CF 250NK nasıl motordur?

Bugünlerde sıfır motor araştırırken birçok bayinin bu motoru 130-140 bin civarına sıfır olarak verdiğini fark ettim. Motoru araştırdığımda ise yorumlar beni çok ikilemde bıraktı bazıları kroniği yok 1-2 sorunu var onlar da halloluyor alın yazmış bazıları çok sorunlu bir motor almayın demiş.

Normalde düşündüğüm motor NS200 UG2 ancak onun 180 binlik sıfır fiyatına karşı 140 bine hem 250cc hem de TFT ekran gibi özelliklerle gelen bu motor beni baya cezbetti. Hem ikinci elde satarken de ucuza aldığım için zararım az olur diye düşündüm. Siz ne dersiniz ortalama 1-2 sene kullanılıp satılacak bir motor için hangisi mantıklı?

Ek olarak 450NK ve 650NK modelleri var ikisini de aynı fiyata ve yaklaşık olarak Dominar D400 fiyatına satıyorlar. Güçleri başlangıç için fazla kalır diye çift silindirlilere çok sıcak bakmıyorum ama yine de bu serilere de yorum yapabilirsiniz.

Motosikleti
Cb125f
bu tür motorların ucuz olmasının sebebi var bu tip firmalar genelde motordan değil yan parçalardan ve servislerden kâr ederler, bence cfmoto gibi firmalaradn uzak durulmalı, 250-400cc lik bir çin alacağına 125 lik bir japon al eğer ki kullanımı seni tatmin edecekse ama çin topuna girme

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
140a değecek bi motor ben 2 senede bi problem yaşamadım 60bin km 250nksı olan tanıdığım var siz süren sahip olan insanların lafını dinleyin 6 7 yıllık 30bin+ km 125cc motorlarla kıyaslayan bilgisi değil dili olanları değil

bu tür motorların ucuz olmasının sebebi var bu tip firmalar genelde motordan değil yan parçalardan ve servislerden kâr ederler, bence cfmoto gibi firmalaradn uzak durulmalı, 250-400cc lik bir çin alacağına 125 lik bir japon al eğer ki kullanımı seni tatmin edecekse ama çin topuna girme
Bütçe olarak gerçekten beğendiğim bir motor olsa 300 bin civarı paraları ayarlayabilirim ancak o parayı MT 125 gibi bir Japon’a verip şehirlerarası yollarda rahat edemeyeceğim bir motor da almak istemiyorum.

En az 200cc sıvı soğutmalı, bana sorun çıkarmayacak servisi iyi ve satışta en az zararla satabileceğim bir motor arıyorum, önceliğim japondu ama bana uyan bir modelleri karşıma çıkmadı ülkemize gelen japon motorlar ya çok zayıf ya çok güçlü ortası yok…
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

140a değecek bi motor ben 2 senede bi problem yaşamadım 60bin km 250nksı olan tanıdığım var siz süren sahip olan insanların lafını dinleyin 6 7 yıllık 30bin+ km 125cc motorlarla kıyaslayan bilgisi değil dili olanları değil
NS200 UG hakkında bilginiz varsa o motor yerine tercih edilir mi? Çevrenizde 250nk ile herhangi bir sorun yaşayan oldu mu olduysa çözümü rahat oldu mu?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bütçe olarak gerçekten beğendiğim bir motor olsa 300 bin civarı paraları ayarlayabilirim ancak o parayı MT 125 gibi bir Japon’a verip şehirlerarası yollarda rahat edemeyeceğim bir motor da almak istemiyorum.

En az 200cc sıvı soğutmalı, bana sorun çıkarmayacak servisi iyi ve satışta en az zararla satabileceğim bir motor arıyorum, önceliğim japondu ama bana uyan bir modelleri karşıma çıkmadı ülkemize gelen japon motorlar ya çok zayıf ya çok güçlü ortası yok…

NS200 UG hakkında bilginiz varsa o motor yerine tercih edilir mi? Çevrenizde 250nk ile herhangi bir sorun yaşayan oldu mu olduysa çözümü rahat oldu mu?
tamamen servisle alakalı %90ı servislerin merdiven altı işini bilmiyorlar mağdur olma ihtimalin yüksek motoru aldığım bayi ve servis beni bi fren hidroliği kutusu için 1 ay peşlerinde koşturdular sonra farklı bi servise gittim 30 dkda parçayı depodan çıkarıp değiştirip motoru da yıkayıp teslim ettiler gayet kurumsal bir yerdi kronik sıkıntıları olabiliyor ekran gibi sıfır aldığınız bi motorda başınıza bir şey gelmez gelse de zaten garantiden değiştiriyorlar

diğer çin malları rks mondial gibi değil markası olmayan motoru getirip sticker basıp satmıyorlar cfmoto tüm dünyada cfmoto parçaları da aynı önümüzdeki ay rksnin bi motoru az sattığı için yedek parçası gelmeyebilir mağdur olursun ama böyle büyük markalarda cfmoto bajaj gibi servis mağdur etse de parça bulamama diye bir şey artık yok

Sizin yerinizde olsam tvs Apache rtr 200 ciddi olarak gözden geçirirdim sağlam donanımlı ve tam bir f. P ürünü ekipmanada rahatça bütçe ayıra bilirsiniz

Sizin yerinizde olsam tvs Apache rtr 200 ciddi olarak gözden geçirirdim sağlam donanımlı ve tam bir f. P ürünü ekipmanada rahatça bütçe ayıra bilirsiniz
O motora da önerilerde denk geldim aslında, fena motor değil ama yağ soğutmalı olduğu için çok da güvenemedim.

O motora da önerilerde denk geldim aslında, fena motor değil ama yağ soğutmalı olduğu için çok da güvenemedim.
Yağ ve hava soğutmalı evet ama çok uzun süre hareketsiz çalıştırmadığın sürece hiçbir şekilde sorun yok zaten motoru çalıştırdıktan sonra yola çıkıyoruz yolda da şişme veya performans kaybı yaşatmıyor tabiki karar sizin

450nk, veya 450 sr alınabilir bütçeyi aşmayacaksa. 250 serilerinden uzak durulmasının tek sebebi kötü servisleri değil( çoğu servisi gerçekten kötü) parça kalitesi, montaj işçiliği filan da pek iyi değil 250 serilerinin.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Piyasadaki uc bes kisi yuzunden, insanlar beyaz esya distributorlugu yapan, servisi olmayan cin mali motorlara yonlendiriliyor. Oldukca bol kronigi oldugunu herkes biliyor. Artik ucuzda degil. bu motorlarin alasim ve saseleri de berbat, kaynaklar ucuz. belki 5-10 seneye kaliteli malzeme de gelir ama cin mali herseyden uzak duruyorum. Adam ustte beyaz esya satiyor yan tarafina 10 tane cin mali satis ofisi koymus, alt katta ise 10 m2 bir dukkani servise cevirmis :) aldiktan sonra ilk sorunda fara bakan tavsan gibi olmak isiyorsan alabilirsin.

Bajaj ve TVS nispeten daha iyi bir motor olabilir. ama cevrende motordan anlayan var ise benim tavsiyem ilk motorun ikinci el olsun. bugn motora baslasam (scooter alirdim) vitesli alacaksam ya bajaj alirdim yada honda 125f falan alirdim sanirim

buradanda genclerin cebindeki uc bes liraya goz diken, sermayenin kolesi olmus, normalde birakin satin almayi kapisindan gecmeyecegi markalari oven arkadaslara en icten dileklerimi iletiyorum. Garajlarinda BMW ler, ducatiler, en kotu honda bulundurup ekonomik dar bogazda genclerin son paralarini cope attiranlar fenomen diil hirsizdir.

Motosikleti
D400
vınnn vınnnn

800-litre-metal-cop-konteyneri.jpg

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Size akılcı bir tavsiye vereyim, "ikinci el alın" :)

Hepimiz bu yollardan geçtik, sıfır çinli mi, ikinci el Japon mu, hele 250 NK gibi belediye dağıtıyormuşçasına satılan modellerde...

Şu an aletin 2. el piyasası yok gibi, alanın genelde elinde uzun süre kalmak zorunda kalıyor çünkü satmaya çalışan çokça var, düşük kilometreli, fiyat olarak ciddi avantajlı 2.elini alın, güzel bir yerde ekspertiz yaptırın, gerisi bahtınıza ne çıkarsa. Alıp yıllarca huzurla kullanan da yok mu? elbet var, ama işte burası piyango, neden bazıları arızadan yola çıkamıyorken bazıları sorunsuz, genelde montaj hataları, yanlış kullanım, yanlış servis müdahalesi... En azından yarın öbürgün piyango size çıkmazda servislerden ikrah edip satmak isterseniz, minimum zararla satarsınız.

Sonra da Japon'a geçersiniz. Bu döngü böyle çalışır. şikayetvarda binlerce şikayeti bulunan motora biraz şüpheyle bakmakta mahsur yok. İlla tecrübe ederek öğreneceğim diyorsanız, üstte yazdığım şekilde en az zarar ederek tecrübe edinebilirsiniz.

Bir motoru, binene değil, binip satana soracaksın.
Bir de bu sıvı soğutma olayına neden bu kadar önem veriliyor anlamıyorum. Yüksek cc bir motorla, sürekli şehir içi yoğun trafikte değilse insan, neden sıvı soğutma ister ki?

2 yıldır yatıyodu motorum arabayı aldığım için çok beklettim kendisini. bugün tekrar binip işe geldim. çok güzel gidiyor çok güzel duruyor (parasına göre şahane derecede). 6 yıl oldu alalı, her gün işe gel git kullandığım da oldu artçılı 400km yol yaptığım da. hiç keşke almasaydım ya da şunu alsaydım demedim.

450nk, veya 450 sr alınabilir bütçeyi aşmayacaksa. 250 serilerinden uzak durulmasının tek sebebi kötü servisleri değil( çoğu servisi gerçekten kötü) parça kalitesi, montaj işçiliği filan da pek iyi değil 250 serilerinin.
450nk da bu konular yeterince iyi mi? Şöyle bir durum var o seriyi alabilirim ama fiyatı da Dominar 400, NS400 gibi serilere yaklaşıyor o zaman. Hatta garip bir şekilde aynı markanın 650nk modeli de 450nk ile aynı fiyata satılıyor. Böyle bir durumda 450nk alınabilecek ve yazdığım diğerler modellere göre daha kaliteli bir motor mu?

450nk da bu konular yeterince iyi mi? Şöyle bir durum var o seriyi alabilirim ama fiyatı da Dominar 400, NS400 gibi serilere yaklaşıyor o zaman. Hatta garip bir şekilde aynı markanın 650nk modeli de 450nk ile aynı fiyata satılıyor. Böyle bir durumda 450nk alınabilecek ve yazdığım diğerler modellere göre daha kaliteli bir motor mu?
650nk eski model olabilir, o yüzden fiyatı uygundur ve onlarda da kronik sorunlar vardı, güncel modelleri gelmedi diye biliyorum. Dominar da güzel motordur ama tek silindir olduğu için biraz titreşimlidir. 450nk iki silindirli olduğu için nispeten daha az titrer. Test sürüşü yaptırıyorlarsa dene, hangisi içine sinerse onunla devam et.

Size akılcı bir tavsiye vereyim, "ikinci el alın" :)

Hepimiz bu yollardan geçtik, sıfır çinli mi, ikinci el Japon mu, hele 250 NK gibi belediye dağıtıyormuşçasına satılan modellerde...

Şu an aletin 2. el piyasası yok gibi, alanın genelde elinde uzun süre kalmak zorunda kalıyor çünkü satmaya çalışan çokça var, düşük kilometreli, fiyat olarak ciddi avantajlı 2.elini alın, güzel bir yerde ekspertiz yaptırın, gerisi bahtınıza ne çıkarsa. Alıp yıllarca huzurla kullanan da yok mu? elbet var, ama işte burası piyango, neden bazıları arızadan yola çıkamıyorken bazıları sorunsuz, genelde montaj hataları, yanlış kullanım, yanlış servis müdahalesi... En azından yarın öbürgün piyango size çıkmazda servislerden ikrah edip satmak isterseniz, minimum zararla satarsınız.

Sonra da Japon'a geçersiniz. Bu döngü böyle çalışır. şikayetvarda binlerce şikayeti bulunan motora biraz şüpheyle bakmakta mahsur yok. İlla tecrübe ederek öğreneceğim diyorsanız, üstte yazdığım şekilde en az zarar ederek tecrübe edinebilirsiniz.
Çevremde motorda anlayan pek yok, ekspere götürsem neresi işini düzgün yapar onu bile bilmem. Bu durumda da dolandırılma ihtimali ve dolandırılma olmasa bile eski motorun arıza ihtimali artıyor o yüzden sıfır almak istiyorum.

Ben şuan daha çok Japon/hint/çin üçlüsü arasındayım. Çinde ucuza 250NK gibi çok hoş motorlar var ama arıza verir mi bilmiyorum. Hintte Bajaj güzel ama hem biraz daha pahalı hem teknolojik açıdan bir tık daha geri kalıyor. Japon ise her konuda iyi, ama bana uygun 250cc civarı hiçbir motorun sıfırı yok. En iyi ihtimalle 6-7 ay beklersem MT25 stoğu gelir onu alırım ama bu sefer yazı motorsuz geçirmiş olacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar