doğru söylüyorsun ama modifiyeye biraz ilgim var gidebildiğinden daha hızlı gitse daha iyi olurdu ama ona harcayacağım parayla motorumu satıp bi 250lik almamı tavsiye edecekler çıkacak gibi geliyor
![]()
benim bahsettiğim 6-7hp kadar bi güç artışıYuksek cc motorlarda Stage 1 den baslayarak Stage 4 de kadar uzanan chip secenekleri var. Verim almak icin 600cc + bir motorun ciddi ellerde modifikasyona tabi tutulmasi gerekli.
Chip tuning tek başına bir anlam ifade etmez.Gerçekten modifye olayına ilgin varsa yabancı menşei'li siteleri incele her türlü anlatımlar oluyor
cünkü buradan yeterli bilgiyi alabilecegini zannetmıyorum.burada biri gelir motorunun gidonun degistirmek ister biri cıkarki ben bu motoru kullandım ,aerodınamıgı bozarsın,tehlıkelı olabılır der.usenmeyız adama uygulamayı yapanların fotograflarını ilgili baglantıları yorumları eklerız halen herbır agızdan laf cıkmaya devam eder.Biri maşa uzatmak ister türlü nedenler onune surulur vazgecırılır,biri baska bir modifiye yapmak ıster onada aynı muamele .Amerıkalıları bu yuzden saygı duyuyorum adamlar boş konuşmuyor yapmak istediklerini gerçekleştiriyorlar.Senin durumdada aynı gerçekten merakın varsa incele tabi gidon degistirme gibi basit olmayacagını vede maliyetli olacagını goz onunde bulundur.
Kesinlikle doğru.Onların gelir düzeyleri ve parça fiyatları bizimkiyle çok farklı.Burada şu honda monkey fiyatlarını gördükçe Amerika'ya gidesim geliyor.200-300 dolara cillop gibi bulabiliriz.Ancak burada 2500 tl hatta 4500 tl isteyenler gördüm.İrfan abim.Bir dahaki projen bu abi.saygı duyalım duymasınada ABD de herşey yarı veya 3 te 1 maliyetli oluyor. Bunun üzerinede gelir seviyesi farkı eklendiğinde deneme yanılma ve cansıkıntısından modifiye bedevaya geliyor.
Tanrı Amerikayı korusun![]()
:cat: En önemlisini unutmuşsun. Aksoz varmı abi aksoz...Bunu bir de pıstırcan.(Altçaltmak demekmiş.)bütün motorların herşeyi değişebilir birtek türkiyede bu işler yapılamaz çünü toplum olarak at gözlüğü takmışız.Tabi ayarlar yapılırken sonuçlarınıda iyi bilmek gerekli maşa uzatılırsa ne olur kısaltıılırsa ne olur gibi yada daha ince ön lastik daha kalın ön lastik gibi sınırsız kombinasyon var ama türkiyede tek bir sınırı var abi led taktınmı zenon taktınmı![]()
bak soyleyeyım asıl sorun ne bılıyormusun.-Abi muhendıs yapmıs bunu ınce hesaplar sonucu olmus.,-japonlar yapıyor abi,-aerodınamıgı bozarsın sakın elleme(sankı mukemmel bır aerodınamık var bozuluyorda)(Bu japonlar ,muhendısleri, bılıncaltımıza nasıl işlemişse)onlar en iyisini bilir onlar en iyisini yapar.aman elleme bozulur gıbı bır dusunce ıcersındeyız.işte bir kıtadan , bir ülkeden birileride çıkıyor ortaya ince hesaplarla farklı tasarımlar , farklı uygulamar cıkarıyor.o yuzden takdır edıyorum
Yuksek cc motorlarda Stage 1 den baslayarak Stage 4 de kadar uzanan chip secenekleri var. Verim almak icin 600cc + bir motorun ciddi ellerde modifikasyona tabi tutulmasi gerekli.