- Konu Yazar
Merhaba.Mondial 100+50 UAG motorum var.3 hafta önce motosikletimi silindir+ karbüratör değiştirerek 150cc yapmıştım.Geçen gün 120yle giderken motor birden stop etti ve tekrar çalıştırdığımda motordan ses geliyordu çalıştırmadan tamirciye götürdüm.Motosiklet rölantideyken çok çirkin bir ekstra ses geliyor.Şanzımandan gelen bir metal parçası egzantriğin arasına girmiştir anlık stop etmiştir egzantrik dişlisinede zarar vermiştir o yüzden ses yapıyordur diyor tamirci (Şanzımanda arıza var yazın 2 ay sürdüğüm için yaptırma gereği duymadım idare ediyordu).Eğerki egzantrik değiştirirsek şanzımandan gelen metal parçası tekrar bozabilir bunun için şanzımanıda değiştirmeli diyor.Egzantrik değiştirmişken dereceli eksantrik ile değiştireyim diyorum sizce nasıl olur ?
1- Ne kadar performans alırım dereceli egzantrik ile 150 cc bir CG den ? Sağdan soldan araştırdığıma göre iyi bir performans sağlıyormuş.Forumdada tecrübe sahibi var ise tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
2- Şanzımanıda kendim değiştirebilir miyim ? 80-90 TL parça ama işçiliğe 200 TL nin üzerinde işçilik isteniyor sizce takılabilir mi elim anahtar tutar
?
1- Ne kadar performans alırım dereceli egzantrik ile 150 cc bir CG den ? Sağdan soldan araştırdığıma göre iyi bir performans sağlıyormuş.Forumdada tecrübe sahibi var ise tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
2- Şanzımanıda kendim değiştirebilir miyim ? 80-90 TL parça ama işçiliğe 200 TL nin üzerinde işçilik isteniyor sizce takılabilir mi elim anahtar tutar