memin1857' Alıntı:Gidin 600 euroluk kask alın demiyorum ama 20YTL'lik kaskı bilinçli olarak aldığınızdan emin ol.
20YTL'lik bir kask sizi ancak yere sürtünmekten korur.
Kaskların kafanızı koruması sağlamlıkları ile alakalı DEĞİLDİR. Çünkü çok sağlam olması kafanızın kırılması ile eşdeğerdir. Mesele kask ile kafanızın arasındaki SERT köpüğün kafanızı yavaşlatarak durdurmasıdır. Yani en ideal çarpma/parçalanma oranı sizi kurtarır/korur.
20YTL'lik kasklara baktığınızda içinde bildiğimiz yumuşak köpük olduğunu görürsünüz. Ayrıca üzerlerindeki M L XL gibi boyut değerleri tamamen atış ve hepsi çok büyük. Yani büyük kask küçük kafaya girer ama küçük kask büyük kafaya girmez mantığından hepsini büyük yapıyorlar. Bu sebeple düştüğünüzde zaten kafanızda bile durmayacaktır. Bırakın düşmeyi, rüzgarda bile durmuyor.
1600YTLlik motoru dişinizden tırnağınızdan artırıp alınteri ile aldığınızda 500YTL'lik kask pahalı geliyor haklısınız, hatta 500YTL etmez bile ondada haklısınız ama gidipde 20YTL'lik bir kask almayın. Hiçbiri kafanızdan (beyninizden, yaşamınızdan, ailenizden, diğer motosikletçilerin imajından) daha değerli değildir.
Evet pahalı motor pahalı kask hobi işi olduğundan gereksiz yüksek fiyatlara satılıyor ama sizde bunu bahane edip gidip 20 liraya almayın. Orta fiyatta yeterince kaliteli kask almaya bakın. Mesela ben kendim için 260 euroluk Nolan kask aldım. Yolcu için ilk baştan 20YTLlik kask almıştım fakat birkaç gün dayanabildim, (çok kötüydü) gittim ve üzerinde 120 euro etiket yapıştırılmış kaskı 100 liraya aldım. Elinde kalmıştı vs bi şekilde aldım. Ama arkamdakini koruyacak kadar kaliteli.
20 liralık çin kaskı SİZİ SADECE POLİSTEN KORUR NOKTA
Kask bizim kaportamızdır. Kullandığımız motora göre kask almalıyız. Racing kullanan arkadaşlar 600€luk kasklar alırlar çünkü kafaları ile yüzlerce kms hız ile havayı yararlar ve kusursuz bir aerodinamiğe ihtiyaçları vardır, aksi halde kafaları sallanır, kafalarında baskı olur vs.. Tıpkı bir yarış arabasının kaportası gibi. Fakat 150cclik bir çin malı scooter kullanan kişinin böyle bir aerodinamiğe ihtiyacı yoktur. Tıpkı düşük motor hacimli bir aile arabası gibi. Tek ihtiyacı olan güvenliktir bu nedenle 100 150 ytl'ye bile sağlam bir kask bulabilir. Kısaca en pahalı kask en güvenli kask değildir.
Ülkeyi yönetenler bizleri ,,sizleri düşündüğü için cezalar koymuyor zaten..Cebindeki parayı almak için koyuyor....Bizleri düşünse Motorsiklet güvenlik ekipmanlarından 1 tek lira vergi ve gümrük almaz...ve ..ve belli bir kazanç marjı belirler o kazanç marjının üzerinde kimseye müsade etmez.. ..O zaman en kaliteli bir kask 200 lirayı geçmez...Herkes alır..EEE o zaman Kemal nedecek....Yumurtalar ,,ithal edilen şaibeli Mısırlar..Kasktan ,,dizlikten,,bellikten alınan vergiler....Yağma Hasanın Böreği yeyin efendiler yeyin..............