Konunun açılmasına vesile olan, densiz laflar eden denyoyu ikinci dünya savaşındaki Nazi Almanyasına benzetmek mümkün sanırım. Onlar da ari ırk fikrini yaratmak ve sağlamlaştırmak için eşcinselleri, sakatlığı bulunanları, zeka özürlülerini vb kusurları olan tüm insanları "İNSAN" yerine koymadılar.
Demek ki bu tip insanlar hala var ve bir ksımı da "ari motorcu" oldular. Cebimizde japon alacak para yoksa ya da tercihimiz o yönde kullanmadıysak bizi de "motorcu" saymayacaklar. Ki hiçbirimizin bu tip insanların bizi ne yerine koyduğu umurumuzda değil o da ayrı bir konu. Japon, çin, amerikan.... ben motoruma binerim keyfime bakarım gerisi kimseyi ilgilendirmez.
Ekonomik boyutu, yok Türkiye'ye faydalı zararlı bu muhabbetler binlerce defa yapıldı bunları yazmaya gerek yok. Ama çoğu arkadaşımızın söylediği gibi bir çok insan onlar sayesinde motor sahibi oldu.
Tamam belki kaliteli değiller, arıza çıkartma ihtimalı japonlardan daha fazla vs vs vs ama unutmayalım ki "
Motor alsam mı?", "
O parayı verdikten sonra ya kullanamazsam, ya keyif almazsam?", "
Araba zaten alamıyorum ama keşke cebime uygun bir motor olsa da sevgilimle bir yere giderken hiç olmazsa otobüs, minibüs, dolmuş derdinden kurtulsak" sorularına cevap olarak çin motorlarını bulmadık mı?
"
Paran yoksa motor alma" demiş o denyo. Bu çok hoşuma gitti. Bunun üzerine de 5 paragraf yazmak isterdim ama düşündüklerimi yazarsam forumdan atılrım, o denyo için de yeni bir profil yaratmaya değmez
Herkesin yolu açık olsun