2019 yılında fakülteden çıktım, göbekten döndüm. Işıklarda bekliyorum. Yeşil yanınca Yozgat yoluna doğru gideceğim. En fazla 300m ileride radar aracı ve çevirme var. İkisi de yanyana. Işıktan hızlı kalkanı alıyorlar.
Motor arızalı, hava rüzgarlı, yol hafif yokuş yukarı. Motorun max yaptığı hız 85 onu da 5 kilometrelik yolun sonunda yokuş aşağı görüyor. Neyse çevirmeyi gördük ileride. Radar atmışlar. 50'yi geçeni alıyorlar.
Sağda en önde tır, arkasında doblo, doblonun arkasında sağ şerit çizgisine yakın ben ilerliyorum. Motor stop etti çizginin yanında durdum kaldım. Basıyorum basıyorum en son marş aldı. Karbüratör mü tıkandı anlık nedir bilmiyorum zaten arızalıydı dediğim gibi.
Devam ediyorum çevirmeye gelmeden soldan süperble passat en az 100+ km/h hızla yanımdan geçtiler. Çevirmeye de girmediler. Polis abi bana dur dedi. Girdik çevirmeye. Ehliyet ruhsat. Eksiğin var mı muayene tam mı falan. Neden durdunuz diye sordu. Dedim böyleyken böyle. Çalıştırdım motoru da gösterdim pat çat küt çalışıyor. Devir yükselmiyor. Tamam beyefendi dedi. Evrakları verdi. Tam gidiyorum radar aracından ses geldi. Radara girmişim.
Bir sürü açıklama yaptım, dil döktüm. Motorun arızalı olduğunu, son gaz geldem dahi motorun o hıza çıkamadığını, motorun hacminin o hızlara o mesafede çıkmaya yetmediği gibi bir sürü dil döktüm. Abi de ısrarla diyor ki ben hak yiyemem sen 85'le geldin ama tırın arkasında kaldığın için ölçmedi. Tır geçince de seni ölçtü. Yapma etme dedikçe abiye inandıramadık. Motor cbf 150, biraz iri gördü bu en az 200 yapar diyor göstergeye bakıyor bak 160 ibre var diyor.
Motorlu polis varsa ona sorabileceklerini, gerekirse ona verip test ettirebileceğimi, cezadan çekinmediğimi ama gerçekten radara girmediğimi abiye anlatıyorum. Passatla superb geçti onlar radara girmedi durdurmadınız da benim motorum gitmiyor haldeyken nasıl radara girebilirim desem de anlatamadım.
Cezayı yedik, 235 lira. O dönem eldiven bakıyordum. Devlet babaya hibe ettik.