chooper hakkında bilgi

arkadaşlar 10 senelik motor kullanıcısıyım ortaokul 3ten beri pejo star 103,2005 ten beri de 125lik Ramzey scooter motor kullanıyorum.. ancak şimdi biraz daha model değiştirmek ve motorsikletle daha fazla zaman geçirmek istiyorum.. hergün 80 km.gidiş 80 km dönüş olmak üzere artçısız yol yapmayı düşünüyorum.. bunun için bana hangi chooperi önerirsiniz? bir tarafta mondial 250 mct lere sakın yaklaşma diyenler,bir yanda servisi ucuz al diyenler,keewayi övenler ve yerenler var. kime inanacağımı şaşırdım samimi olarak yardım edecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

ben süperlight 150 kullandım 1 bucuk sene beni hayattan soğuttu.onu alma derim ben :) tittreşimden her tarafım uyuşuyodu.

ben 6 ay mct kullandım maalesef bende hayattan soğudum.sıfır almıştım ama çok problemli bir motordu.baya da zarar ettim o motordan.izlenimlerime göre regal raptor'lar en az problem çıkaran marka.diğerleri hemen hemen hepsi aynı.

Her zamanki gibi diyoruz ki ilk ben diyeyim bari:cherry:

Sıfır bir çinli alana kadar 2.el dökük bir japon almak çok çok daha mantıklı .

arkadaşlar bütçemde maksimum 3000 TL bunu söylemeyi unutmuşum.. mesela birtane jinlun buldum 1500tl ye.. 2006 model.. ne dersiniz? birde japondan kasıt özellikle hangi markaya yoğunlaşmalıyım?

yani bu bütçeyle japon alamazsın ama güzel bir regal bulabilirsin(150lik)
eğer bütçeni arttırabilirsen gv 250 ler baya sorunsuz ve kullanıcıları çok memnun.

cruiser olsun ucuz olsun orta karar sağlam olsun diyorsan regal raptor harici hangi tercih olursa olsun sizi üzecektir zira bu marka bu konuda içlerinde en iyisi olduğunu söyleyebilirim

peki yapacağım km için ne dersiniz haftada hemen hemen 1000 km yapar.. böyle bir kullanım için motorumun aylık bakımını nasıl yapmalıyım,ne kadar para harcarım?
250 mct ler hoşuma gidiyor model olarak ama bazı arkadaşlar çok memnundu burda bir üstad hayattan soğuttu demiş.. kararsız kalmak en kötüsü sanırım..

canti zincir bakımını,temizliğini kendin yaparsın.1.5 ayda 1 yağ değiştirirsin.(30 lira)3 aya bir buji hava filtresi değiştirirsin(20 lira) normal şartlarda masrafın bu kadar.extra bir problem çıkarsa o ayrı.ama regal en mantıklısı..

peki yapacağım km bir motor için çok mu? ve yakıt sarfiyatı nasıl olur?hafta sonu sıfır km bir motorsiklet bayisine gittim bisan lifanlar için 100km/2.3 litre yazıyordu o motorlar 250 lik idi.. ben hız yapmayacağım 160 km yi 85 km sabit hızla gideceğim.. çok soru soruyorum farkındayım ama bilen birilerini yakalamışken kaçırmak istemiyorum

peki yapacağım km için ne dersiniz haftada hemen hemen 1000 km yapar.. böyle bir kullanım için motorumun aylık bakımını nasıl yapmalıyım,ne kadar para harcarım?
250 mct ler hoşuma gidiyor model olarak ama bazı arkadaşlar çok memnundu burda bir üstad hayattan soğuttu demiş.. kararsız kalmak en kötüsü sanırım..

Alırken kullanım klavuzunuda verirlerse ayrıntılı olarak hangi km de ne yapacağınız yazar. Yok vermezse internetten ufak bi araştırmayla da net bilgiler elde edebilirsiniz

Yaklaşık 1000-2000km arası motor yağı
300-500km zincir yağlanır
3000km de buji temizlenir kontrol edilir +5000km buji değişimi
Karbrötörü 3000km de temizlemek gereklidir. Tabii bunları kendime göre uygun bulduğum periyodik bakım aralıkları kullanım klavuzunda belki bu aralıklar daha kısa yada uzunda olabilir o nedenle sizi yanıltmak da istemem

Not: Mct hangi yılın modeli olursa olsun genelde muadillerine göre çok yakar.

imzamda kullandığım motorlar yazıyor, ne amaçla chopper istiyosunuz bilmiyorum ve ekonomik durumun hakındada bir bilgim yok, 2 silindirli bir motosikletin bakım maliyetleride 2 katı olacaktır bilginiz olsun. günde 160 km yapıcak olsaydım yakıtı uygun, parçası ucuz bol ve minumum sorun yaratan bişey alırdım. ybr 125 , cbf 150 cb 125 gibi. he bide titreşim durumunu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz. keyifli sürüşler.

hocam yakıt sarfiyatı olrak mct 100 km de 3.5-4 litre yakıyordu.yani sen günlük 160 km yol yapacaksın ortalama 5.5 litre benzin yaksan 4.75 ile çarp.bu çift silindir 250 lik bütün modeller buna yakın yakacaktır.ama regalin 125 lik veya 150 lik modeli 2.5-3 litre arası yakar(emin değilim) toplamda 4 litre filan yakarsın.senin için ideal olan 150 lik tek silindir bir motor.keeway in var ama kalitesini bilmiyorum.ben olsam regalden şaşmam.

ekonomik durum olarak devlet memuruyum desem yeterlidir umarım.. ben ilk olarak hafta sonları foto çekimine çıkmak için düşünüyordum choopper kullanmayı ama sonra işe gidip gelirken de kullanabileceğimi düşündüm ve bu doğrultuda almaya niyetlendim.. ama choopperden başka bir tarz motor hoşuma gitmiyor. ss ler daha bana göre değil. haddimi bilip çok yakmadan , işimi görecek bişiy arıyorum.. başlangıç bütçemde 3000 TL.. ilginiz için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-150-cc-regal-raptor-77348831/detay
bu motor alınabilir diyor musunuz arkadaşlar?

hocam yakıt sarfiyatı olrak mct 100 km de 3.5-4 litre yakıyordu.yani sen günlük 160 km yol yapacaksın ortalama 5.5 litre benzin yaksan 4.75 ile çarp.bu çift silindir 250 lik bütün modeller buna yakın yakacaktır.ama regalin 125 lik veya 150 lik modeli 2.5-3 litre arası yakar(emin değilim) toplamda 4 litre filan yakarsın.senin için ideal olan 150 lik tek silindir bir motor.keeway in var ama kalitesini bilmiyorum.ben olsam regalden şaşmam.

Cruiser motorlarda şase ağır olduğundan dolayı 150-125 cc motor yetersiz kalıyor ayrıca yine aynı nedenden ötürü yakıtta da çok fark etmiyor

Yakıt konusu önemli değilse ve illa cruiser olsun diye bir düşünceniz yoksa tvs rtr150 bakabilirsiniz uygun kullanımda 100km de 2 litre civarı yakıyor

şafak üstadım apaçi tarzı sanırım bu söylediğin motorlar değil mi? aslında gönlüm hep choopper dan yana ama yakıt olarak çok iyilermiş senin söylediğin aletlerde.. kafam karışmadı desem yalan olur..

ekonomik durum olarak devlet memuruyum desem yeterlidir umarım.. ben ilk olarak hafta sonları foto çekimine çıkmak için düşünüyordum choopper kullanmayı ama sonra işe gidip gelirken de kullanabileceğimi düşündüm ve bu doğrultuda almaya niyetlendim.. ama choopperden başka bir tarz motor hoşuma gitmiyor. ss ler daha bana göre değil. haddimi bilip çok yakmadan , işimi görecek bişiy arıyorum.. başlangıç bütçemde 3000 TL.. ilginiz için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-150-cc-regal-raptor-77348831/detay
bu motor alınabilir diyor musunuz arkadaşlar?

bisan lifan roadstar 250

Forumdan savaş abinin motoru
pict0089aj1.jpg

http://www.sahibinden.com/motosiklet-bisan-roadstar-250

v motor (zaten chopper dediğin v motor olur ) bilindik pek büyük arızası yok,

v motor sayesinde düşük devirde yüksek tork elde edersin, yaklaşık 3.0 LT yakıt tüketir, 3.2lt yi geçemezsin.

bence cinli choopperlere bulaşma arkadaşım.hepsinde titretişim var.jinlunda çok titriyor.ve çok yakarlar.ben ybr almanı isterim.gerek kullanım kolaylığı.gerek dayanıklılığı gerek cevikliği.hemde az yakar.o cruiser tarzı motorlar tren gibi.benim motoruma mı özgüydü bilmiorum ama fren performansları cok kötü.bassan durmuor.ama ybr fln sana daha cok güven verir.bunlar benim fikirlerim.yada sen gönlünce bi motosiklet al.en azından tecrübe kazanırsın.tecrübe iyidir.ya iyi yolla kazanırsın.yada kötü yolla :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar