Ceza hakkında

Arkadaşlar selamlar hayırlı bayramlar.Geçen gün arkadaşımla bir konu hakkında baya tartıştık bende nasıl aratacağımı bilmediğimden buraya sormak istedim.Varsayalım ki bir motor kullanıyoruz ve motoru kullanan kişinin ehliyeti yok,aynı zamanda arkasındaki artçının da yok.Eğer polis durdurur ve cezai işlem uygularsa,hem sürücü hem de artçıya mı yoksa sadece sürücüye mi cezai işlem uygular?

Artçıya ceza uygulanmaz. Fakat motor, süren kişinin üzerine değilse, hem motosiklet sahibine hem motosikleti kullanana ceza yazarlar.

Teşekkür ederim cevap için dediğini aynı şekilde söylemeye çalışıyorum ama hala artçıya da ceza kesiyorlar diye inada giriyor.

Motorda,Kask takmama
Arabada,Kemer takmama cezasi haricinde yolcuya ceza kesilmez,bunun dişindaki tüm cezalar,araci sevk ve idare eden kişiyi bağlar.

Son düzenleme:
Motosiklete , otomobile yada otobüse binen her yolcunun şoföre ehliyetini sorması kanunen zorunlumu ki yolcuyada ceza kesilsin :)

Artçıya ceza uygulanmaz. Fakat motor, süren kişinin üzerine değilse, hem motosiklet sahibine hem motosikleti kullanana ceza yazarlar.

hem sürücü hem ruhsat sahibine ceza yazılır
yani sürücü ile ruhsat sahibi aynı kişi ise 2 ceza yazılır

Artçı kasktan yer sadece. Ben otostopta ehliyeti alınmış kişilere denk geldim, yarım saat süren yolda polis durdurmadı, durdursa da bir şey olmazdı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar