Mertcan39 sayın arkadaşım alıntıyı yapmışsınız, ancak ya ben anlatamadım yada siz anlamadınız, son satırda ülkemizde birçok insana göre yüksek rakamlara satın alınan motosikletlerin de sorunsuz olmadığını , ancak bu sorunların yazılıp çizilmeye başlamasıyla insanların elinde kalacağı endişesini yaşayacaklarından söz etmek istedim " adam BMW nin servo abs sistemini söküp videosunu çeker" yazdım. Bende bu iki tekerlek işine çinli ile başladım 125 cc scooter ile 15-20 bin km gezdim, saçma sapan nedenlerden dolayı yolda kaldım, bende "ulan az daha verip activa mı alsaydım" dedim sonra uslanmadığımdan görüntüsüne aldanıp bir çinli daha (vitesli) aldım ve sonra satmadan hemen başka bir motor aldım, o derece illallah dedim. Ayrıca 30 yaşımdan sonra bu işlere bulaştığım içinde apaçilik dönemini kaçırdığımı düşünüyorum. Kullanıcı faktörü tabi ki önemli, motorun limitlerini bilmek, bakımlarını yapmak, yaptırmak bunlar olmazsa olmaz, ancak zamanında kaliteli bir yağ ile yağ değişimi, zamanında buji değişimi yapmak kalitesiz bir malzemenin kalitesini arttırmaz mafsal milindeki gibi.. Sahibi olduğunuz motorun markası insanların şikayetlerini piyasadaki diğer markalarda biraz daha ciddiye aldığı, ve nihayet 250 cc sınıfında Euro normlarından dolayı biraz daha teknolojik motorlara yöneldiğinden dolayı piyasada hala tutunuyor ve nispeten kaliteli ürünleri sunuyor. Bahsettiğiniz motorlardaki sorunlar hep motor aksamı ile ilgili dikkat ederseniz , ben mafsal milinin kopmasından bahsediyorum, vibrasyondan egzoz cıvatalarının düşmesinden bahsediyorum, far tasının durduk yere yolda kırılmasından bahsediyorum egzoz susturucusunun bir süre sonra kendi kendine zarıldamaya başlamasından bahsediyorum, bu tip sorunları diğer marka olmuş motorlarda yaşama ihtimali daha düşüktür, yada 3000 km ye gelmeden başlamaz. Birde ülkemize özel durumlar var tabi, marka temsici olan firmalar, sattıkları ürünlerin arkasında durma, müşteriye güven verme durumunu iyi değerlendirdiklerinde sorunlu bile olsalar insanları memnun etmelerini unutmalalılar.Tekrar belirteyim Çin malı motor alınmaz demiyorum , alınır ancak "az daha koyup ybr alsaydın" diyenlere de katılmıyor değilim.