Benim anlayamadığım bir şey var ucuz bir makine edinip (güvenli olması şartıyla) bilinen fiyatı yüksek markaya ulaşamayan insanların motosiklet sahibi kullanabilmesinin kime ne zararı varki...Bu sayede alternatifler artığı için piyasadaki yerini kaybetmemek için tekelleşmiş firmalarda kendine çeki düzen verip fiyat düzenlemesine ihtiyaç duyabileceklerdir...Rekabet ve çeşitlilik herzaman tüketici olan bizlere yarayacaktır uzun vadede en azından fiyatlar düşecektir...Bu arada zamanla yeterli olmayan firmalarda motosiklet net gibi ortamlar sayesinde bilinecek ve ortadan kaybolup gidecektir....
Çinlilerin ellerindeki üretim gücü çok düşük işçi maliyetleri ve devlet desteğine dayanıyor(üretici firmalara çok düşük yada %0 oranlarda devlet kredileri)bu şartlar altında bizim gibi kazandığının bir o kadarını vergi olarak devlete veren üretici firmalar ve işletmeler nasıl olurda bu adamlarla mücadele edebilir...Şimdilerde Avrupa ülkelerinde Çin ürünlerine karşı kalite standartları ve(euro 1-2-3-4 normları vb uygulamada) kotalar için hazırlıklar güçlendirilen ekonomik savunmalar geliyor...
Çinlilerin ellerindeki üretim gücü çok düşük işçi maliyetleri ve devlet desteğine dayanıyor(üretici firmalara çok düşük yada %0 oranlarda devlet kredileri)bu şartlar altında bizim gibi kazandığının bir o kadarını vergi olarak devlete veren üretici firmalar ve işletmeler nasıl olurda bu adamlarla mücadele edebilir...Şimdilerde Avrupa ülkelerinde Çin ürünlerine karşı kalite standartları ve(euro 1-2-3-4 normları vb uygulamada) kotalar için hazırlıklar güçlendirilen ekonomik savunmalar geliyor...