cesaret verecek varmı?

:silent: MERABA arkadaşlar.ben 35 yaşında 1.80 boy 90 kilogramım, (sanki manken olucaz yazıyoruz:cherry:) henüz ehliyetimi bile almadım ama kısmetse sınavı geçtim çok yakında alıcam.ben daha önce sadece çok az scooter kullandım yani anlıycanız tecrübem yok.çevremdekiler beni devamlı tehlikeli diye motordan soğutuyorlar,ama bikere yola çıktık artık bundan sonra dönüş yok .sizden ricam bana ilk olarak,kaçlık bi motor kullanmamı tavsiye edersiniz ve cesaretlendirici birkaç söz.hepinize teşekkür ediyorum kazasız belasız sürüşler diliyorum.

hocam önce tarzını belirle ne tür motor kullanmak istiyorsun
hangi tarz ,ona göre alacağın tarzın 250 cc olanını al.
kimse seni korkutmasın ilk 1 ay dan sonra bisiklet gibi gelir sana
hayırlı olsun

COQ

Motosiklet Eğitmeni
:silent: MERABA arkadaşlar.ben 35 yaşında 1.80 boy 90 kilogramım, (sanki manken olucaz yazıyoruz:cherry:) henüz ehliyetimi bile almadım ama kısmetse sınavı geçtim çok yakında alıcam.ben daha önce sadece çok az scooter kullandım yani anlıycanız tecrübem yok.çevremdekiler beni devamlı tehlikeli diye motordan soğutuyorlar,ama bikere yola çıktık artık bundan sonra dönüş yok .sizden ricam bana ilk olarak,kaçlık bi motor kullanmamı tavsiye edersiniz ve cesaretlendirici birkaç söz.hepinize teşekkür ediyorum kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Motosikletle ne yapmak istiyorsun?
Biraz açarsan derdini çozmemiz kolay olur.

tarzım racing. motorla ne yapmak isediğimse efendi efendi işe gidip gelmek. tabi hergün otobanı kullanacak biri ne kadar sakin durabilir onuda bilmiyorum.:p

Abi düşüncen çok güzel fakat,yeni başlayan birisi için racing bir motorla efendi efendi işe gidip gelmek ''açıkcası bana pek inandırıcı gelmiyor''

Nedir bu race tutkusu anlamıyorum :))
Bu arada motorda en sakıncalı şey cesarettir.Bence fazla cesaret almasan daha iyi olur..Yıllardır binerim hala cesur değilim hatta hala korkarak binerim. O korku hep biryerde saklı kalıyor fakat sanırım (şükür Allaha) hiç kaza yapmamamın yegane sebebi budur..

Nedir bu race tutkusu anlamıyorum :))
Bu arada motorda en sakıncalı şey cesarettir.Bence fazla cesaret almasan daha iyi olur..Yıllardır binerim hala cesur değilim hatta hala korkarak binerim. O korku hep biryerde saklı kalıyor fakat sanırım (şükür Allaha) hiç kaza yapmamamın yegane sebebi budur..

Çok doğru :cat:
Tv de Michael Schumacher di sanıyorum röpörtajında korkmak gerekir korku reflekslerini ayakta tutar gibi bir şey söylemişti.Gerçekten işin özü bu galiba

250lik motor sizi uzun bir süre idare edebilir. Motorun sağını solunu öğrenmeniz, parçaların ne işe yaradığını daha iyi kavrayabilmeniz, yol tutuşunuzu geliştirebilmeniz için.

Bende CBF 250 vardı, 1,5seneden fazla kullandım. Ama bir sene kadar sonra bana yetmemeye başlamıştı. Şimdi 660lık motora biniyorum çok şükür.

CBF 250'yi sürerken bazen dalıp giderdim, gazı köklerdim, motor altımdan uçacak gibi hissederdim. Taa ki uzun süre kullanıncaya kadar. En sonunda öyle gazı köklediğimde bana yetmez olmuştu :) Öyle ağır bir motor da değildi, 140 kiloydu sadece. Yönlendirmesi kolaydı yani. İkinci eli de kolay giden bir motor. Tavsiye edebileceğim bir model yani. :cat:
Büyük motor kullandığınızda oturma pozisyonunuz değişiyor, yola bakış açınız değişiyor, altınızda tuttuğunuz canavarın gücü değişiyor, bacaklarınızı daha farklı yerleştiriyorsunuz motor üstünde hatta. Ama birden çok güçlü bir makineye geçmek hem yersiz hem de tehlikeli olur bence.

Tabiki seçim her türlü size kalmış, benim şahsi fikirlerimdir.
Korumalarınızı eksik etmeyin de :bounce:
Saygılar

COQ

Motosiklet Eğitmeni
tarzım racing. motorla ne yapmak isediğimse efendi efendi işe gidip gelmek. tabi hergün otobanı kullanacak biri ne kadar sakin durabilir onuda bilmiyorum.:p

Eger efendi efendi ise gitmek içinse, sizin tarziniz racing degil.
Racingler efendi olmadan ve ise degil, baska yerlere gitmek için uretilmis motorlar.
Sirf tipini seviyorsunuz diye asla isinize yaramayacak bir alete bosuna para vermeyin.

Is ve arasindaki mesafe çok uzun degilse, herhangi bir naked;
ama uzun yolda yaparim derseniz, bir routier tavsiye ederim.

10 sene önce banada gelmiyodu ama evlenip çoluk çocuğa karışınca.düşünceler değişiyor biraz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:19 ----------

arkadaşlar teşekkür ederim.ben cesaret derken bana motor alma diyenlere karşı,bir cesaretten bahsetmiştim.ve ne yapayımki racing motordan başkasını düşünemiyorum.:pr:

İlla racing ise tercih, bütçe de uygunsa Kawasaki Ninja 250 kaliteli ve uzun süreli bir seçim olur.
Ama eğer ileride hacim büyütülecek ve şu anda aldığınız motor geçiş motoru niyetiyle alınacaksa, Kawa'ya o kadar para bağlamak yerine, hemen hemen aynı niteliklerdeki Hyosung GT250R, daha uygun fiyatı ve hareketli 2. el piyasasıyla işinizi fazlasıyla görür.

O zaman sakin gidebilecek ama racing görünen, düşük cc'li bir motor alın. Hem siz sevinirsiniz, hem sevdiklerinizi üzmezsiniz :)

Bir süre tecrübe edinip kendnizden amin olunca hem race gibi görünen hem sesi iyi olan kullanımı rahat kendini ıspatlamış bir model olan gsx600f leri bir incelersiniz.

Sadece işe git-gel yapacaksan. Benim gibi :) Racing ideal.
Yok arada yol yapar gezerim dersen. Başka tiplere yöneleceksin.
Racing ile uzun yolda rahat edemezsin gidersin ama diğerleri kadar rahat değil.

Param olsa Racing-Cross-Enduro yapacağım.
Racing : işe git gel
Cross : Dere tepe zıpla dur.
Enduro : Al başını git uzaklara :)

Bende 32 yaşında başladım bu işe :) Tavsiyem GT250R. Temiz 2. el al. Benim gibi sıfır alıp " oohhhooo ben buna 2-3 sene binerim" deyipde , 1 sene sonra 600cc geçiş yapıp 3500 TL zarar etme.

çevrendekilerin cesaretini kırmasına izin verme. ama bu demek değildir ki tedbiri elden bırakma.

eğer gerçekten hevesliysen motorun üzerine bir kere oturduktan sonra bakkala bile motorla gitmeye başlarsın :queen:

fakat şunuda unutma, motorsiklet ile trafiği yeniden keşfediceksin.

tarzında kesin karar vermeden öncede bir kaç farklı model motorun üzerine otur. oturuş pozisyonu rahatsızlık verdiği için ileride motor değiştirmek zorunda kalma :cat:

ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SANIRIM GT250R DA KARAR KILDIM HATTA BUGÜN BEŞİKTAŞTA GEZERKEN İKİ TANE GÖRDÜM BİR SARI BİR KIRMIZI İKİSİDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORDU.ŞİMDİ HANGİ RENK OLSUN DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLAYABİLİRİM SANIRIM.:pale:HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 ----------

YADA HER RENKTEN BİTANE ALAYIM:cherry:

Siya gri favorim. Daha şık daha büyük ve daha kaliteli gösteriyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar