Cevremiz ve Biz ...

Sevgili Motorcu Arkadaslar,
Motosiklet.Net Forum'larini yeni yeni takip etmeye basladim, ve sanki benim gruba katilmam bir cok aci haberi paylasmamiz ayni zamanlara denk geldi. Bu arada farkli bir kac baslik da dikkatimi cekti ve bunlari kafamda birlestirerek, burada tartismamiz gerekenin bu sitelere, gruplara, kuluplere uye olmayan motorcularin, insanlarin, kisacasi cevremizdekilerin motor kulturu hakkinda gercekten nasil bilgilendirilmesi gerektigi oldu.

Neden kazalar yasiyoruz? Neden bu kazalarin sayisi artti?
Neden insanlar / polisler motora onyargili yaklasiyor? Sikayetci oluyor?
Neden yakin cevremiz (aile, es ve dostlarimiz) bizim bu sevdamiza karsi cikiyor?

Bu basligin daha once de eski motorcular ve eski uyeler defalarca burada ve baska yerlerde tartisildigina eminim. Ama benim acemiligimi mazur gorerek kasklarimizi onumuze koyup bir daha tartisalim, ne dersiniz?

Yazmak istediklerim burada sona ermiyor, ancak konuyu yavastan alalim, belki bir uyari gelir diye simdilik ara verip dusuncelerimi daha sonra paylasmak icin sakliyorum.

kesınlıkle haklısın ama artık insanlar herşeyi oluruna bırakır olmuslar hanı bana dokunmayan yılan bın yasasın hesebı kazalar olum haberlerı cevremızın tavırları aslında bunlar bır anda ortaya cıkan seyler deıl yılların hesabı var ıcınde yanı en onemlı sey duyarlılıgımızı gerı kazanmak bu durumlar karsısında..

Sanirim yine dun ayni saatlerde atilan bir baslikta benzer bir konu tartisiliyor (Bircok arkadasimizi kaybettik...)

Oncelikle bazi arkadaslarin vermis oldugu teknik bilgiler cok hosuma gitti. Ayrica oradaki tartisma da cok guzel ilerliyor. Herkesin eline saglik.

Ancak, buradan benim basligima paralel bir cizgi cizersek, bence asil sorun, bu bilgileri paylasmak, anlamak, anlatmak oluyor. Bu siteyi takip eden arkadaslarin bircogunun zaten motorsiklet kullanmanin bilincine vardigina inaniyorum. Ama bu siteye ayiracak "vakti olmayan" diger grubun (belki de cogunluk) burada tartisilan basliklari da ciddiye almadigini, DONNIEDARKO nun dedigi gibi 'ne oldum delisi' olduklarini dusunuyorum. Bir kisim kullanicimiz maalesef boyle, ve bu sekilde de cevrelerinde (bizler arasinda) prim yaptiklarini dusunuyorlar (nasil sov yaparim, dikkat cekerim, hizli viraz alirim, tek teker yaparim, lastik yakarim, falan filan).

Daha dun benzer bir olay yasadik; bulustugumuz yere kendi grubumuz teker teker tam takim korumali toplandiginda sadece birbirimizin dikkatini cekerken, biraz sonra ortama kasksiz, korumasiz, gurultulu ve hizli bir sekilde gelen arkadasimiz (ayakta karsilanmadiysa da) herkesin donup baktigi ve merhaba dedigi kisi oldu. Ne kadar tecrubeli oldugu onemli degildi; hepimizin de basina gelebilecek tehlikelerden haberdar oldugunu bilmesi gerekirken, tam tersi tecrubesine guvenerek emniyette olduguna inanmasi yanlis oldugunu dusundugum gibi bizlerin hafif bir tavir koymasi gerekirken kalkip koyu bir motor muhabbeti koymasini da yadirgiyorum dogrusu. Fakat ayni arkadasimiz oradan ciktiktan sonra evine giderken basina birsey geldiginde de hepimiz uzuluyoruz. Eger onlarin basina gelenler bizleri uzuyorsa, onlarin iyiligi icin elimizden geldigince kendilerini uyarmaya calismaliyiz. Anlayana anlatiriz, anlamayan kendi bilir.

Devam edecek...!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar