motor patenti vsvsv.. problemleri vardı bu adamların . Su anda buyuk firmaların hemen hemen tamamına motor üreten fabrikaları var.İşçilik ise sen ne kadar para verirsen okadar.Yani Almanya'dan mercedes firması bile gidip fason mal yaptırsa kafadan adama kalite ne düzeyde olsun diye soruyorlar.Sen 1. sınıf işçilik isterim dersen ona göre kalite standartlarını önüne seriyorlar. Anlaşırsan üretim yaptırıyorsun.Bundan yaklaşık 1 yıl önce başka bir forumda gene buna benzer bir konu vardı ( aslında hergun varya neyse
) O konuda şöyle demiştim adamlar kaliteyi oturtacak.Nitekim öylede oldu.Türkiye bunu hissetmiyor, kaliteye önem vermeyen ucuza alıp istediği fiyata kilitlemeyi düşünen girişimcilerimizden sebep Türkiye'de Çin işi dandik mal kaynıyor.Zamanında Kore,Taiwan nasıl dışlandıysa Çin de aynı muameleye tabi tutuldu .Aradaki fark Çin geçiş sürecini 20 bilemedin 50 milyonluk nufusuyla değil 1.5 milyarlık nufusuyla aşmak zorunda.Mucize kabul edilecek zaman içinde de kendini piyasa şartlarına adapte etmeyi başardılar ( en azından insanların aklına Çin üretimini kazıdılar )
Benim şahsi kanaatim önümüzdeki 5 yada 10 yıl içinde Çin markalaşma yarışına hız verecek ve fason firmaları marka firmaları olacak.Patent ve buna benzer problemleri hallettikten sonra üretim gücü ile istediği konuma gelecek.Yoksa adamlar için yapamıyor edemiyor demek kör olmak yada görmek istememek demektir.Neticede artık kendi tankını, kendi jet uçağını ( j10 ), kendi tersanelerini ( Hyundai tersanelerine rakip oldular ) yapan Çin'i 600 cc motora göre değerlendirmemeliyiz.
saygılar.
Benim şahsi kanaatim önümüzdeki 5 yada 10 yıl içinde Çin markalaşma yarışına hız verecek ve fason firmaları marka firmaları olacak.Patent ve buna benzer problemleri hallettikten sonra üretim gücü ile istediği konuma gelecek.Yoksa adamlar için yapamıyor edemiyor demek kör olmak yada görmek istememek demektir.Neticede artık kendi tankını, kendi jet uçağını ( j10 ), kendi tersanelerini ( Hyundai tersanelerine rakip oldular ) yapan Çin'i 600 cc motora göre değerlendirmemeliyiz.
saygılar.