Teşekkür ederim cevabınız için. Motorunuzun Street Twin olduğunu farkettim, ben de yeni ismiyle Speed Twin'e bayılıyorum. Açıkçası Ducati veya Triumph düşünüyorum 2. motor olarak. Speed Twin için neler söyleyebilirsiniz? Ducati gibi kullanması rahat bir motor mu? Maksimum 1-2 ay daha CL250 kullanıp değiştirmeyi düşünüyorum çünkü. Ek olarak Korlas nasıl sizce? Çok soru sordum kusuruma bakmayın...
Rica ederim ne demek.
Ducati de Triumph da kaliteli motorlar. Ben motor üstünden inmediğim ve kilometre yapmayı sevdiğim için Ducati Scrambler tercih etmedim.
27.000'de 1 yüklü bakım masrafı ödemek istemedim. Yoksa Scrambler tarzını çok severim. Spontane bir şekilde orman yollarına, köy yollarına vs. dalmayı atlamayı hoplamayı seviyorum.Ama retro tarz motosikletler de çok hoşuma gidiyor.
Triumph Street Twin kullanması çok rahat, konforlu ve kullanıcı dostu bir motor. GÜçlü bir torku olsa da sakin kullanımı da mümkün kılıyor.
Cruiser tarzında bir haritalandırması olduğundan hız derdi olmadan etrafta dolaşmak, sürekli vites değiştirmeden uzun vites aralıklarıyla kullanmak çok keyifli. Egzoz sesini de müzik dinler gibi dinliyorum. İkinci eli Ducati Scrambler'dan daha güçlü evet.
Korlas ile hiç işim olmadı açıkçası. Benimki 2017 model olduğu için aldığımda zaten garantisi yoktu. Korlas ve şubeleri çok para istedikleri için periyodik bakımını bir ustaya yaptırıyorum. Ağır bakım yapılması gerekirse Ankara'daki Triumph bayisinden bir fiyat alacağım.
Periyodik bakım için boşuna yetkili servise çok para kaptırmaya gerek yok bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------
Yok, sadece Scrambler ile İzmir-Aydın arası yol yapmıştım. 800'lük model üzerine konuştum, tüm Ducati'ler için değil. Benim kullandığım motorun benzin pompasında bir arıza vardı, aşırı ısı belki de o benzin pompası kaynaklı olabilir.
Bana sıcaklığı normal gelmişti ama internette bazı yorumlarda bacakları yakıyor çok rahatsız edici şeklinde yorum yapanlar da var.
Kişiden kişiye değişen bir durum da olabilir, bazı motorlarda sorun da olabilir.
Ben de bir şey diyemiyorum birden fazla Ducati Scrambler kullanıp görmek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------
İki marka da Korlas bünyesinde ülkemizde satılan dünyaca kabul görmüş kaliteli markalar. İkisinden birine ya da ikisine de limitli tecrübemle mok atmak haddim değil ama ben Ducati markasında bilhassa elektronik sıkıntılar anlamında Triumph'a göre daha fazla örnek gördüm. Triumph benim kafamda daha dayanıklı ve sorunsuz bir imaj çiziyor. Yanılıyor da olabilirim. Lakin tabi ki bu işler hem gönül hem de bütçe işi, sizin gönlünüz Ducati'den yanaysa tabi ki en güzel karar sizin için Ducati olacaktır.
İki marka da kaliteli evet.
Türkiye'de de Triumph Tiger ile 90.000 ve üstü kilometreleri gören birçok kullanıcı var.
Daha geçen 85.000km'de ikinci el alıp keyifle dolaşan biriyle sohbet etmiştim.
Avrupa'da da Ducati ve Triumph motorları 100.000km'nin üzerine çıkarıp övünen insan çok.
Bir aksilik çıkmazsa benim de niyetim uzun yıllar ve kilometreler kullanmak.