Çinliler İzmir'de motor üretecek

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/15/ekonomi/axeko01.html

Çinliler İzmir'de motor üretecek

ARZU ÇETİK İzmir DHA

Çinli motosiklet devi Koayeng, İzmir'e yatırım yapma kararı aldı. Şirket, Kemalpaşa ilçesinde 5 milyon dolara kuracağı fabrikada marttan itibaren motosiklet montajına başlayacak.
Türkiye'de yılda 75 bin montaj yapacak olan Koayeng, ileride bu rakamı 400 bine kadar çıkarmayı planlıyor. Dünya genelinde yıllık 800 bin motosiklet üretimi yapan şirket, 40 ülkeye ihracat yapıyor.
Koayeng Türkiye Genel Müdürü Levent Yücesan, yatırım kararında Türkiye'nin stratejik öneminin etkili olduğunu belirterek, İzmir'den Avrupa ve Afrika ülkelerine ihracat yapmayı düşündüklerini söyledi.
İzmir'in montaj - üretim ve ihracatta büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yücesan, Çinli yedek parça şirketlerinin İzmir'e yatırım yapması için lobi faaliyetlerine başladıklarını da kaydetti.

Yeni yatırımcılar yolda
Koayeng Genel Müdürü Mingmao Ye ise, İzmir'in yatırım için giderek daha çekici hale geldiğini söyledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın, Kemalpaşa ilçesindeki fabrikanın bölgedeki ilk Çin yatırımı olacağını belirterek, "Türkiye'nin en büyük motosiklet fabrikası olacağı bilgisini aldım. Çinliler son dönemde yüksek vergiler nedeniyle giremedikleri Türkiye ve çevre ülkelerin pazarına, Kemalpaşa tesisleriyle ulaşmayı hedefliyor" dedi.
Çin'den 150 - 200 kişilik bir heyetin de incelemelerde bulunmak için mart başında bölgeye geleceği belirtildi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Üretme diil montaj yapıcaklar...Biz kendi motorumuzu üretemeyiz....Dışardan alıp birleştirmek daha karlı gelir bize....:p

iç piyasaya mı çalışacaklar yoksa ihracat mı iç piyasa şartları ortada kim iyi servis ve müşteri memnuniyeti sağlarsa piyasada tutunur hadi hayırlısı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İlk etaptaki 40.000 i bize hazırlamışlardır...Sonradan hızlanınca dışarı da ithal ederler...Yerli üretim diye piyasaya dalacaklardır...

mes

çevre kirliliği...gitsinler fabrikayı başka yerde kursunlar:farao:

Umarım Avrupa standartlarında üretilmiş kaliteli motorları montajlarlar...

yaziklar olsun yaaa..begenmedigimiz cinliler gelecek bizim ulkemizde is nasil yapilir bize gosterecek..yok boyle birsey yaa..bide seviniyoz..yok gelecekler fabrika acacaklar..yok yan sanayii buraya yatirim yapacakmista..yok boyl ebir sey yaaa..

mes

gelmesinler abi istemiyoz...otomobil fabrikalarını da istemiyoruz.Uyanık avrupalılar vs.kendi ülkelerini temiz tutuyorlar bizi çöplük yapacaklar.:farao:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
daha ucuza daha çok çalışan çinli işçi varken neden burda üretim yapsınlar.
bu da reklamın başka türlüsü işte yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
parçayı bana da versinler ben de montaj yaparım fabrikaya ne hacet.

izmirli arkadaşlara sesleniyorum..
çinliler çincede hiçbir anlama gelmeyen çing çank çonk kelimelerine fena halde gıcıklar..tv deki proğram tecrübesiyle sabittir...
bunca zaman onlar bizi gıcık etti..birazda biz edelim:))

yaw adamlar gelip burada yapacak 300$ a yakin gümrük harci alinmayacaktir demek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar