CIV: BMW Güç Üniteli Kar Aracı

Bu araç bir motosiklet olmasada sahip olduğu BMW 1150 boxer-twin güç ünitesi ile ilgimizi çekti. E85 Biyoetanol ile çalışacak şekilde yenilenen bu güç ünitesi aracı kar/buz üzerinde 135 km/s son sürate çıkarabiliyor. Konsept Buz Aracı (Concept Ice Vehicle) CIV olarak adlandırılan araç Moon-Regan Transantartik keşfinin bir parçası.

Sahip olduğu radar ile buz içerisinde ki derin yarık ve çatlakları tarayabilen aracın prototipi Lotus tarafından çizilmiş ve İngiltere ‘de üretilmiş. Toplamda 360 kg ağırlığında olan araç acil durumlarda buz üzerinde itilebilecek.

115 bg güçlük BMW güç ünitesi, bağımsız süspansiyon sistemi, dahili GPS - radar sistemi ile CIV karşımıza çıkan en radikal ve havalı kar araçlarından.

Transantartik Keşfinin web sitesine bakmak için tıklayınız.

civ2kc11836154ef0.jpg

civ3oj71846063ck9.jpg

civ1ka91823143cc0.jpg

civ4gn51855827sd7.jpg

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

oldukca ılgı cekıcı begendım hosuma gıttı kullanması epey bı zeklıdır...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Suda da gider bu paletleri ona göre değiştirince. Süper alet jet skinin yerini alır diye düşünüyorum.:queen:

toplam ağırlığı çok fazla ve tek kişilik olması bana biraz enteresan geldi bunu aslında daha hafif ve 2 veya 4 kişilik şekilde yapsalarmış o arkasına taktıkları motora yazık etmişler demezdim mesela sazlıklarda derelerde kulanılan bir araç var adı nedir bilmiyorum ama onunla 4 kişi taşına biliyor oda pervaneli belki kulanılan konpozit olarak o araç çok hafiftir ama bukadar iyi bişey yapılıyorsan daha iyiside yapılabilir sadece düşüncem bu görünümde çok farklı ve estetik.

tasarımdan pek bişey anlamam ama bmw nun kalbi oldugu sürece iş görür herhalde....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar