chopper almak istiyorum fakat tecrübesizim

arkadaşlar 250 cc lik bir chopper tarzı motor almak istiyorum
belirtmek isterim ki daha önce hiç motor alıp satmadım
aklımda mondial mct, kuba süperlight gibi iki model var.
bütcem maksimum 5000tl olmakla beraber ankarada öğrenciyim ve yeni taşındığım için bu konu hakkında bilgi sahibi kimseyi tanımıyorum neler yapabilirim?
sizden ricam bana bu konularda yardımcı olmanız fikirlerinizi sunmanız.
şimdiden teşekkür ederim.

İki opsiyon var bence Falcon Freedom 250 ya da Superlight 200.

SL200 ün 2012-2013 modellerini 3.500 TL ye falan alabilirsin.Daha fazla verme.

Freedom 250 için bir şey diyemeceğim.Onun fiyatını bilmiyorum.3500 den fazla verme ki geri kalan 1500 lirayı rahat rahat motoru adam etmek için harcayabilirsin.Çinli istemiyorum dersen o iş biraz sıkıntı.

şu na internetten gördüğüm kadarıyla 2 markanın da 2. el fiyatları 5-6bin civarı
çinli takıntım da yok zaten motoru alıp kendime göre custom yapmayı düşünüyorum zamanla

şu na internetten gördüğüm kadarıyla 2 markanın da 2. el fiyatları 5-6bin civarı
çinli takıntım da yok zaten motoru alıp kendime göre custom yapmayı düşünüyorum zamanla

O zaman alma.İstanbul'da depoda kalan 2015 model Superlight 200 ler var 6.500 e bırakıyorlar pazarlıkla.Yoksa ellerinde kalacak.

Unutma,çinli alıyorsun.Üzerinde x var,y var,yok şöyle çok temiz,yok bunları yaptık ederi arttı falan...Seni ilgilendirmez.Alma.Git YBR125 al en azından yolda kalmazsın,sorun yaşamazsın.Zaten çinli alıyorsan ve amatörsen daha yolda kalmaya kendini hazırla.Yok ben kafama göre seyir etmek,en az sorunu yaşamak istiyorum dersen YBR125 alacaksın.Chopper güzel ama herşeyin bir bedeli var.Madem şekil istiyorsun,ya risk alacaksın ya da paran olacak.Benden sana söylemesi.Ayrıca ekleyeyim söylediğim modeller zangır zangır titrer ama ilk deneyimin olacaksa pek hissetmezsin.

125lik motor beni keseceğini sanmıyorum yani şu şekilde; 125 lik laıp 2 sene sonra değiştirmektense 250 lik alıp 3 4 sene kullandıktan sonra cc yükseltmek için satmak isterim sadece ve chopper olması konusunda bayağı kararlıyım ybr nin tarzını pek sevmiyorum.
araştrıdığıma göre de küba japon malzemeleri kullanıyor sadece parça birleşimi çinde oluyorumuş.

Benim bu söylediğim modeller 125 lik motordan hallicedir onu söyleyeyim.Japon olayını bilmiyorum çinli motorlar hızlı bir üretim bandından geçiriliyor,sonra üzerine kasa,logo takıyorlar.Ha,parçası ucuzdur.Klasik "Çinli almayın yeeeaaaa" diyen gevşekler gibi düşündüğümü sanma sakın.Ancak motorun ne olduğunu bilip sürersen sıkıntı yok.Eğer bilip sürmezsen,sıkıntı.Sıfır alırsan bir miktar kontrol sende olur.Rodajı iyi yapılmış,güzelce bakımı yapılmış bir motorun olur.Sana bağlı tabi.Bir de güvenilir bir usta bulman gerekiyor onu da belirteyim.Ben SL200 kullanırken ön rüzgarlık+zincir+sol ayaklık+bakım+km sayacı ve benzin deposu kablolarını yaptırmıştım 250 lira para verdim.Zincir,ön rüzgralık,sol ayaklık falan hep satın alındı sıfırdan yani.Parça olarak çok ucuzdur seni üzmez.Zaten öyle paketçi gibi sürmezsin de motoru,pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.Yine de,dediğim gibi 1500 daha koy,sıfırını al o paraları ikinci ellere vermekten daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar