chopper motor almak istiyorum yardım lütfen

Arkadaşlar chopper motor almayı düşünüyorum uzun zamandır. çok motora baktım ama pek anlamadığımdan bir sonuca varamadım.

-Genel olarak motor alırken nelere dikkat etmeliyim.

-5000 tl motora verebilirim ancak nasıl bir motor önerirsiniz
(falza yakmazsa iyi olur birde görünüşü güzel olsun :) )

şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim

Kuba SL200 al. Hem az yakar hem de görüntüsü güzel. Belirttiğin bütçeye de uygun.

Motosikleti
BWS 100
Biraz modeli eski olacak ama, o paraya gv250 ikinci el alinabilir.
Gorunusunu seversen uygundur senin icin.
Motosiklet uzmez, sorunsuz gidersin bakimini yaptiktan sonra.
Çin isi alma derim, arizasindan, ziriltisindan canin sıkılır. Ikinci el cin hic alma hele. Alacaksan sifirini al o paraya.

Gv250 ye baktım benim alacağım fiyatta km si çok yüksek motorların birde km si ne kadar olmalı bir motor alırken
Kuba sl200 de fena değil gibi ama dediğim gibi motor alırken nelere dikkat etmem konusunda bir fikrim yok yardımlariniz için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu fiyatta isen Kuba Sl200 tavsiye ederim.
Gv 250 paran olsa da alma çünkü artık üretilmeyecek. Onun yerine Gv300 geliyor.
Hyosung gv250 çok begenmeme rağmen bu yüzden almadim.

DKN

alırsın da mutlu olur musun :) sonra bi aldığın gün bi de sattığın gün sevinme ::eek:uups::

Mersin İl Temsilcisi
Eski bir gv 250 kullanıcısı olarak, sıfır ıvır zıvır alacagima gv250 yı 50.000km de de olsa temiz bakilmissa alırım. 7000km de aldığım gv yı 30_40 bin km kullandım. Sadece gag ve filitre değiştirdi. 29 beygir olması ve inanılmaz yakıt ekonomisi ile gerekirse biraz daha bekleyip 1000 TL daha koyup on camlı bir gv alınır...

Gv250 ye baktım benim alacağım fiyatta km si çok yüksek motorların birde km si ne kadar olmalı bir motor alırken
Kuba sl200 de fena değil gibi ama dediğim gibi motor alırken nelere dikkat etmem konusunda bir fikrim yok yardımlariniz için teşekkür ederim

Motordan anlamadığınızı söylemişsiniz, bütçeniz 5000 tl ve chopper almak istiyorsunuz.

Bu durumda 2. el bir Çinli'den başka şansınız yok gibi görünüyor.

Sizin durumunuzda motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; işi iyi bilen bir arkadaşınız ya da bir usta ile motora bakmaya gitmek olacaktır. Kendi başınıza bu işe kalkışırsanız başınıza büyük masraflar çıkabilir.

Kilometre olayını kafanıza fazla takmayın derim, bakımları düzenli yapılmış temiz bir motosikleti gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Saygılarımla.

Aslında 3-4 aydır araştırma içindeyim belki biraz daha para bulabilirim üniversite öğrencisiyim çalışmaya başladım koyabildigim kadar parayı kenara koymayı dusunuyorum.
Kuba sl200 almayı düşünüyorum aldıktan sonra yavaş yavaş modifiye edeceğim ilk olduğundan bu motorla başlamak iyi bir fikir gibi geliyor
Motorla ilgilenen arkadaşlarım var ama onlarda benim gibiler açıkçası tanıdığım bir usta da yok 😔

Motor o kadar onemli degil önce yaşaman lazim... Ekipman önemli ilk ekipmanlarini al sonra motorunu alirsin. Motorda kıs ekipmandan kısma sonra pisman olma :)

Elindeki bütçe ile Japon olmayıp Çinli de olmayan 3 düzgün cruiser'ın 2. elinden uzaklaşman gerekecek maalesef. Ha, olur da üstüne biraz daha koymayı başarabilirsen, tercih edilebilirlik sırasına göre:

1. Hyosung GV250 Aquila
2. Daelim Daystar 250
3. Kymco Venox 250

modellerinden birini seçmen lazım.

Bunun dışında da önerebileceğim 2 Çinli var fiyat/performans olarak. Sağlamlıkları nedir bilemiyorum ama kullanıcıları tamamen memnun olduğu için yazıyorum:

1. Lifan LF250-B
2. Kuba Superlight 200

Lifan LF250-B'nin senin bütçene göre 2. eli var. Hem de eli yüzü düzgün V-Twin motora sahip. Görünüşe oynarım diyorsan da Regal Raptor'ın 250'liklerine bakabilirsin. Ancak motorla ilgili bilgisi sınırlı olan kişiler için uygun olacağını sanmıyorum.

Bu 5.000 TL'lik bütçe dışında en önemli 4 korumaya da bütçe ayırmışsındır umarım: Kask, Mont (dirsek, sırt ve omuz korumalı), Pantolon (diz ve basen korumalı) ve Eldiven (bilek ve kemik korumalı). Bu da orta-alt seviye için yaklaşık 1500 TL demek. Eğer böyle bir bütçen yok ise motosiklet almamalısın.

İlk motosikletin olacaksa ve ehliyeti yeni almış isen, yeni ehliyet kanunu ile kullanabileceğin motosikletlere de bir göz atman lazım.

Bu 5.000 TL'lik bütçe dışında en önemli 4 korumaya da bütçe ayırmışsındır umarım. Kask, Mont (dirsek, sırt ve omuz korumalı), Pantolon (diz ve basen korumalı) ve Eldiven (bilek ve kemik korumalı). Bu da orta-alt seviye için yaklaşık 1500 TL demek. Eğer böyle bir bütçen yok ise motosiklet almamalısın.

Ek olarak HAZZILHAR'ın yukarıda alıntıladığım sözlerini de dikkate alman gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

Elindeki bütçe ile Japon olmayıp Çinli de olmayan 3 düzgün cruiser'ın 2. elinden uzaklaşman gerekecek maalesef. Ha, olur da üstüne biraz daha koymayı başarabilirsen, tercih edilebilirlik sırasına göre:

1. Hyosung GV250 Aquila
2. Daelim Daystar 250
3. Kymco Venox 250

modellerinden birini seçmen lazım.

Bunun dışında da önerebileceğim 2 Çinli var fiyat/performans olarak. Sağlamlıkları nedir bilemiyorum ama kullanıcıları tamamen memnun olduğu için yazıyorum:

1. Lifan LF250-B
2. Kuba Superlight 200

Lifan LF250-B'nin senin bütçene göre 2. eli var. Hem de eli yüzü düzgün V-Twin motora sahip. Görünüşe oynarım diyorsan da Regal Raptor'ın 250'liklerine bakabilirsin. Ancak motorla ilgili bilgisi sınırlı olan kişiler için uygun olacağını sanmıyorum.

Bu 5.000 TL'lik bütçe dışında en önemli 4 korumaya da bütçe ayırmışsındır umarım: Kask, Mont (dirsek, sırt ve omuz korumalı), Pantolon (diz ve basen korumalı) ve Eldiven (bilek ve kemik korumalı). Bu da orta-alt seviye için yaklaşık 1500 TL demek. Eğer böyle bir bütçen yok ise motosiklet almamalısın.

İlk motosikletin olacaksa ve ehliyeti yeni almış isen, yeni ehliyet kanunu ile kullanabileceğin motosikletlere de bir göz atman lazım.

Adam siir gbi yazmis alkis nerden koyuluyo bilmiyorum (alkis) :)

Aynen usta haklısın bir yerde motora hevesim var uzun süredir almak istiyorum gerçekten sizin gibilerin verdiği bilgiler dahilinde tavsiyelerinize uyarak en doğru kararı almaya çalışıyorum aslında bugün olmazsa yarın bu tarzda bir motor alacağım inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar