sıralı silindir nc kullanıyordum
sonra v motor transalp a bindim dedim ki motor bu his var duygu var zevk var
sıralı silindir motor tüü kaka
ya v motor olacak yada tek silindir
V twini bende hiç bir şeye değişmem onun yeri ayrı ama sıralınında hakkını yememek lazım.. Nc pek sıralı paralel çift silindirde kıyaslanıcak bir motor değil .. onun olayı misyonu çok farklı onla normal bir paralel çift silindir bence kıyaslanamaz..
bendede integra vardı kısa bir süre zevk almadığım motorlardan biridir onu diyim nc iyi güzel motordur lafım yok ama ben pek keyif almadım..nc yi o konuda klassman dışı tutmak lazım..
tek silindirde çok keyif aldığım bir motor değil ben onu arabadaki dizel motora benzetiyorum motorsikletin dizel motoru gibi .. düşük gücü bir dert vibrasyonu ayrı bir dert gazı açarsın tır tır tır hızlanır tek avantajı az yakar ama oda hepsi değil belli başlıları.. ama çok ilginçdir nedendir bilmem düşük hacimde yüksek hacime göre tek silindir daha atak ve daha güzel gidiyor..
şimdi Sıralı çift silindire gelelim... sıralı çift silindirli motorun iyi yanı tek silindirli gibi tork üretir, hafiftir ve neredeyse iki kat devir üretir ve aynı zamanda beygir gücü ve hızı yüksektir. İki pistonu olması ve piston güçlerinin vuruş gücünü karşılamak için kontra balansları bulunması tek silindirli motorlara göre daha düzgün çalışmalarını sağlar. işte ondan diyorum nc yi bunun dışında tutmak lazım diye..
Bende yıllar önce en500 vardı aşırı sürüşünden keyif aldığım hala tadı damağımda kalmış motorlardan biridir şimsi desen tabi almam yaşı çok geçdi artık en500 lerin ama gidişi falan harikaydı nc ile falan kıyaslanmaz..
Eski konu da olsa cevap veriyorum: Evet!
Bazı durumlarda "gelenekler" pek çok şeyin önüne geçer. Cruiser'ların V-Twin olma sebeplerinin en başında gelenek algısı gelir. Geri kalanları ses, estetik, vs diye gider. Artık bu bir karakteristik özelliktir.
Bende 70 bin liralık harleye binsem aynı şeyi söylerdim çok samimiyim negatif bir yorum olarak söylemiyorum..![]()
10 liralık GV250 sürerken de aynı şeyi söylüyordum. GV250 forumundan hatırlamanız lazım.
Evet. Ama cruiser'in asıl vatanı ve pazarı olan Amerika'nın bir cruiser'in nasıl olması gerektiği konusunda son sözü söylemesi makul bence.Olaya Amerika merkezli ve o zihniyette bakarsanız dedikleriniz doğru...
çok güzel bir suzuki vardı sende onu sattın mı?
M800'ü satalı oldu bayağı. Şimdi bu da satılık, haftaya satışını yapacağım bir dert çıkmazsa. Yurtdışı olayları kesinleşti, elde avuçta ne varsa satıyoruz bu sıralar : )