bu sharp sitesi ne kadar güvenilir peki
kata küllü olmaz demi malum türkiyede yaşadığımızdan güven sorunu var
Her yer Türkiye gibi değil dostum.
bu sharp sitesi ne kadar güvenilir peki
kata küllü olmaz demi malum türkiyede yaşadığımızdan güven sorunu var
4 sene önce bir arkadaşım motosiklet kazasında vefat etti. Nolan N102 çeneden açılır kask kullanıyordu. Hatalı dönüş yapan bir araca yandan çarptı. Cenazesinide gördüm kullandığı kaskıda. Kırık kaskı benim evimdeydi. Kardeşi ancak alabildi kaza anında üzerinde olan malzemeleri. Kaza anında boynu kırıldığı için vefat etmişti. Kaskın çene bölümü kırılmış, vizör ve diğer küçük parçalar dağılmıştı. Ben arkadaşım cenazesinide gördüm. Yüzünde, alnında, başın herhangibir yerinde görünür kayda değer bir yara yoktu. Sadece bir gözünün yanında çok küçük bir kesik vardı. Kasklarda ki asıl amaç çarpma esnasında olabilecek ağır darbeyi ve ani durmayı önlemek. Genel bir düşme kuralı vardı. SİZİ DÜŞMEK DEĞİL ANİDEN DURMAK ÖLDÜRÜR. Eğer kask kaliteli ise darbeyi emer, başı korur. Genel olarak kapalı kask taraftarı olsamda çeneden açılır kaskların kaliteli olanları alınıp kullanılabilir. Arkadaşım çeneden açılır değil kapalı kask kullansada kurtulamayacaktı. Çünkü kask darbeyi belli bir oranda emmiş ancak motosiklet ve vücudunun ağırlığını boynu taşıyamamıştı. Genel olarak saatte 60 km ve üzerinde dik açı ile alınan darbelerde kask nasıl olursa olsun çok etki edemiyor bildiğim kadarıyla. Marco Simoncelli belki dünyanın en iyi kaskını kullanıyordu ama onun daha uzun yaşamasına katkı sağlamadı...kaza anında peki ön cene kısmını kopupta insana zarar verme olasılığıo falan fişman ?
Konuyu takip ediyorum sürekli, bende çeneden açılır kask almayı düşünüyorum.
Konuyu okudukça sürekli karar değiştiriyorum ne yapacağımı şaşırdım![]()
aynen yaaa ne yapcağımı şaşırdım..
hani bi yönede ağır basan bişey yok herşey eşit gibi alsam mı almasam mı bilemedim
Savaş Bey, anladığım kadarıyla full face kask kullanıyorsunuz. Gözlüğünüz, kulak arkası kıvrımlı değil düz olanlardan mı? Görüşlerinize ve tecrübenize değer verdiğim için ve aslında her ne kadar çeneden açılır kaskların konforundan söz etsem de full face kullanmak istediğim için soruyorum. Belki ben full face kaskın nasıl takılıp çıkarılması gerektiğini bilmiyorumdur, sizin gibi hem gözlük kullanan hem fotoğraf çeken birinin görüş ve tavsiyeleri benim için gerçekten önemli.Yıllardır motosiklet kullanıyorum,her türlü kaskı kullandım,çene açıılır da full face de.Gözlük kullanıyorum,sigara iciyorum ve fotoğraf çekiyorum.
Gözlük kullandığı,sigara içtiği ve fotoğraf çektiği için çene açılır kaskın pratikliğinden bahseden arkadaşlara güvenlik açısından katılmıyorum.Kask pratik kolaylıklar icin değil güvenlik icin kullanılır, güvenli kasklar ise full face kasklardır.
Sayın [MENTION=67391]tombo[/MENTION]; "kask takıp çıkarmak" ve "işkence" ifadelerini bir arada ben kullandığım için mesajınızı üzerime alındım; ancak ben "GÖZLÜKLE TAM KAPALI KASK takıp çıkarmak işkence" demiştim... Kolaylıktan söz ederken de, arkadaşlarınız basıp giderken, motoru stop etmeden, üzerinden inmeden, bir dakikayı bile bulmayacak bir süre için durup fotoğraf çekmeyi kastediyorum. Motosikletten inip sigara ya da su içecek olan, bir şeyler yiyecek olan ya da gezine gezine fotoğraf çekecek olan da kaskını çıkarıversin, bu yönde tartışılacak bir şey yok.Sigara içiyorsan,fotoğraf çekiyorsan açılabilir al, zira kaskı takıp çıkarmak çok büyük işkenceymiş :queen: