çoğu kişi bana gıcık olcak belki ama ben motorsiklet tutkusunun bu olduğuna inanmıyorum işin ekonomik kısmını konuşmuyorum çünkü milli servetin dışarı gitmesi (çin motorları sayesinde ) fikrini anlamsız buluyorum çünkü yerli üretim dışındaki alınan her motorda serveti dışarıya ödüyoruz zaten.....gelelim işin tutku kısmına burda bi çok arkadaş çin motorları olmasa şu an motora binemiyo olacaktık yazmış doğrudur ama eğer içinizdeki gerçek motor tutkusuysa bu motorlarla o tutkunuzu gerçekten tatmin edebiliyomusunuz?? bu arabada da var araba tutkunlarının hiçbir zaman bir anadol veya bir datcia ya da tata hayal ettiklerini duymadım...Evet GERÇEKTEN hayalindeki motoru hiçbirzaman alamayacak birisi için iyi bir yol olabilir ama çoğu kişinin de bu motorları aldıktan sonra hayallerindeki motoru gördüklerinde içlerinin gitmediğini sanmıyorum...bunu yazarken ben sadece kendi hissettiklerimi baz alarak yazdım 4 yıldır çalışıyorum ve almayı düşündüğüm motorun hayaliyle 4 yıl boyunca para biriktirdim bu esnada ben de bir çin malı scooter alabilirdim ama inanın bu beni tatmin etmezdi yanlış düşünüyo olabilirim ama benim fikrim bu...bu adı üstünde bir tutkudur bi keyiftir ben aldığım motoru arabadan daha az benzin yakıyor diye veya iş trafiğinde zaman kazanırım diye almadım ve şeridimden sakin sakin evime giderken full korumasız arabaların arasından zigzaglar çizerek kaçan scootercılara bakıp ta hiçbir şekilde gaza gelmiyorum....bilmiyorum anlatabildim mi....