Cep telefonumu depo üstü kamera olarak kullanmak..

Selamlar.

Bu işlem için bildiğiniz bir aparat var mı, Deponun üzerine cep telefonumu takabileceğim kayıt yapabileceğim yani :))

Xperia Go sahibiyim 720P gayet güzel video çekiyor telefonda su geçirmez zaten sorun olmaz yani :)

16çükübayt hafıza kartımda var bolcana kayıt yapabilirim yani :))

Son düzenleme:
Bende bu işlerde nasıl birşey yapabilirim diye akıl yürütüyorum.teknolojik aletler bildiğiniz üzere pek titreşime gelmez.Bende gözden çıkarttığım eski kameramı gidon bağlama aparatı ile bağlayacağım ama titerşim bozar mı bilemiyorum

Iphone icin lifeproof case + handlebar kit oneriyorum. Internetten lifeproof arastirin su gecirmiyor ve motosiklete monte edilebiliyor. Ben navigasyon olarak da kullaniyorum.

z kullanıcısıyım. Xperiaya titreşimle bir şey olmaz. Su geçirmeye toza vs dayanıklı zaten. Kirlendikçe yıkıyorum telefonu :mrgreen:

Fazla titreşimde doğru düzgün video kaydı almaz makineler.

GoPro falan ona göre tasarlanmış makinelerdir.

Arasına lastiğini koymadığında gopro da titrer. Aparat ayarlanırken titreşimi absorbe edecek lastik ayarlanırsa sorun olmaz. Ufak titremeler de çok basit programlarla düzeltilebilir. İnternetten araştırırsanız bol bol örneğine rastlarsınız. Ama xperiada mikrofon kameranın hemen yanında. Çokok ciddi rüzgar alır. Videolarda sesi unutun yani. Ama mikrofona da bir rüzgar perdesi ayarlanırsa olabilir, hiçbir şey imkansız değildir

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bu aksiyon kameralarını normal kamera ve telefonlardan ayıran en belirgin özellik zaten titreşimde ve sallantıda daha net video çekimi yapabilmesidir. Telefon ile aynı kalitenin 10 da 5 ini ya alabilirsin ya alamazsın. Birde görüş açısı var, aksiyon kameraları 130 dereceye yakın açı sunuyor.

Yaz aylarında hayata geçireceğim bir projem var ; telefon tutucusu ama ayarlı yani her telefon için uygun olacak.depo ve gidona bağlantılı.20-25 tane üretip maliyetine satmayı düşünüyorum.

Şu tarz tutucular iş görmezmiki,

telefon-ve-navigasyon-tutucu-295.jpg

images

Motora göre montaj aparatı eklenebilir, taşıyıcı kol titreşimi emecektir.

o vakit motora değilde kendimize takacaz kamerayı :mrgreen:

Monta veya kaska monte edilecek.

Yukarıda gösterilen aparatlarla yaptığınız çekimlerde mutlaka titreşim olacaktır ve o titreşimi programla gideremezsiniz.(teknik olarak giderirsiniz ama sonuç tatmin etmez) Youtube otomatik olarak titreşimi gideriyor ama titreşimin çok olduğu videolarda görüntüdeki nesneler lastik gibi uzuyor. O da hiç hoş olmuyor...

Bence altta linkini vereceğim videodaki gibi birşey yapın. Hem titreşimi minimuma indirirsiniz hemde cep telefonunuza fazla zarar vermemiş olursunuz.

Ayrıca şuradaki başlığı okumanızı tavsiye ederim... http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/123040-kask-kamerasi-icin-denedigim-alternatif-cozumler.html#post3181066

Montun cebine değil de go pro'nun chest mount'una benzer birşey yaparsanız göğsünüzde çekim yapabilirsiniz ama yine de az bi miktarda titreşim olacaktır( Tecrübeyle sabittir)

Son düzenleme:
Göğüse kemerle bağlama işi iyi fikir. En az titreşim orada olur herhalde. Hadi bakalım o kemer için yaratıcı fikir kimden gelecek. :)

dostum go bende de var bi kaç deneme yapayım dedimde açı çok dar pek bi verim alamadım ama şu yukarıdaki göğüse bağlama olayı gerçekten kolay yapılabilecek iyi bi fikir.

Iphone ve benzeri akıllı telefonlar için şu tarz bir çözüm mevcut. Buna benzer birşey yapılabilir...

http://pointofviewcameras.com/miveu-x-iphone-case-and-chest-mount.html

Sayfanın altında videosu da var...(Dar açı olayını lensin üzerine geniş açı takarak gidermişler)Bu arada en iyi aksiyon kameraları 170 derecelik bir açıyla çekim yaparlar.(130 derece ve altı aksiyon kameraları için dar sayılır)

Dar açının çözümü ve ortaya çıkan sonuç:

titreşim ve odaklanma problem yaratacaktır. bir de kare sayısı düşükse görüntüde atlamalar olur. olmaz yani olsa da keyif vermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar