Öncelikle süreci anlatalım;
Eğer alkollü yakalanıp ehliyeti kaptırdıysanız ve ehliyetiniz elinizde değilken çevirmeye yakalanırsanız ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yersiniz. Aracınız bağlanır. Hapis istemiyle hakim karşısına çıkar ve 1 ay 10 günlük ceza alırsınız. 3 ayın altındaki ilk cezalar paraya çevrilebildiğinden yaklaşık olarak (araç çıkarma ücreti vs. dahil) 900 lira ödemeniz gerekir.
=============
Böyle durumlarda özellikle düşük promil alkol olaylarında birinci ağızdan aldığım tavsiyeleri paylaşiim sizinle..
Bir gece eğlencesi dönüşünde çevirmeye yakalandık. Aracı kuzenim sürüyordu ve 1 saat önce
sadece 1 bira içmişti! Normal şartlarda ben 1 bira içtiğimde 46 promil falan çıkıyorum. (Tekirdağlılık)

Ona güvenerek şöföre tek bira izni verdik aramızda.. Çevirmede o da rahatça üfledi cihaza ve 54 promil çıktı! Donup kaldık!! Aracı bağlıyoruz, ehliyetinizede el konacak dedi memur bey! Biz başladık tabii "aman hocam, yapmayın etmeyin tek bir bira altı üstü.." falan demeye. Memur arkadaş sağolsun bize birdahaki sefere işimize yarayacak tüyolar verdi.
Alkol aldıktan sonra bolca yürüyün ve hatta zıplayın dedi. Ve en az 1 saat aralık olsun alkolmetreye üflemenizden önce diye ekledi. Hatta 50 promilin az birşey üstündeyseniz "üflemek istemiyorum ben, hastanede kontrol edilmek istiyorum" deyin; böylece hastaneye kadar geçen süreçte yırtma şansınız olabilir. Ama ne olursa olsun, bu alete birkez üfledikten sonra geri dönüşü yoktur, ona göre dedi..
Sağolsun elinden geldiğince yardımcı oldu, bilgilendirdi bizi. Zaten araç kullanma ihtimalim olduğunda tek biradan başka birşey içmem ama illa içerim diyen arkadaşlarada tavsiye olsun bunlar.