Öncelikle honda cg 125e yapacağım dersen eski motor olduğu için temizleri az kaldı.
Yok ben çinli ile de hallederim dersen tamam. Önüne 2 seçenek daha çıkıyor.
Ben motordan anlarım hallederim dersen. Vakit lazım emek lazım.
Yok anlamam motorcuya ustaya yaptıracağım dersen güzel paranı alırlar. Usta iyi değilse sıkıntıları da olur motorun. Ki motor da çinli o sıkıntıları da olucak. Eğer iyi ayarlanmamışsa ömrü bir kaç ay bile olabilir motorun. Hevesini kırmak ya da bir işe başlarken sürekli yapma diyenlerden olmak istemiyorum ama acemisin u konuda sonradan üzülme diye söylüyorum.
Ehliyetinin yetmediği motor bence alma. Sonra ceza yersin gene üzülürsün. Discover 125 yetmeyen adama Pulsar 150de yetmez bir süre sonra. Hala o 200nsli arkadaşını nasıl yakalayacağım diye düşünüyorsan. Motoru aldığında da sürekli önden gidip seni arkada bırakıyorsa o arkadaşınla gezme. Seni hızlı gitmeye zorlar zevk alamazsın gereksiz riskler alırsın. Bunu bahsettiğim cclerde arkadaş grubuyla takılan biri olarak söylüyorum. Öncekinde de belirtmiştim, arkadaşımda honda beat var bende 150 drift. Gücü neredeyse 2 katı. Ama önden ben gitmiyorum, arkadaşımı sıkıştırmıyorum acele ettirmiyorum. Hatta o biraz hızlı kullanmasını seviyor ben onu yakalıyorum.
Köyde de 100lük cup, 150lik cg ve 100lük cg olarak arkadaşkarımız var. Hep beraber hareket ediyoruz. Önden basıp gitmiyoruz.
Sana tavsiyemi tekrardan söyleyeyim. Discover 125 yetmeyecek dersen 150 pulsar da yetmez. Motorunun limitlerini gücünü bilmen ona göre yollara girmen lazım. O ccdeki motorla otoban gibi ortalama hızın yüksek olduğu bir yola girersen hem tehlikeli olur hem de yavaş kalırsın. Ama normal bir şehirler arası ilçeler arası yolda çok rahat gider gelirsin. Şehiriçi zaten her türlü yeter o motor.
Bence discover 125 ya da mh minör al lastiklerini güzel bir şeyle değiştir paşa paşa bin. Ybr 125 de olur ama o diğerlerinden de güçsüz.
Doğruyu söylemek gerekirse sen böyle uzun uzun anlatınca ve örnek verince kafama dank etti. Haklısın ki benim haydan gelip huydan gidecek param yok motor aldıktan sonra trafik cezası ödemek benim için zor olur. Beraber gezmek istiyorsa ona göre kendini ayarlar.
Aslında aklımdan başlarda MH Minör geçiyordu fakat ruhsatında 135 CC yazıyormuş bunu sıkıntı eden polisler olmaz mı hiç? Eğer olmayacaksa da biraz olsun ön yargılıyım, yaşadığım şehirde bu motoru daha çok apaçi kesim kullanıyor bundan dolayı temizini bulmak zor ve altıma çok yakışacağını da düşünemiyorum. CC si hakkında bilgin varsa çok yardımcı olmuş olursun.
Verdiğin fikirler için de teşekkürler .)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------
YBR 125'in motor bloğu tank gibidir. Kolay kolay bir şey olmaz. Yedek parçası yakında bakkallara bile gelir. İkinci motorum YBR 125 2008 model. Komple motor bloğunu 1500'e yaptırdım.
Şöyle bir sorum olucaktı, 100 hızla motoru ve kendimi yormadan gidebilir miyim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
Bildiğim kadarıyla kuba çita 100r (gold) karteri falan 200 cc lik falandı, 100r alıp 180 lik alt takım ile sorunsuz bineleceğini düşünüyorum yürür olarak aynı olduklarını biliyorum. Eğer kafanızda böyle proje varsa dediğim en uygunu gibi birde araştırırsanız daha net sonuçlara ulaşırsınız.
Bahsettiğin konular hakkında biraz araştırma yaptım; daha çok ben ne kadar tutar ve beni yolda bırakır mı bölümündeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Çinli motoru yerden yere vuruyorlar. da ben de çin menşeili motosiklet kullanıyorum. üzerinde 150cc silindir set var 100cc olunca değiştirdik. Bence bir cg'ler için 150cc yeterli 200cc veya daha fazla yükseltince sorun çıkabiliyor bazı modellerde. Gidersin orjinal 200cc alırsın kafan ağrımaz. Orjinal binersen, bakımlarını vaktinde yaptırırsan ve motordan fazlasını istemezsen seni asla yolda bırakmaz. Geçen hafta motorumun arka teker bilyalarını değiştirdim. 6202 kullanıyordu. Çinli bir marka yerine Türk markası olan ORS aldım. SKF alsamda olurdu ama çok pahalıydı. Her zaman bakım önemli. Seni yolda bırakmaz.
A1 ehliyetim olduğundan dolayı ruhsatta yazan 125CC olması lazım benim için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
Hocam Lifan glint modelini incelermisin bende 3 yıldır var gündelik kullanıyorum maşallahı var çok sağlam makine cafe racer projesinede uygun
Forumdan çıktığım gibi ilk işim motora bakmak olacak hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------
cinli cg lerin 180 veya 200 olanlarini almak daha mantikli, ufak tefek dokunuslarla taninmayacak sekilde guzel bir custom motor haline getirebilirsiniz, youtube da cok bu sekilde video var onlari izleyin.
Bahsettiğim gibi A1 ehliyetim olduğundan dolayı ruhsatta 125 CC yazması lazım benim için
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------
http://www.skyteamtr.com/?target=product&id=2
Bundan al hiç uğraşma. Malum sitede 8000 tl civarı vardı.Hatta sıfırı bile var.
İlk defa gördüm bu motoru, Türkiye de hiç inceleme yapan olmamış. Motor hakkında bilgiye sahipsen beni aydınlatır mısın?