Batis arkadaşım önce vakit ayırıp yazdıklarımı okuduğun için teşekkür ederim. Ben motorda ustayım demedim ki; motor üzerinde 236 km yol yaptım. Haklısın, yeniyim ama atıp tutmuyorum. Bunuda zaten üstteki yazımda belirtmişim. Hile yok ki. Yeniyim diyorum. Ama yeni olmadığım iyi olduğum kısım motora binip sürmek değil bahs ettiğim konu. İfade etmeye çalıştığım teorik olarak 2800 YTL lik bir chopper motorlardan 10000 ytl ye kadar olan tüm modelleri teorik olarak ezberledim. Çünkü motor alacaktım tüm internet sitelerini, forumlarını 1 ay boyunca ezberleyip geceleri uyumadan ezber ettim. Hangi motor kaç cc, kaç kg dır, kaç beygir güç üretir, ne tip motor vardır, ne tip soğutma vardır, kaç paradır 1 aydır motor alıcam diye ezberledim yahu. Hatta bu konuda birçok insandan ve; özellikle senin bu üslübundan daha iyi olduğumu belirtmek isterim. Demem o ki; Ragal Reptor denilen bu motor forumlarda çok tutulmuş. Bende Hyosung GV 250 cc almak yerine daha ucuz olan bu motoru almak isterdim. Ancak (ben Odtü Mezunu bir Mühendisiyim maalesef titr imi burada yazmak zorundayım) bu iletişim bilgi ve bilişim çağında motorlu bir kara taşıtı üreten bir zihniyet hala bir web sayfası düzenleyememiş ise ki bu motor olayında satış sonrası desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum; bu regal raptor nasıl bir destek hizmeti vereceği konusu idi. Web olarak en iyi dizayn hyosung idi. Bu devirde alıcı ön bilgi alıp mağazaya gider. Lütfen bana laf atacapına batis efendi; sen bana önce bunun sıfır bir resmini gönder yahu. 1 aydır bu motor süper, harika deyip ne bir haberleşme hattı ne bir mağaza ne bir destek hizmeti olup olmadığı belli olmayan bir motora paramı yatırmam dedim. Halada aynı fikirdeyim.
Ayrıca yazdıklarım hepsini tecrübe ile ilgili olan şeyler değiller, araştırma ile ilgili bir motor nasıl sağa yatar nasıl sola yatar artçı nasıl arkaya oturur onun gibi değil. Bilmiyorsan aç oku. JAWA iki zamanlı bir motor normal benzinine yağ koyarsın yoksa çalışmaz, macarlar ve polonyallılarda motor yapmayı 1. ve 2. dünya savaşında oluşturmuşlar. Demem o ki; söylediklerim tecrübe nasıl internetten okuyup araştırdıklarımı paylaşmak istedim haşa motorda 50000 km yapmış birine nasıl süreceğini izah etmemişim ki.
Ayrıca konu hakkında bilmedikleriminide anlamadım demişim. Benim bu yazımı yukarıda yazmamım nedeni yeni motor alacak arkadaşım benim gibi 1 ay internette ön araştırma yapmadan kolayca zahmey etmesin. Yoksa kimseye şunu al şunu sat demem. Kağıt üzerinde Hyosung 250cc, motor DHOC, 8 sübab var yahu. Aç bak hondanın motorları bile 4 yada 6 sübab. Şu an tüm arabalar 8 sübabtan 16Valve yani 16 sübab a geçtiler demek ki bu sübab artınca motor daha iyi. Bu arada tüm 250 cc ler 18 HP güç verirken bu hyo gv 28 HP veriyor. Fiyat olarakta 14000 ytl filan değil. Tüm Harley ler 6 litre yakıt yiyen canarvarlar ürettikleri güç 40 hp ile 76 hp arasında. Hyo 2.5 ile 3 litre yakıt tüketir. Test etmedim. Okudum Batista. Ben önceden hep okurum zaten fiyat fayda oranına bakar ondan sonra uygularım. Sende ortalam bir tipsin demek ki; önce uygulayıp sonra araştıranlardansın. İşte bu yanlış tam tersi olmalısın.
Arkadaşlar sizleri anlıyamıyorum. Keeway Land Crusıer piaysa yok, isim yazıyorlaşmış diyorsunuz ben Antalyada hemen her bayide keewy land cruıser plaka ruhsat dahil 5000 ytl'ye pazarlık yapmıştım da hyosung aldım. Bence kızıştırma var gibi geliyor.
Bu arada ankete"Hysoun GV-250cc yazılmamış".
Son olarak toparlamam gerekir ise;Batis arkadaşım öncelikle yazılarımı okuduğun için teşekkürler. Benim izah etmeye çalıştığım uygulamada iyi bir motorcu olduğum değil, kağıt üzerinde iyi bir teorisyen olduğumdur. Demem o ki; 1 aydır tüm forumları inceledim. Ezber ettim. Herşeyi tüm ayrıntılar ile gece uyumadan çalıştım. Sonuçta Fiyat Fayda oranında hyo gv 250 çıktı dedim. Bu arada regal raptor denen motorun bu 2008 yılında ne bir haberleşme ağı, ne bir bayisi, ne bir servisi, ne de bir web sayfası var. Seni bilmem ama normal çağdaş bir insan bir malzeme almadan ön araştırma yapıp bilgi toplar bu regal google a yazılınca TV çıkıyor. Buda bu motoru yapanların nasıl bir zihin ve destek hizmeti mantıklarının olduğunu gösterir. Böyle bir ürüne para vermem. Keeway daha mantıklı dedim. Herşeyi belli olan bir marka. Ayrıca anlattıklarım tecrübe ile ilgili değil araştırma ve okuma ile ilgili sanırım sen az okuyan birisisin. Kuvvetle muhtemel motorunu kulaktan dolma bilgiler ile almışsın. Önce oku, araştır bilgi topla sonra uygula, emi!