Cnn'de oy kullanın...

Katılım
12 Ocak 2006
Mesajlar
58
arkadaşlar hoşgörüyle bir alakası yok bunun. Peygamber efendimiz (S.A.V) benim ve ümmetimin resmini yapmayın demiş.
O DEDİYSE DOĞRUDUR VE BİTMİŞTİR BENİM İÇİN!!!
daha neyin hoşgörüsü adamlar yapmış çadaş olalım yapmayalım bunlar hikaye KHUTUCK. işte adamlarında istediği bu senin gibi taze beğinleri kendi tarafına çekmek. ılımlı islam, islam protestanlığı gibi geyikler çıkmadımı, kadın erkek beraber namaz kılmak gibi. bunlar hassas konular yarayı kaşırsan kanı durduramazsın. adamların yapmak isedikleride bu.
kendi peygamberlerine gelince, adamlar kendi filimlerinde dalga geçiyorlar. onlar zaten soysuzlar. kendi yazdıkları dinlerini kendince yorumluyorlar. sakın yanılgıya düşme KHUTUCK arkadaşım....
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Kendiyle dalga geçebilmek soysuzluk değil olgunluktur. Ilımlı islam da bence vahabilikten bin kat iyidir.
 
Katılım
12 Ocak 2006
Mesajlar
58
arkadaş neyin ılımlısı. klimamı bu bir ayarı var soğuk yapalım,, yok birazcık arttır ısınalım. neyin ılmlısı bu??? din bu gazoz kapağı değil. kuralı vardır, peygamberi vardır, kitabı vardır, hadisi vardır.... bunun dışında herşey yalandır benim için hurafedir. yani yok şu şöyle olmasında böyle yaparsak daha iyidir diyemezsin bu işte.
bir motorsiklet değildir istediğin gibi modifiye edemezsin bu dindir!!!
hoşuna gitmek zorunda da değildir. özgür bırakmıştır seni başkasını seçersin ama değiştiremezsin. sonra en tehlikeli duruma düşürürsün kendini yanlışlıkla ALLAH'a (haşa) şirk koşarsın.
dostum sen hiç kafanı yorma islam yeterince ılımlı zaten. o iranda ırak ta izledikelinin güzel dinimizle alakası da yok. yanlış yönlenme, sana bir kardeş tavsiyesi... k.i.b.
 
Katılım
12 Ocak 2006
Mesajlar
58
evet KHUTUCK biraz daha geniş düşün istersen.
adamlar dediğim gibi kendi peygamberiyle dalga geçiyorlar kendileriyle değil. eğer kendileriyle geçerlerse sana katılırım olgunluk derim. ama inandıkları şeyle geçerlere SOYSUZLUK değildirde nedir!!!
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
İran'lılara, Araplara göre de Türkiye'dekiler dinden kopmuş :wiinkk: İnandığım kavramlarla dalga geçebiliyorum, çünkü zayıf yanlarını biliyorum. "Dinimle dalga geçme uleeeeynnn" diye hiddetlenmektense önce islamın imajını düzeltmeniz lazım. Karikatürleri görmeden bunları söylüyorsan görüşsel anlamda olgun değilsin diye düşünürüm. (Bunları sana hakaret amaçlı söylemiyorum, sadece eleştiri.)
 
Katılım
7 Ağu 2005
Mesajlar
2,317
mb2908' Alıntı:
arkadaş neyin ılımlısı. klimamı bu bir ayarı var soğuk yapalım,, yok birazcık arttır ısınalım. neyin ılmlısı bu??? din bu gazoz kapağı değil. kuralı vardır, peygamberi vardır, kitabı vardır, hadisi vardır.... bunun dışında herşey yalandır benim için hurafedir. yani yok şu şöyle olmasında böyle yaparsak daha iyidir diyemezsin bu işte.
bir motorsiklet değildir istediğin gibi modifiye edemezsin bu dindir!!!
hoşuna gitmek zorunda da değildir. özgür bırakmıştır seni başkasını seçersin ama değiştiremezsin. sonra en tehlikeli duruma düşürürsün kendini yanlışlıkla ALLAH'a (haşa) şirk koşarsın.
dostum sen hiç kafanı yorma islam yeterince ılımlı zaten. o iranda ırak ta izledikelinin güzel dinimizle alakası da yok. yanlış yönlenme, sana bir kardeş tavsiyesi... k.i.b.

+1111 katılıyorum...
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
**********************************

Bazı Hz.Muhammed karikatürleri.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
5 Eyl 2005
Mesajlar
283
Kütük sen zorlama abi istersen, burdan sana ekmek yok baba; polemik yapacağım diye uğraşıyosun ama olmaz. Çıkmaz.
mb2908 abi bende seni tebrik ediyorum fazla yoruma yer bırakmadın. Hele klima olayında koptum.
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Polemiğe gerek yok zetan, sonuçta burası motosiklet forumu :mrgreen: Sadece neyi beğenmediğinizi görün istedim :cyclopsan
 
Katılım
12 Ocak 2006
Mesajlar
58
arkadaş iran dakilere göre araplara göre kimse cennete gitmeyecek ne derlerse desinler sen güzel dinini yaşa. ''koptu mu diyorlar'' desinler sen kendi ilmini genişlet, sen doğru yolunu bil gerisi hikaye.
islamın imajını düzeltme işine gelince bu karikatürle filan olacak iş değil. zaten dünyaya kabullendirilmek istenen imaj terörist imajı. yani amaç kendi çıkarları. ırak'a nükleer silah diye girdiler baktı bulamadılar saddamın zulmünden kurtaracağız dediler şimdi kendileri zulm ediyorlar. insanlar bin pişman saddamı arar oldular. bu islamın imajıda kendilerini dünyaya haklı gösterme iamjından baska bişey değildir. sen bugün yaptıklarına ses çıkarmassan, yarın toprağına girip sesini çıkarmaman için ağzını kapayacak kadar yakın olacaklar sana.
bugün o topraklarını satan pis araplar kadar olamadığımıza üzülüyorum ne yazık ki...
bu kadar aciz olmamalıydık!!!
danimarka nın karikatürlerinen sonra hepsi elçilerini çekti, ticari ilişkileri bitirdi özür dilemelerini bekliyor.
peki benim güzel hükümetim ne yaptı aldı kuyruğunu altına yumdu gözünü. ABD nin uşağı olarak yaşamaktan nefret ediyorum kardeşlerim...
Atatürk önderliğindeki kazandığımız savaşlarda dimdikti başımız. neden çünkü kendimizden taviz vermemiştik dünyaya karşı gelmiştik. yenilsekte onurluyduk ama şimdi satılmış liderlerle nereye kadar böyle....
 
Son düzenleme:
Katılım
8 Tem 2004
Mesajlar
7,735
"Din özgürlüğü" adına ben de kınıyorum bu davranışı. Bu dünyada herkesin istediği dine inanmaya (ya da inanmamaya), onun gereklerini yerine getirmeye, karşıdan da hoş görü almaya hakkı var. Ancak elbette ki bu tek taraflı olmamalı, Hristiyan Müslüman'a; Müslüman Yahudi'ye; Yahudi Ateiste... kısacası her inanç birbirine saygılı olmalı.
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Birşeyler yazmıştım ama, burası yeri değil. Bu konu çok uzar, dindar arkadaşların kalbi kırılır. Konu amacına ulaştıysa artık kilitlenmesi iyi olur bence..
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
4,007
Arkadaşlar;İnananlar için,O'nun,Bu'nun,Şu'nun Peygamber'i yokki.Tüm Hz. Peygamber'ler tüm insanların Peygamber'i değilmi.Aslaında Hz.İSA(SAV)'ın cinsel hayatını film yapanada tepki göstermemiz gerekmiyormu? Bence Hz.MUHAMMET(SAV)'ında resmedilmesi yanlıştır.Durup dururken böyle infiale sebep verecek şeylerin ortaya atılmasını çok tehlikeli siyasi bir komplo olarak görüyorum.Herzamanki görüşüm durup düşünmek ve tepkimizi planlı vermektir.
 
Katılım
9 Ağu 2005
Mesajlar
773
Yes 17% 22470 votes

No 83% 107242 votes
Total: 129712 votes

Saat 09.28 itibarıyla durum bu.
 
Katılım
13 Haz 2005
Mesajlar
3,062
bize tebliğ edilen bir din var. bu dinin emirleri, yasakları, öğretileri var.
inanırsın, ya da inanmazsın. uygularsın ya da es geçersin.
sonunda hesabını kendin vereceksin.
bu dine inanıyorum diye, beni eleştirirsin ama yargılayamazsın.
iftira ederek, olduğumdan farklı gösteremezsin.
ben duymadan, görmeden, kendi inancındaki insanlarlar arasında makara yapabilirsin, ama toplum içerisinde alay edemezsin. rencide edemezsin.
hassasiyetlerimizi kullanarak, kışkırtamazsın. (örn; konumuzdaki karikatür.)
kışkıranları, kontrolünü kaybedenleri göstererek, "aha bunlar böyle işte" diyerek genelleyemezsin.

yapılmak istenenler, hatta yapılanlar bu.
bizim, en azından benim itirazım buna.
ister evet oyu ver, ister hayır. ikisine de saygım var.
ama yukarıda saydığım gibi, benimle oynama. beni kategorize etme. yaftayı yapıştırıp, bana isim koyma. buna hakkın da yok, yetki de.

1. tekil şahıs kullanarak yazdıklarım kişisel değil, geneldir.
 
Katılım
24 Nis 2005
Mesajlar
337
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayaklanalim Derim. Motorlarla Boykot Edelim Onlari.
 
Katılım
13 May 2005
Mesajlar
1,862
Motosikleti
Su Motoru
Haçlılar yine ayaklandı. Oturtmanın zamanı geldide geçiyor ...
 
Katılım
3 Şub 2006
Mesajlar
1,961
Motosikleti
Mondial Virago 50i
Şu an itibariyle %89 Hayır yayınlanmasın oranı var. Umarım medeni protestolar yerini bulur ve Batı aklını başına devşirir tahriklerinden vazgeçer.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst