Çıkma Parça Konusu

Herkese merhaba arkadaşlar.
Başlıkta dediğim gibi bugünki sohbetimiz çıkma parça konusu. Şimdi bende araba da var. Aynı zamanda oto yedek parça işi yapıyorum. Çıkma lafı benim telefonda günde 10 kere dönüyordur heralde :) Ancak iş motora gelince bir çok kişi çıkma parça konusuna ters bakıyor. Yani tamam arabadaki gibi hizlı dönen bir olay değil ancak her çıkma alan veya satan hırsız mı olmak zorunda ? Çoğunluk bu yönde bakıyor olaya. Faiz yemekle aynı kefeye koyanlar var :) Siz çıkma parça konusunda hiç enteresan olaylar yaşadınızmı? ve değerli kardeşlerim bu konuya nasıl bakıyorlar?

Herkese merhaba arkadaşlar.
Başlıkta dediğim gibi bugünki sohbetimiz çıkma parça konusu. Şimdi bende araba da var. Aynı zamanda oto yedek parça işi yapıyorum. Çıkma lafı benim telefonda günde 10 kere dönüyordur heralde :) Ancak iş motora gelince bir çok kişi çıkma parça konusuna ters bakıyor. Yani tamam arabadaki gibi hizlı dönen bir olay değil ancak her çıkma alan veya satan hırsız mı olmak zorunda ? Çoğunluk bu yönde bakıyor olaya. Faiz yemekle aynı kefeye koyanlar var :) Siz çıkma parça konusunda hiç enteresan olaylar yaşadınızmı? ve değerli kardeşlerim bu konuya nasıl bakıyorlar?

Bu durum motosiklet kullanıcılarının otomobil kullanıcılarından daha bilinçli olduğunu gösterir.
Çin yapımı motorlarda ve japonların commuter ( cbf, ybr) sınıfında zaten kimse çıkma parça almaz, parçası sudan ucuz. Pahalı motorlarda ise şüphe uyandırır. Şöyleki
1): Kaç tane 1000 rr var, bunlardan kaçı kaza yapıp perte çıkıyor da benim aradığım sol grenaj 3 günde elime ulaşıyor ?????? ( senaryodur, böyle birşey olmadı)
2) Çalınan büyük motorların tamamı parçalanıyor. Hiçbir çalıntı büyük motorun olduğu gibi satıldığın görmedim duymadım.

Buna göre çıkma motor parçası %99 çalıntı motor parçasıdır. Hurda belgesini görmeden almam, alanı da ayıplarım.

valla benim motor bumoto calibre istesemde bir çok parçası 0 yok hep çıkma almak zorunda kalıyorum :)

Geneli calinti motorlar olsada uygun bir depom ve vaktim olsa cikma işine bende giricem,mesela piyasadaki bazi motosikletler ucuz olmasına rağmen parcasi pahalı özellikle sorunlu hasarli olarak uygun fiyata alip parça olarak satilmasi güzel kâr ettirir ki perte ayrilan motorların hepsi tamir edilmiyor parçaya ayriliyor.Yedieminler de ihale ile pert olarak alinan bu tip motorlarida tekrar trafiğe cikarmak mümkün değil galiba tam bilmiyorum ama ihale sonucu alip parca olarak satmak gerçekten çok kârli iş.Tabi sana bana kalmaz orasi ayri.

Bende kaza yapmış(perte çıkmış ya da çıkmamış) bir r6 veya 600rr'ın farı nasıl sağlam çıkabilir onu merak ediyorum.

bazende motor kısmı arızalı olduğu için trafikten çekilp parça olarak satılan motorlarda olabiliyor ama yinede ne olucağı bilinmez tabi

adamın ilanlarına bi bakıyosun ok gibi ön amortisör, far,kafa demiri aynı motora ait sol yada sağ karenaj ve ulen bu motor nerden hasar aldı? çalanın,çalıp satanın Allah bin belasını versin.

not:çıkma parça ekonomi için büyük bir artıdır,dışa bağımlılığı nispeten azaltır,olması gereken bir şey yani keşke çalıntı olmayan kazadan dolayı pert olmuş vs. motorların çıkma parçalarının satıldığı bir yer olsa da gönül rahatlığıyla alsak

Hay babasını, daha geçen gün motora 700 liralık çıkma parça aldım hiç aklıma gelmedi

Motorların perte çıkması icin ya büyük kazalar yapması yada motorunun yapılamayacak şekilde olması gerekir.Motor büyük bir kaza geçirdi ise sana lazim olan parçaların sağlam kalması bence biraz zor.1000 lik veya 600 lük kac motor kazaya karisiyor da grenajlari farları jantları sağlam kalıyor bana biraz sacma geliyor.Satanlara da baktığımızda elinde trafikten cektirme belgesi olanlar nadir.Genelde de bu çıkma parca isi büyük şehirlerde döndüğü için şüpheli bakıyorum.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Modifiye edilmis de olabilir. Mesela grenajli bir motoru naked'a cevirdiginizde epey parca artiyor. Ben kendi Fz6 motorumu naked'a cevirdim ve artan parcalari sattim, amortisorleri de R6'ya cevirdim mesela, orjinallerini de sattim geene. Yani oyle de olabilir ama istisnadir belki de.

Çıkma parça sipariş edip parça için sizin motorunuzu çaldıklarını düşünün çıldırırsın :queen:

bende çıkma parçaya karşıyım ama tabii farklı olaylarda var. örneğin gs 500 için devir göstergem arıza yaptı, çıkma parça olarak almak istedim. adam sürekli yurtdışına çıkıyor, hatta çıktığında falan telefonuna ulaşamıyorsun. ordan getirmişti dönerken. söktüğü motordan da fotoğraf istemiştim. ağzı burnu yamulmuş bi gs 500'den söküldü. belli olmuyor yani. çıkma diyince direk akla çalınmış olması akla gelmemeli.

Yurtdışı çok iyi bu konuda TR den yemin billah parça almam, aldırtmam..

99 model r1 var bende :D 3 tür yurt dısından full elektrik tesisatı getiriyorm hic birinin beyni olmadı ya 2000 model üstü gönderiyorlar. artık sen düşün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar