Çin'de Uygur Türklerine Katliam! 156 Ölü

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evdeki çatal kaşıktan, ayağımızdaki ayakkabıya kadar, tıraş bıçağımızdan, kapı zilimize kadar hepsi çin malı. üstelik daha hayatımızın içinde nelerin çin malı olduğunu bile bilmeden alıp kullanıyoruz. hadi boykot edelim de, hangi birini ,nasıl?

Türkiye niye müdahele etmiyor onu anlamıyorum.

ALLAH Yar ve yardımcıları olsun tüm soydaşlarımızın inşallah... Mücadele yolundaki her damla kan soydaşlarımızın ve bizim azmimimizi arttıracaktır inşallah. Türkiyenin niye müdahale etmedigine yorum yapmadan sadece bir haber linki ekleyecegim:

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=198896&page=2

TÜRKİYE VİZE BİLE VERMEMİŞ

Uygur Türklerinin liderlerinden olan dünyanın binbir ödüle boğduğu Kadir'in dertlerinden biri de Türkiye'den az destek görmesi. Hatta öyle ki Kadir "Türkiye'den vize bile alamıyorum" diyor.

soydaşlarımıza allah rahmet eylesin..bu ülkenin başında iktidarda bulunanlar Türk milliyetçiliğinden çok Arap milliyetçiliği yaptığı için doğaldır sessiz kalmaları.İnşallah en yakın zamanda Türkiye bu konuda doğru yolu bulur ve gereken adımları atar.

ALLAH yardımcıları olsun söyleyecek çok sözüm var ama yerim dar işte aahh ah uygulanacak birşey olsa ,hükümet uygulayabilecek olsa , insanlar duyarlı olsa , olsa olsa olsa ...

Yine çok üzücü olaylar, yine kan, yine gözyaşı ve yine insanoğlunun bitmek bilmeyen kardeş katilliği sevdası!
Söylenecek birşey yok. Yıllardır süregelen bu zulme ses çıkarılmadı, gözler yumuldu, sırtlar dönüldü ve hiç yokmuş gibi davranıldı. İşin en acı tarafı ise, bu umursamazlığı gösteren, birçok kez bile bile lades diyen yine bizleriz! Evet ülkemizden, vatandaşlarımızdan, kendi oylarımızla seçtiğimiz yöneticilerimizden bahsediyorum.
"Neden Türkiye müdahale etmiyor?" ve "Çin mallarını boykot edelim" gibi yorumlar gördüğüm için, konuyu biraz daha açmak ve elimden geldiğince hepinizi bilgilendirmek istiyorum.

Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı zulmün haddi hesabı yoktur arkadaşlar. Bu durum bu aralar gerçekleşmiş bir olay değil, onlarca, yüzlerce yıla dayanan bir vahşet politikasıdır. Sadece şiddet ve baskı değil, Çin tarafından izlenen politikaların da çoğunluğu Doğu Türkistan'a uygulanacak zulüme endekslenmiştir.

Peki Çin neler yapmıştır Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize?
Yargısız infaz, hamile kalan kadınlara "zorunlu kürtaj", Uygur Türkleri'nin günde 18-20 saat zorla çalışma kamplarında çalıştırılması, asimilasyon faaliyetleri (Çinli erkeklerden zorla hamile bırakılan kadınlar - ki bunun adının tecavüz olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım- ) , binlerce insanın kısırlaştırılması, çoğu bölgedeki Uygurlar'ın sokakta en fazla 3 kişilik gruplar halinde yürümesi zorunluluğu, ve daha saymakla bitmeyecek iğrenç politikalar! (Yeri gelmişken belirtmekte fayda var, Çin egemenliğini kabul eden tüm Türkler ve nüfus yoğunluğunda oldukları şehirler Çin hükümeti tarafından maddi yardım almış ve kalkındırılmıştır. Bugün Urumçi şehrinin, diğer bölgelere göre nispeten daha kalkınmış, daha modern görünmesinin sebebi budur mesela. )

Peki biz neler yapmışız ve gözümüzü nasıl yummuşuz bu güne kadar, şimdi ona değinelim. Yakın tarihimizden örnek vererek başlayayım.

Mesut Yılmaz'ın başbakan olduğu dönemlerde Çin ile aramızda gelişmekte olan ticaret (özellikle tank, top gibi silahların ticareti) ilişkileri nedeniyle, Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmüne bile bile sessiz kalınmıştır. Hatta iş daha da ileri götürülerek, zamanın başbakanı tarafından Doğu Türkistan'ın "Çin toprağı" olduğu kabul edilmiş ve Doğu Türkistan'ın "Ay Yıldızlı Gök Bayrak"ının ülkemizde asılması yasaklanmıştır! Ayrıca, resmi yetkililerin Doğu Türkistan ile ilgili bütün kurum ve kuruluşları ziyaret etmesi de yasaklanmıştır! Yani Doğu Türkistan resmen bir HİÇ sayılmıştır!!! (Doğu Türkistan'ın Çin toprağı olmadığının en büyük kanıtı Çinliler'in kendi elleriyle inşa ettikleri Çin Seddi'dir. Tarihteki en önemli sınırlardan biridir ve bu sınırı Çin kendi elleriyle inşa etmiş olmasına rağmen kabul etmemektedir! )

Çoktan sinirlenmeye başladınız bile değil mi? Durun bakalım, daha başlamadık bile...

Bunların üstüne de, Çin devlet başkanı Ziang Zemin'e ülkemiz tarafından "Devlet Liyakat Nişanı" verilmiştir. Evet evet yanlış okumuyorsunuz. Bunu yapan kendi ülkemiz, kendi devletimiz! Kendi ellerimizle bizi yönetmesi için oy verip seçtiğimiz insanlar! (Yeri gelmişken hemen değinmek isterim ki, bu olayın tek sorumlusu dönemin başbakanı Mesut Yılmaz değildir. Ülkemizin Doğu Türkistan politikası hala değişmemiştir ve biz hala üç maymunu oynamaktayızdır!!! )

Daha bu konuda söylenecek çok şey olmasına rağmen, şimdi biraz da neden Çin mallarını boykot edemeyeceğimize değinmek istiyorum.

Hepinizin bildiği üzere, Çin'in çağımızın üretim ve tüketim zincirindeki yeri malum. Son derece detaylı ve tek bir bilinç üzerine kurulmuş sistemleri de tıkır tıkır işlemekte. Yıllardır süregelen Amerika - Rusya Uzay Yarışı'nda bile artık ben de söz sahibiyim diyebilen bir ülke. Şimdi Çin'in ekonomik, politik ya da sosyal gücünü burada irdeleyip konuyu dağıtmak istemiyor, bizimle olan ilişkisine değinmek istiyorum.

Biz ateşli bir milletiz arkadaşlar. Akdeniz ülkesi olmanın da getirdiği bir ateşi içimizde taşıyoruz ve en ufak olayda hemen celallenip dünyaya kafa tutmaya hazır hale geliyoruz. Bu özelliğimizi ne kadar sevsem, ne kadar samimi bulsam da ne yazık ki bu ateşin ardında yatması gereken bilinci oldukça boş ve ziyadesiyle eksik bulduğumu da üzülerek belirtmek zorundayım.
Çin mallarını boykot etmekle elimize bireysel çabalardan başka birşey geçmeyeceği gibi, bu malların boykot edilmesine ne devletimiz ne de Çin'in ustalıkla kurduğu ekonomik sistemi müsade etmeyecektir. Neden diyecek olursanız, bugün kullandığımız birçok ürünün Çin malı olmasının yanında, Çin malı olmadığını sandığımız ürünler (en azından malzemeleri ya da yedek parçaları) bile Çin'de üretilip, merkez ülkede etiketlenmektedir. Bunu detaylandırmaya hiç gerek yok, sadece emin olun ki Çin'in ticari egemenliğinin kafesi içerisindeyiz ve bundan kurtulmamız oldukça güç (hele ki bu durum ülkemizdeki para babalarının ve Çin'in ekmeğine yüksek derecede yağ sürerken) .
Benim asıl belirtmek istediğim ise şudur ki, eğer tepkimizi bir yere koymak istiyorsak, bugün hala Çin'in Doğu Türkistan'daki katliamına, şiddet uygulamalarına ve istilacı politikalarına göz yummaya devam eden, sırf ticari ilişkiler zedelenmesin ve birilerinin cebi daha fazla dolsun diye üç maymunu oynayan başımızdakilere tepki koymalıyız! Yoksa, Uygur kardeşlerimize üzülmeye ve Çin'in bu tutumunu (farkında olmadan Çin ekonomisine destek vererek) kabullenmeye devam edeceğiz!
Siz kardeşlerimden tek dileğim, önce kendinizi ve sonra da çevrenizi bu konu hakkında bilgilendirmeye çalışmanızdır. Yeter ki sessiz kalmayın, çünkü bu olayların sorumlusu yıllarca sessiz kalan, kardeşlerine yardım eli uzatılmamasını (farkında olarak ya da olmayarak) kabullenen bizleriz!!!

ÖNEMLİ DUYURU ; BUGÜN SAAT 12:00 İSTANBUL ÜLKÜ OCAKLARI TARABYA çin KONSOLOSLUGU ÖNÜNDE....
ANKARA ÜLKÜ OCAKLARI SAAT 13:00 DE BÜYÜK ELÇİLİK ÖNÜNDE....
İZMİR ÜLKÜ OCAKLARI 8 TEMMUZ 2009 ÇARŞAMBA Saat:18:00 Toplanma yeri : İzmir Ülkü Ocakları önü / (Basmane'de Elektronikçiler çarşısı içinde)... Ayrıca saat 17:00'da Bornova Metro Önünde bir grup toplanacaktır.Bİrlikte basmaneye geçip toplanılacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Lanet olsun bu çinlileri zaten hiç sevmiyorum,Ne pislik insanlardır,Bunların enson hayvanlaraı işkenceyle öldürdüklerini izledim,ogünden bugune hepsine karşı binefretım var,topunun ..Belasını versin allah

istanbulda yarın cuma namazı sonraası beyazıt camiinde çine lanet mitingi yapılacaktır. her hangi bir zümrenin önceliğinde olmayan, sadece Doğu Türkistan Yardımlaşma Derneginin organizesidir...

Müsait olan herkesin katılması boynuna borçtur...

Filistinli kardeşlerimize başsağlığı.
Bu konuya 106 cevap yazıldı 1181 kere görüntülendi

Dökülen "türk "kanı olunca herkes gibi site de susmuş.....
Filistinde ölenler ,insan da urumçi de ölemnler insan değil mi ????

Çok sölicem ama söylemiyorum ...
naslıl olsa anlamışsınızdır....

Filistinli kardeşlerimize başsağlığı.
Bu konuya 106 cevap yazıldı 1181 kere görüntülendi

Dökülen "türk "kanı olunca herkes gibi site de susmuş.....
Filistinde ölenler ,insan da urumçi de ölemnler insan değil mi ????

Çok sölicem ama söylemiyorum ...
naslıl olsa anlamışsınızdır....

Basında,orda burda bir zamanlar hepimiz ermeniyiz,hepimiz filistinliyiz diye ortalığı ayağa kaldıran,onun bunun güdümüyle sokağa çıkanlar şimdi neredeler??Ölen insanlar bizim kanımızdan,canımızdan öz kardeşlerimiz.Artık kafamızı kumdan çıkarıp sağa sola bakma zamanı gelmedimi acaba hala??::ranntign

Basında,orda burda bir zamanlar hepimiz ermeniyiz,hepimiz filistinliyiz diye ortalığı ayağa kaldıran,onun bunun güdümüyle sokağa çıkanlar şimdi neredeler??Ölen insanlar bizim kanımızdan,canımızdan öz kardeşlerimiz.Artık kafamızı kumdan çıkarıp sağa sola bakma zamanı gelmedimi acaba hala??::ranntign

ne ermeniyim,
ne filistinliyim
ne de arap ım ..
ne de bilmen ne BELAYIM ...........

Orta asya dan gelen ,,
anadolu da gürbüzleşen avrupa ya büyüyyen TÜRK üm . ...

Son düzenleme:
Artık gözümüzü açmalıyız.Bütün dünyada yaşayan Türkler ve özellikle yurdumuzda Türk lüğü bitirmek,parçalamak üzere yapılan asimile ve ekonomik çalışmaların farkına varmalıyız.Türk ün Türk ten başka dostu yoktur.Ne mutlu Türk'üm diyene.

Bine yakın ölü deniyor...

Caddeler ceset dolu.

Fotoğrafları var.

Duvar önüne dizmişler Uygur gençlerini, taramışlar; sokağa çıkma yasağı ilan ettiler, evleri basıyorlar, 16 yaşından büyük erkekleri tutukluyorlar, işkence...

*

Hani van minüts?

*

Ne "Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye posta koyan var, ne de "Daha gelmem Pekin’e" diye rest çeken... Yaralı Uygurları hastaneye getirip, TRT kameraları önünde ağlayan da yok.

*

Başta Deniz Fenerci arkadaşlar, din-iman ayaklarıyla bağış kampanyası başlatanı da görmüyoruz.

*

Kıytırık.

Eften püften açıklamalar.

*

Çünkü, iki kusuru var Uygurların.

Birincisi, Türk olmaları.

İkincisi, Arapça konuşmamaları.

*

Müslüman olmaları bile yetmiyor.

*

Bakıyorum, Çin askerleri tarafından hurharca katledilen Uygur kızlarına...

Başları açık.

E olmaz.

*

Üstelik, hadise "Sincan"da yaşanıyor, ki, 28 Şubat’ın merkezidir; en fenası o.

*

Dolayısıyla.

Ankara’da İstanbul’da protesto gösterileri yapan Uygur soydaşlarımı uyarıyorum; uzatırsanız, polisimiz tarafından coplanırsınız... Biz artık sizin bildiğiniz Türklerden değiliz... Önce imama, sonra AB’ye uyduk, "Ne mutlu Türküm diyene" lafını bile kaldırıyoruz.

*

Bakü’ye kardeşim...

Bakü’ye.

Biz tadilat dolayısıyla kapalıyız.

Yılmaz Özdil 09.07.2009

Onu bunu bilmem de biz giderek araplaşıyoruz..:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar