Çin malı motoru olan "benim motorum Caponları döver" mesajı atarsa gelecek cevap da üstteki formatta oluyor.
hiç bir çin malı motor kullanıcısı böyle bir şey söylemiyor ki khutuck, tamtersine bunu yapanlar japon malı motor kullnıcıları. birkere elma ile muzu kıyaslayamayız, elma 2tl muz 5tl demekki muz daha iyi daha yararlı diyemeyiz, çini çinle, japonu japonla kıyaslamak lazım. her çinmalı kullanıcı motorlarının japon malı kadar sağlam olmadığını bilerek alıyor zaten. kaldıki fiyatının yüksek olması, motorun çok çok kaliteli hiç arıza yapmayacak anlamına gelmiyor. japon malı motoru uzun ömürlü(kaliteli) kılan dış aksamındaki(grenaj vs) ve iç aksamındaki(piston, şanzuman vs) malzemelerinin kalitesidir. kaldiki sadece fiyatının yüksek olması kaliteli olduğunu göstermez, kalite=fiyat demek değildir bence. şöyle açıklamaya çalışayım, bir avrupalının aylık geliri 3000euro 200cc lik japon malı motorun fiyatı avrupada 6000euro yani avrupalının 2aylık maaşı, ama o 200cc lik japon motoru Türkiyeye gelince 12.000tl oluyor yani bir Türkün en iyi ihtimalle 12aylık maaşına denk geliyor. yani japon malı bir motor Türk'ün maaşına göre kaliteli ama avrupalının maaşına göre kalitesiz oluyor

3.çinmalı motorumu kullanıyorm, allah nasip ederse ilerde japon malı bir motora binme hayalim var, ama japon malı motorum olursa yedekte duran 2.motorum kesin çin malı olur çünkü parçaları bol ve ucuz, servisi bol ve işçiliği ucuz. aklıma gelenler bunlar, dök içini rahatla gibi oldu

kimsenin şahsına ait cevap vermedim, genel düşüncemi paylaştım.
Bu işi tek bir cümleyle özetleyebilirim: Çinliler için henüz erken.
Ama gelecekte bugünkü Japon motorlarının yerinde Çin markaları olacaktır.Bunun kaçarı yok.
Katılıyorum. 2004 model Çin motorlarının çok ufak bir kısmı hala trafikte. 2010 öncesi modellerde anlatılan inanılmaz sorunlara son 2 yıldır pek rastlanılmıyor. 2012 model Çinliler 2006'dakilerden çok daha kaliteli hale geldiler, 5-6 sene sonra güvenilir hale gelecekler.
evt bencede aynen:cat: bir süre sonra ürün kaliteleri aynı ama çin motoru hala daha ucuz olacak. japonlarda bu işe böyle başladılar, önceleri ürünleri çok kaliteli değildi ama bir süre sonra motor ve araba piyasasını ellerine aldılar.