Chopper Ön Maşa Uzatma

Selamlar;

Kawasaki EN500 kullanıyorum. Ön maşayı uzatmak istiyorum. Bunun içinde amortisöre giren krom boruyu uzun yaptırmam gerekiyor anladığım kadarıyla. Türkiyede bunu imal ettirebileceğim bir adres önerebilecek biri var mı=?

Şimdiden teşekkürler...

O krom boruyu "amortisör milini" komple CNC tornacıda yaptırabilirsin.Ayrıca milin içerisindeki Yayıda tornacıda sardırabilirsin. Ondan sonra birde silindirik taşlamaya girecek. Aslında milin %95'i boru şeklinde ama alt kısmı (tekere bağlanan) biraz daha karmaşık bir şekle sahip. Haa unutmadan çıkarırken keçeleride zedelenmeye karşı değiştirmekte yarar var. Tabiki amortisör yağınada milin uzadığı oranda ilave yapılmalı. Bu ilavenin eşit ağırlıkta yapılması önemli.

kısacası bu işlem biraz pahalıya patlar. Ayrıca motorunun ağırlık merkezide kayabilir diye düşünüyorum. Çünkü motorun önü yükselecek.

Detaylı bilgi için sağol. Peki istanbulda bu işleri yapabilecek bir yer biliyor musun? Yani hepsini bir yerde yaptırmak operasyon yükünü hafifletir, benide yormaz. Bunu yapabilecek birileri var mı?

Maşayı uzatınca chopper olacak....

Aslında cruiser bir motora maşa uzatma fikri oldukça iyi bir fikir...

Detaylı bilgi için sağol. Peki istanbulda bu işleri yapabilecek bir yer biliyor musun? Yani hepsini bir yerde yaptırmak operasyon yükünü hafifletir, benide yormaz. Bunu yapabilecek birileri var mı?

Malesef istanbulu hiç bilmiyorum. Ama sanayide muhakkak tornacılar vardır. Hemen hemen çoğu tornacıda silindirik taşlama tezgahıda vardır. Ama olmayabilirde. Taşlama çok sorun değil. O en kolay işlem. Mesele mili belirli töleranslar içerisinde tornalatmakta :cat:

Sadece ön maşayı uzatmak yeterli olmaz ayrıca şasiye bağlantı açısını da değiştirmelisin. Yoksa motosikletin önü aşırı miktarda havaya kalkar ve dengesi bozulur. Benim tavsiyem nette hazır satılan ön çatallardan alman biraz araştırırsan motoruna uygun bulursun. Bu modifikasyonu yaptıktan sonra motorun yerden yüksekliği önde ve arkada değişmemeli eskisyle aynı olmalı.

boy

Sadece maşa uzatmak yeterli değil maşanın açısını da dikey konumdan yatay konuma doğru azaltmalısın. Yoksa motorun ön tarafı yükselir. Ancak bu tür uzun maşalı motorlar bence ne kadar uzun olursa o kadar dengesiz. Bunu özellikle dönüşlerde hissedersiniz.

Ama illa ki yapacam diyorsan, Maslak Sanayi Sitesi'nde MotoX var, sahibi de Şakir Şenkalaycı. Onlar üst katta Orange Country deki gibi custom chopper üretiyorlar. En azından nasıl yapılabileceğine dair fikir alabilirsin.

amortisörü baştan yaptırmana gerek yok. üstten bağlı olduğu yerden uzatmak istediğin mesafe kadar boru yaptırabilirsin tornacıda.

12065289kz5.jpg

90043187dm9.jpg

91449773dc6.jpg

54507361jf3.jpg

tam olarak nasıl yapıldığı ve maliyeti hakkında whitecrow ile irtibata geçebilirsin.
sağlıcakla.

Son düzenleme:
Hayır ben uzatmaya karşıyım.. Yaptırırsam sıfırdan yeni boru yaptırırım yoksa yaptırmam. O iş benim içime hiç sinmyor.

Amaç sıfırdan boru yaptırmak

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayır ben uzatmaya karşıyım.. Yaptırırsam sıfırdan yeni boru yaptırırım yoksa yaptırmam. O iş benim içime hiç sinmyor.

Amaç sıfırdan boru yaptırmak

Aynı şey ....... Amortisörü zaten uzatamassın.... Sıfırdan boru yaptırıcaksın.....:cat::cat:

O boruya ek yapıp uzatmayı önerenler var. Ben ona karşıyım. Yapılacaksa sıfırdan orjinaline uygun bağlantı noktaları olan bir boru yapılacak. Ancak bunun maliyetini ve nerelerde yapılabildiğini öğrenmek istiyorum.

Merhaba Motor Sever Abilerim Kardeşlerim Ben Foruma Daha Yeni Kaydoldum Adım Yağız 17 Yaşındayım Kendime Motor Alıcam Keeway 250 supershadow almayı planlıyorum motor chopper tarzına daha kolay çevrilir diye düşünüyorum size bir kaç sorum olacaktı ben bu motorum ön maşayı uzatıcam yanlız yükseltmek için değil sadece chopperı daha çok anımsatsın istiyorum maddi durumum çok iyi olmadığından keeway alıcam dediğim gibi motorun ön maşayı uzatmak istiyorum tabikide gidonda değişicek ben boru eklettimeyi düşündüm belli bir yerden kesip biraz daha uzun ekleyeyim diye düşündüm ama o zman yükselce birde şey düşündüm mesela o maşaı kestik diyelim ek olacak parçayı biraz yatay kaynak yaptırsam olurmu zaarar verirmi ?

önce herkeze slm... bende yamaha var virago.. onu geniş tekerli custom yapmak istiyorum... acaba nasıl olur ...? randıman alırmıyım....? ne olur ne biter...? bana kaça patlar...? kendim yaparsam bana kaça patlar...* ? yapabilirmiyim...? yardım cı olursanız sevinirim şimdiden saolun.... saygılar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar