Chopper Kaskı

Merhabalar. Ben kendime chopper-cruiser motor almayı düşünüyorum. Kask tercihi yapacağım. Biraz görünüşe önem veriyorum ama en önemlisi güvenliğe önem veriyorum. Bütçem 1000 tl. Bir öneriniz olur mu acaba?

Birtane örnek kask koyuyorum ama tabi ki kapalı kask ya da alttan açılır kask tercihim

Çok teşekkürler şimdiden.

Motosikleti
D400
benzer bir konu acmıstım, 10 dk lık trafiksiz yolda kullanacağım sadece ceza yememek için istiyorum, diğer kaskı taşıması zor oluyor demiştim de baya linç edilmiştim bu nazi kaskları yüzünden.

Ancak bu konuyu actıktan kısa bir süre sonra o yolda cukura girip kaza yapmıştım, nazi kaskı olsaydı muhtemel kötü sonucları olurdu, o nedenle kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Kask modellerini arkadaşlar söyler ancak cruiser tip motorlarda mat siyah full face kask son derece güzel duruyor.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Kaskı motosikletin tarzına göre değilde kaskın kalitesine ve güvenliğine göre seçmeniz daha mantıklı olur.Bu tarz nazi kaskı diye tabir edilen kaskların hiç bir koruyucu özelliği yok.Kazalarda genelde ilk darbe alması olası yerlerin başında çeneniz geliyor.O yüzden tavsiyem belli güvenlik sertifikalarını almış,Sharp testlerinden iyi puan almış full-face kask bakmanız.Full-face olmaz derseniz en azından çeneden açılır kasklara bakmanız.

Ayrıca koruyucu özelliğini bir kenara bırakırsak şehir-dışında rüzgar yüzünden bu kasklarla motosiklet kullanmak eziyet oluyor.Ne kadar gözlük taksanızda gözleriniz sulanıyor,suratınız sürekli rüzgar yemekten sersemliyorsunuz.Suratınıza çarpacak,ağzınızdan ve burnunuza girecek böceklere girmiyorum bile....

Son 7 senedir kapalı kask kullanan birisi olarak;
Açık kask
2011 de karadeniz turunda zonguldak ereğli de sadece 1 böcek ceneme çarptı.
Sonuc ereğli devlet hastanesi. Tur iptal. Istanbula dönüş
Kapalı kask
2013 çanakkale gelibolu kabatepe gece sürüşü
Yarasa çarptı.
Sonuc. Sadece ufak bi boyun ağrısı

Şu an 4 tane kaskım var ve hepside full face
Geriye kalan nazi kaski. Açık kask. Çene açılır kask. Bütün hepsini hayrına isteyene verdim ücretsiz.

Kapalı alacaksan
Alacağın kaskın test sonuçlarına bak en az 4 yıldızlı olsun.
Açık alacaksan alma top gun damla gözlük ile sür en havalisi oyle

Seçim senin...

Herkese cevaplar için çok teşekkür ederim.

Son 7 senedir kapalı kask kullanan birisi olarak;
Açık kask
2011 de karadeniz turunda zonguldak ereğli de sadece 1 böcek ceneme çarptı.
Sonuc ereğli devlet hastanesi. Tur iptal. Istanbula dönüş
Kapalı kask
2013 çanakkale gelibolu kabatepe gece sürüşü
Yarasa çarptı.
Sonuc. Sadece ufak bi boyun ağrısı

Şu an 4 tane kaskım var ve hepside full face
Geriye kalan nazi kaski. Açık kask. Çene açılır kask. Bütün hepsini hayrına isteyene verdim ücretsiz.

Kapalı alacaksan
Alacağın kaskın test sonuçlarına bak en az 4 yıldızlı olsun.
Açık alacaksan alma top gun damla gözlük ile sür en havalisi oyle

Seçim senin...

Önerebileceğiniz test yapan bir site varmı böylelikle hangi kaskı alacağıma karar verebileyim?

Teşekkürler.

Sharp.dft.gov.uk
Kimileri para yiyor diyor test sonuçlarına güvenmiyor ama. Bildiğim kadarı ile gov uzantılı siteler hükümete ait siteler oluyor. Goverment tan geliyor. Ingiliz hükümetine ait bi kurumun para yediğini sanmam. Boşuna güneş batmayan imparatorluk demiyorlar.
Bunu diyenler markacı kaska bi ton para bayılınca iyi olduğunu sanan tiplerdir sanırım. Para kaskta konforu artıran bi faktör. Önemli olan test sonucları diye düşünüyorum.

Motosikleti
D400
Mesela şurada buldum bir tane istediğim gibi.

https://www.hepsiburada.com/mt-kask-mt-revenge-skull-rose-mat-sharp-test-5-yildiz-p-HBV00000I0G8H

Bu sertifikaları yazmışlar. Sizce doğrumudur? Yoksa bunların orjinal bayileri vs. varsa direk oradan almayı tercih ederim.

f/p kaskı, yüksek hızlarda ses alsa bile fiyatına göre oldukca iyidir. bende blade modeli var bunun.

Bu arada tasarım olarak bakmışsın, bu fiyatta olmasının sebebi dış yüzeyi. düz renklerine bakarsan %30 civarı düşük fiyatları.

f/p kaskı, yüksek hızlarda ses alsa bile fiyatına göre oldukca iyidir. bende blade modeli var bunun.

Bu arada tasarım olarak bakmışsın, bu fiyatta olmasının sebebi dış yüzeyi. düz renklerine bakarsan %30 civarı düşük fiyatları.

Bir kere vercem sorun değil :)) Cevabınız için teşekkürler. Ses almak derken neyi kastettiniz? Dış sesler mi?

Kaskı internetten alma.
Kafa ölçüsüne göre sana uygun olan bedeni deneyerek al
Taktıktan sonra çene tarafından 2 elinle tutup sağa sola çevirmeye zorla. Dönmemesi lazım.
Bi mağazaya git yardımcı olurlar.
Marka model fiyat seçim senin.zevk senin. Kullanacak olan sensin.

Bell qualifier fullface tavsiye edebilirim. Full face mat siyah modelleri de var. Bütçene de uygun.

Motosikleti
D400
Bir kere vercem sorun değil :)) Cevabınız için teşekkürler. Ses almak derken neyi kastettiniz? Dış sesler mi?

hız yuksek oldugunda veya cok rüzgarlı ise uğultu yapıyor hocam.

gerci o sesi kesmek istiyorsanız sanırım fiyat aralıgını 2 katına cıkarmanız gerekebilir.

Şahsen ben memnunum, mt blade e de bakabilirsin.

benzer bir konu acmıstım, 10 dk lık trafiksiz yolda kullanacağım sadece ceza yememek için istiyorum, diğer kaskı taşıması zor oluyor demiştim de baya linç edilmiştim bu nazi kaskları yüzünden.

Ancak bu konuyu actıktan kısa bir süre sonra o yolda cukura girip kaza yapmıştım, nazi kaskı olsaydı muhtemel kötü sonucları olurdu, o nedenle kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Kask modellerini arkadaşlar söyler ancak cruiser tip motorlarda mat siyah full face kask son derece güzel duruyor.

Yollarda linç olacağınıza forumda linç olmanız daha iyi olmuş :)

Motosikleti
D400
Yollarda linç olacağınıza forumda linç olmanız daha iyi olmuş :)

konu artık aşağılamaya ve başka yerlere çekilmişti gereksiz yere, bu nedenle yazılan hiçbirşeyi ciddiye almadım.

İşin ilginç yanı kaskı aldım, geldiğinde begenmedım ve kafama oturmadı. İade ettim. Begenmedıgım için uygun bedeni ile de ugrasmadım.

Her şey de bir hayır vardır derler ya, aynen öyle. o kask ile kaza yapsaydım sağlam atlatma ihtimalim yoktu.

Moderatör
konu artık aşağılamaya ve başka yerlere çekilmişti gereksiz yere, bu nedenle yazılan hiçbirşeyi ciddiye almadım.

İşin ilginç yanı kaskı aldım, geldiğinde begenmedım ve kafama oturmadı. İade ettim. Begenmedıgım için uygun bedeni ile de ugrasmadım.

Her şey de bir hayır vardır derler ya, aynen öyle. o kask ile kaza yapsaydım sağlam atlatma ihtimalim yoktu.

Neyseki şimdi aramızdasın, nazilerin bu dünyaya attıkları ikinci en büyük kazık olan kasklarının kurbanı olmamışsın :)

Motosikleti
D400
Bu görselde de anladıgımız gibi nazi kaskı o kadar korumasız ki o kaskı askere giydirip rütbeli abi normal şapka ile takılıyor.

s-26716893f25948fc17f81fa025e5e1b33b8a0a02.jpg

nyk

Çok güzel chopper kaskları var ama güvenli değiller tabii ki. Bell Rogue benim favorim zamanında bulup alamadım :) Kullanım amacı önemli biraz yani arada sahilde tıntın turlarken falan takılabilir bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çapır kaskı dediğin hakiki kalın deriden olur, köseleye benzer.

İçinde köpük falan olmaz. Hiç bir yerinde zerre plastik yoktur.

Üzerinde abuk subuk numaralar, sertifika etiketleri falan da olmaz.

Gerisi çapırcılık oynayan çoluk çocuk kaskı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar