Titreşime dayanıklı t.şşakların olması gerekiyor. Yoksa üstünde zıplamak seni üzebilir
http://honda-tech.com/attachment.php?attachmentid=236929&stc=1&d=1318959975
tamam öyle diyorsun da v tipi motor titreşim az olması için değil mi?
V motorun titreşimi azaltmaya faydası vardır ancak yüksek hacimli cruiserlarda pek de etkili olmaz. Belki de bilerek bu şekilde yapıyorlardır ama pek ihtimal vermiyorum ben buna. Benim motorun deposunun rölantide nasıl keşkül gibi sallandığını çeker yüklerim buraya
XVS1300 A'nın tanıtım yazısından bir metin, bu kafandaki titreşim olayına çözüm getirecektir. Titreşim dediğin şey motorun komple zrıldaması mı, yoksa pistonlardan gelen çalışma hissi mi?
Her ne kadar XVS1300A sürücüsüne makinanın çalışma vibrasyonunu hissettirecek şekilde dizayn edilmişse de, bu vibrasyon motosiklet ve sürücüsü için çok zararlı olan mekanik vibrasyonla karıştırılmamalıdır.
Bütün cruiser sürücüleri tarafından her zaman hissedilmek istenen vibrasyon;
motor çalışırken silindirlerin içinde meydana gelen patlamadan oluşan, makinanın kalp atışına benzer çalışma vibrasyondur.
Bu vibrasyon motorun çalıştığını, hayatta olduğunu anlatır.
Diğer mekanik parçaların hareketinden oluşan zararlı vibrasyon ise XVS1300Anın makinasının iki yanına konulan balans ağırlıklarıyla elimine edilmiştir.
Hah işte tam olarak bu. Titriyorsun ama zırıl zırıl değil, gümbür gümbür. Yalnız alıntıda bahsedilen "bu vibrasyon motosiklet ve sürücüsü için çok zararlı olan mekanik vibrasyonla karıştırılmamalıdır." kısmına anlam veremedim. Titreşim titreşimdir aga. Her türlü hissediyorsun o titreşimi. GV250 kullandım onda da titreşim vardı. O da kıçımı uyuşturuyordu shadow da uyuşturuyor. Onda da kollarım bacaklarım titriyordu bunda da. Harley'in test sürüşüne gittim onda da aynı şey. Aradaki tek fark GV250 tırırırırı diye titriyorken, shadow gürgürürürügürgür diye, harley pataraküterekütküt diye titriyor:cherry: Kısacası ben manasız buldum. Bilen varsa yeşillendirsinBütün cruiser sürücüleri tarafından her zaman hissedilmek istenen vibrasyon;
motor çalışırken silindirlerin içinde meydana gelen patlamadan oluşan, makinanın kalp atışına benzer çalışma vibrasyondur.
Bu vibrasyon motorun çalıştığını, hayatta olduğunu anlatır.
Hah işte tam olarak bu. Titriyorsun ama zırıl zırıl değil, gümbür gümbür. Yalnız alıntıda bahsedilen "bu vibrasyon motosiklet ve sürücüsü için çok zararlı olan mekanik vibrasyonla karıştırılmamalıdır." kısmına anlam veremedim. Titreşim titreşimdir aga. Her türlü hissediyorsun o titreşimi. GV250 kullandım onda da titreşim vardı. O da kıçımı uyuşturuyordu shadow da uyuşturuyor. Onda da kollarım bacaklarım titriyordu bunda da. Harley'in test sürüşüne gittim onda da aynı şey. Aradaki tek fark GV250 tırırırırı diye titriyorken, shadow gürgürürürügürgür diye, harley pataraküterekütküt diye titriyor:cherry: Kısacası ben manasız buldum. Bilen varsa yeşillendirsin
;3515326' Alıntı:Bende yeni bir raptor daytona kullanıcısıyım. Honda cbr ile başlama düşüncem vardı. Fakat kararım çabuk değişti. Bir ön hazırlık yapmadım açıkçası başka bir motorla.