- Konu Yazar
Merhaba.Mondial 100 UAG motosikletimi silindir piston + karbüratör değiştirerek 150 cc yaptırmıştım.Motosikletin düşük devirlerdeki torku süper arttı.1.viteste zor ön kaldırabiliyordum.Şimdi 2.viteste rahat kaldırabiliyorum.2 yle çıktığım yeri 3-4.viteslerle çıkıyorum.Tek sorunum motoru kesici devirlerine kadar motorun çevirmeme isteği.İstek diyorum çünkü çevirmiyor değil çeviriyor lakin performans sanki düşük devirlerde yüksek devirlerdekinden daha iyi performans gösteriyor.Motor uzamıyor vitesler çok çabuk bitiyor.Yüksek devirde motosiklet tekliyor gibi oluyor hatta tekliyor.Arkadaşımın orjinal kuba çita 150r motorunu sürdüğümde motosiklet devirlendikçe dahada performansı artıyor hırçınlaşıyor.Önceden 130 gösteren ibremle şimdi 120 zar zor görüyorum dahada gitmeye zorlamaya korkuyorum motora birşeyler olacak gibi hissediyorum sizce sorun üst kapakta mıdır ? subaplar ufak mı kalıyordur ? 150lik çita üst kapak alsam düzelir mi ? İlerde 200 lük falan yapmayı düşünebilirim.200lük üst kapak alsam sıkıntı olur mu ?