Geçen sene ÇİN den CNC makine alacaktım kesim yapan basınçlı beyin ile çalışıyor, Bende garanti ve servis konusunda sıkıştırdım biraz firmayı, bana makineyi üreten adamın yanında çalışan mühendis dedi ki, biz bu makineyi çok iyi yaptık ama sadece basınçlı kafa kısmını tam çözemedik ilerde onu da hallederiz demişti. (bahsettiğim kafa kısımı yüz bin Euro makinenin geri kalanı elli bin Euro toplam yüz elli bin Euro luk makine Avrupa da.) Fakat Çinli doksan bin dolara tamamını satıyor) Bana dedi ki Sana tavsiyem İtalyanlar dan al Çin malları sorun çıkarır demişti. Şimdi düşünüyorum da çok daha hassas teknoloji ile üretilen saliselerle çalışan sistemlere sahip bu motorlarda çinli ler nasıl çözüm ürettiler. ARGE'leri ne? kaç yüz bin dolar harcıyorlar ?, üretim bantları hangi ülkeden getirilip fabrikalarına adapte edildi? Öyle sadece granajı iyi yaparak, lastikleri kaliteli kullanarak, farlarını can canlı yaparak teknolojik olmuyor maalesef. Ben kesinlikle motor fiyatının ucuz ilan edildikçe bir o kadarda yanın dan kaçılması gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar ucuz o kadar başa bela olacaktır Made in China. Bence hükümet siyasetinde göz ardı etmemeli kötü kalitesiz standart dışı malları ülkemize sokmamalı. Alman yada Fransa da Kanada da İngiltere de satışına izin verilmeyen onlarca model var ülkemizde. Parça sorun, motor problemli, ölenlere kullanıcı hatası deyip geçtikleri bir sürü adi modeller var ülkemizde. Freni tutmaz, debriyajı çalışmaz, pistonu çatlar bunların expertizleri yapılarak ülkeye sokulmamasın için uzman bir heyet ithalat yasağı koymalı. Hem paramıza yazık hem canımıza yazık. Süslü görüntülü motorlara aldan mayalım. Getiren firmanın gücüne servisine de aldanmayalım. Motor elimizde patlarsa getirende kenara çekilir olan bizim biriktirdiğimiz üç beş bin liraya olur. biz üzülürüz getiren karını zaten çoktan etmiştir. Bence Bu Motordan uzak durmak ta fayda var zarar yok dostlar.