Son güncellemeyi buraya bırakıyorum. Konu daha fazla uzamasın. 4. gün bugün. Çok uğraştım valla sabahın 5'inde ayaklığın beyine giden soketini arıyordum işte. Saat akşam 7 oldu şimdilik herşey hallolmuş gibi duruyor.
Burada ana 2 konu var. Birincisi civata konusu. Sakın motor bloğunun civatalarına helicoil felan attırmayın arkadaşlar. Çünkü düşük hacimlerde bu civatalar çok ufak. Attığınız ufacık helicoil içeride parçalanıyor ve durum vaziyet içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bugün motoru uzunca bir süre çalıştırdım ve tek damla yağ sızıntısı yoktu. Tabi ilerleyen günlerde sonuç netleşir. Tornacı içine boru gibi bişey çaktı. İsmini bilmiyorum. Onunda içine yeni bir civata ve sorun çözüldü.
İkinci konu bloğu montajladıktan sonra çalışmaması. Kontrol etmediğim yer kalmadı desem yeridir. Farklı bir kalbüratör bile denedim yine çalışmadı. En sonunda kendi kalbüratörünün hava ayar civatasını ölümüne dibine kadar sıkmaya çalışınca motor hafif çalışır gibi oldu ve beynimde ışık yandı. Biraz daha sıkınca motor çalıştı. Aşırı dengesizdi hava civatasını sıktıkça devir yükseldi stabil hale geldi. Hava civatasını dibine kadar sıktım şuan dipte. Kullanılacak durumda. Niye böyle olduğunu bilmiyorum galiba manifold çatladı. Yeni manifoldun gelmesi 1 ay sürecek.
Bugün yeni 2 inç büyük jant lastiklerimde geldi onlarıda montajladım. Teker çapları büyüyünce ön çamurluğun civataları lastiğe sürttü onu bi ara düşünücem. Bugün bir test sürüşüne çıkarım diyordum ki zincirin kilidini kaybettim. Yarın artık. Yolun sonuna geldik babuşlar durumlar böyleydi. İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkürler