Cg dişli küçülttüm motor 5 vites hızlanmıyor

Arkadaşlar motorum as 125cg motor 2650 km'de ve ön dişli 15 ti 16 yaptım,arka dişli 38 di 34 yaptım.Ve motorun vites araları iyice yükseldi.sorunum şu motor
1.vites 40
2.vites 80
3.vites 100
4.vites 110
da kalıyor ve devir ne yükseliyor ne düşüyor sizce bu motor açık olmadğından mıdır eğer motor açık değilse nasıl açabilirim yardımşarınızı bekliyorum:silent:

standart 125 o disliyi kaldirir mi yahu. ben silindir felan degistum biraz ugrastim on disliyi 18 yaptim onu bile kaldirmadi. 16 taktim iyi oldu. modifiye etnedikce disli isi fasa fiso soyliyim tak 200 luk set bak keyfine

Motorun gücü okadar. Ne kadar küçültürsen küçült, ne kadar büyütürsen büyüt daha hızlı gitmez. Sadece motoru hantallaştırırsın.

sadece arka dişliyi bi diş ufaltırsan az da olsa fark görebilirsin motorun gücü az oldugu için dişliyle oynaman faydasız son hızı o ya 5 de görürsün ya 4 de görürsün deyişen bişey olmaz

4ncü vitesi 5nci vites yapmıssın 4 de ibreye göre 110,
Son viteslere dogru devir yuksek olsa bile tork yemez devir yukselmez
Ön disliyi eski haline getir arkayi iki dis kucult yada arkayi eski haline getir ön 16 t de dursun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorun %19.2 çekişten kaybı olmuş,haliyle hızlanmaz tabi

Daha ne yapsın istiyorsun bizimki de öyle bi fark yok 125cc sonuçta :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sadece önü 16'ya çıkarın,arka dişliye dokunmayın. 1-2-3-4.viteslerde +10 km kadar hız artısı,vites aralığında uzama avantajı olur,tork biraz düşer ama uzun yolda 15 ön dişliye göre daha rahat gider. 5.viteste hızlanamamasının sebebi motorun gücüyle alakalı.

bndede asya 125 cg var aynı sorun bndede var ama kardeşim senin motor yine 110 yapıyor benimki 100 gecmiyor benim ön dişili 17 arka 38 ama değiştircem ön 16 yapıcam gerek yok arka dişliyi 31 yapablirsin bir süre kullandıktan sonra cok iyi olur bnce bn 2 ay flan 31 dişli kullandım düzde 110 yapıyordu şimdi orjinal yaptım 100 gecmiyor 125 cc 17 dişli takma ya 16 tak öne yada arkaya 31 yap

Ramazan0707 rüzgar benden yana olunca düzde 120 falan dayanıyo ama bayır aşşa 150 gördüm belkide km saati bozultur.arkadaşlar ilginiz için sağolun dediklerini uyguluacm.

Nedir bu CG'lerden istediğiniz? Alın bir tane eli yüzü düzgün hız motoru onunla hız yapın. CG'ler hız için yapılmamıştır. He uzun yola gidiyorum amaç biraz daha stabil gitmek derseniz tabi değiştirin ama konuya gelen 1-2 arkadaş motoru zorlayıp hız yaptırmaya çalışıyor bu lafım onlara gidip bi 600-1000 cc motosiklet alıp bir zahmet onunla hız yapsınlar.

Nedir bu CG'lerden istediğiniz? Alın bir tane eli yüzü düzgün hız motoru onunla hız yapın. CG'ler hız için yapılmamıştır. He uzun yola gidiyorum amaç biraz daha stabil gitmek derseniz tabi değiştirin ama konuya gelen 1-2 arkadaş motoru zorlayıp hız yaptırmaya çalışıyor bu lafım onlara gidip bi 600-1000 cc motosiklet alıp bir zahmet onunla hız yapsınlar.

Para olmadığı için cg alıyoruz

Şimdi anlarım herkesin bir maddi durumu var. Ama 0 CG'lerin parası zaten 2.el YBR CBF TVS vs. almaya yetecek yüksekliğe geldi. En azından dağ taş tepede gezersiniz. Hiç sorunda çıkarmaz. Zaten CG'de harcadığınız para motosikletin parasını geçecektir.En azından YBR-CBF-TVS aldığınızda o harcadığınız parayla benzin koyar gezersiniz.

Şimdi anlarım herkesin bir maddi durumu var. Ama 0 CG'lerin parası zaten 2.el YBR CBF TVS vs. almaya yetecek yüksekliğe geldi. En azından dağ taş tepede gezersiniz. Hiç sorunda çıkarmaz. Zaten CG'de harcadığınız para motosikletin parasını geçecektir.En azından YBR-CBF-TVS aldığınızda o harcadığınız parayla benzin koyar gezersiniz.

kardeş anlıyom senide bizde motoru peşin almadık varsa 2.el elden taksitle verekcek alalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar