Fiyat olarak 5 bin dolar deniyor. Türkiye'ye geldiği zaman satış fiyatı 45-50 bini rahat bulur. İkiye ayrılacak bir motor değil sanki. Belli bir kalite standartı tutturulmuş gibi duruyor ama yine de bu para çinliye verilir mi orası ayrı konu.izlemedim izlemeyi de düşünmüyorum.çin ve kross motosiklet :silent::silent: ortadan 2 ye bölünmemesi için hiç bir gerekçe olamaz.daha yeni yeni asfaltta sorunsuz anca ilerliyorlar vurdu kırdıya gelmez bunlar 2.el japon cross alıp devam ederdim şahsen.tipe aldanmayın günümüzde her şey şekil artık şekil sattırıyor baktırıyor.
Fiyat olarak 5 bin dolar deniyor. Türkiye'ye geldiği zaman satış fiyatı 45-50 bini rahat bulur. İkiye ayrılacak bir motor değil sanki. Belli bir kalite standartı tutturulmuş gibi duruyor ama yine de bu para çinliye verilir mi orası ayrı konu.
45-50 bin tlye gelirse süper diğer markalar ile 30bin ila 50 bin tl fark oluyor enduro severler için işe yarar gibi duruyor.
Distribütör saçma bir fiyat politikasıyla gelip KTM ve alt markalarıyla fiyat yarışına girmeye kalkışırsa bir tane bile satamaz. Hesapladığım kadarıyla vergilerle beraber 44 bin yapıyor.
Enduro klasmanında motor açlığı var. Başlangıç için çok kalitesiz bir motor alabiliyorsunuz. Biraz ilerleyip kendinizi geliştirdikten sonra special makineler 100 bin bandında. İkinci elde 50 Bine haşatı çıkmış ve ekmeği yenmiş KTM alana kadar bu motor alınabilir. 100 Binlik special makinelerin yapabildiğinin yarısını yapsa orta tecrübeli birisi için fazla fazla yeter.
Umarız öyle olur 44 bin olursa çok güzel, bu 2 zamanlı motosikletlere plaka takılıyormu sinyal gibi eklemeler yapıldığı zaman?
Yani bugün sıfır km iki zamanlı bir motor alıp trafiğe çıkmak mümkün mü?Bu motoru enduro market getirecek birde Süleyman Memnun başka isimle satmaya başladı. Bu tarz motorlarda en önemli şey parça bulabilmektir. Bugün avrupalı, japon enduro ve mx motorlar 90-100 bin tl ye satılıyor bu motor yarı fiyatına . Videoyu çeken arkadaşım iyi endurocudur testte zorladığına eminim. Enduro ve motokrosta japon dan şaşma sözünü doğru bulmuyorum. 6 tane spesial motorum oldu sıfır yada 2-3 yaşından büyük motor almadım. Motorlarım yeni olmasına rağmen onları diri ve bakımlı tutmak için iyi paralar harcadım. Onun için japon diye gidip 10-15 yaşında motorlara bulaşmayın diyorum. Arazide çıkıp yıllarca hoplayıp zıplayan bir motor Japon da olsa hertarafında boşluklar oluşur sahibini motorcu ustası yapar. Eğer parça sıkıntısı olmazsa videodaki motor herkesi mutlu eder.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=4GPlHAeJ84I
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------
kros artık stadyum gibi parkurlarda rampa atlamaya verilen isim , enduro dağda , arazide yapılan sporlara deniyor. hard enduro, ektrem enduro gibi çeşitleri var
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------
iki zamanlı ,dört zamanlı bütün spesial enduro yarış motosikletlerine plaka takılıyor ve yasal olarak trafiğe uyumlu üretiliyorlar. Ama bunları plakalı kimse kullanmaz , arazide far ,sinyal,ayna vs kırılır. kır gezisi için böyle bir motor almak mantıklı değil. Herkes çekme belgeli kullanıyor spesial enduroları. Yalnızca motokros motosikletlerde far sinyal vs olmadan üretilirler ve plaka takılamaz sadece mx parkurlarında kullanılırlar. mx ve spesial enduro görüntü olarak aynı olduklarından birbirine çok karıştırılır.
Yani bugün sıfır km iki zamanlı bir motor alıp trafiğe çıkmak mümkün mü?
Yani bugün sıfır km iki zamanlı bir motor alıp trafiğe çıkmak mümkün mü?
Beta, sherco, ktm, tm, gasgas, husqvarna hepsi avrupa markası ve orada üretiliyor.euro 5 standartlarını karşılamıyorsa trafiğe çıkaramazsınız.
Beta, sherco, ktm, tm, gasgas, husqvarna hepsi avrupa markası ve orada üretiliyor.