Arkadaş:cat:
Ben çin malı almak isteyene alma derim:cat: Tamirinden bakımından sorunundan bıkar, motorculuktan da soğursun. bunlar tecrübelerimle sabittir, daha önceki forumlarda uzuun uzuuun yazdım. Tek nderdim özellikle hevesli kardeşlerimi yanıltmamak ve motorculuğu uzun soluklu olarak yaşamlarının bir parçaları yapmalarına yardımcı olmak.
Arkadaşlardan biri ucuz motor alayım ki düşüp kıracağım, masraflı olmamsın demiş. Ben böyle bir motorcu mantığı daha görmedim:silent::silent: Motorcu insan düşmeyi, kırıp parçalamayı değil,bundan nasıl sakınacağını düşünür. ayrıca Hocanın dediği gibi ''Bana damdan düşeni getir''. Düşmenin ne olduğunu ilk seferinde anlıyor insan. ikinci ve bilemedin üçüncüde (elbette basit düşme kazalarından bahsetmekteyimç..) bir çok motorcu, bir yerde yanlış yapıyorum. Binmeden önce bu eksiklikleri gidermeliyim, yoksa da binmemeliyim der!! Kendimden biliyorum.
Bir diğer arkadaş Ümmet Perkitan ağabeyimizin Çinli motoru ile bilmemkaç bin km yaptığını yazmış. Üşenmez de, internet sitesi sayesinde iletişim kurarsa, Ümmet ağabeyin kaç motorla ve hangi belaları atlatıp da o turları bitirdiğini kendisinden öğrensin:mrgreen: Hoş, sonradan aldığı Yamaha xmax hepten mahfetti ağabeyimizi amaale:
Şimdi bu foruma Çin malı denen motorları kullanan arkadaşlarımızın samimi yazılarını, tecrübelerini beklemekteyim zira çoğunun karnından konuştuğunu hissediyorum. Bir arkadaşımızda ''10 motordan 5-7-9 u Çinli, bu kadar insan memnun değilde mi sürüyor-kullanıyor'' demiş. Afedersin ama babamın bir lafı vardı ben çok gençken: herkes damdan atlasa sende mi atlayacaksın:cat:
Kazasız belasız sürüşler.
Hayatta her türlü yeniliğe evet diyen biri olarak çinli motor olup deneme ve her hafta da oluşan arızalarımı ve gittiğim yolu fotoğraflı videolu olarak yayınlamaya karar verdim =)