bence çok genel bir önyargı bu..
yazdıklarınızda doğru yanlar olsa bile bunun en önemli sebebi bu ülkede kalite kontrol mekanizmalarının tam olmayışıdır.. bu ülkenin insanları sözkonusu kişi gibi sabit fikirlidir.motorların ithalatını yapan türkiyedeki şirketlerin bu konudaki önyargının oluşmasında payları daha büyüktür.
çinliler sahtekar değillerdir ancak sosyal ve kültürel yaşamlarında çok mükemmelliyetçi olmadıkları için kalite unsurundan yoksundurlar.
burada en önemli iş yine ithalatçı firmalardadır. eğer isterlerse orada bir kalite kontrol sistemi (ki bu mümkündür) hem üretim aşamasında hemde daha sonrası için kalite işlemlerini yapabilirler.
ama her şeyin bir maliyeti olduğu göz önüne alınırsa ithalatçı firmalar bu durumu pas geçmektedirler.
çin malı motorlar bu pazarda türkiyede ciddi ivme kazandırmışlardır bu bir gerçek ..
Arkadaş aslında haklı benim hatam ÇİN'in mallarını komple kapsam içine almak gibi oldu.
Aslında böyle düşünmüyorum daha doğrusu yanlış düşünce olduğunu biliyorum.
Çinliler parasına göre kaliteli malda imal ettiklerini çok iyi biliyorum.
Örnek verecek olursak;Gecen sene tr.ye mondialin 250 lik su soğutmalı bir modelini getirdiler,fakat bizim açgözlü ithalatçılarımız bu makineleri tr. ye getirmediler çünki para kazanamayacaklardı.
2.örnek:Yurtdışında biladerim kendisi şehir içinde kullanmak üzere çin malı(markasını hatırlayamadım)bir makine aldı ve hala hiç bir sorunsuz şekilde biniyor.Aracı 50 cc lik kendisi 110 kg. lık birisi

) 70-80 km sürat yapabiliyor diyor.
Kısaca tr.deki çin malları kalitedn yoksun.Ama bastır parayı RR ı aratmayacak makine yapsınlar sana

)