Çene Açılır Kask Tavsiyesi

Motosikleti
apec apx7
Astımım var arada kask bunaltıyor ama bu durduğum yerde veya kapalı alanda 5 10DK zaman geçirirsem . 2 Yıl önce açılır kaskla 100 110lu hızlarla bir arabaya çarptım elmacık ve burnumda parçalı kırıklar var 5 dikiş var yüzümde kaskın açılır mekanizması kırılıp kask yüzüme çarpmış bana güven vermiyor isterse Shoei olsun isterse daha kalitelisi olsun mekanizması kırılıp yüzünüze zarar verebilir . Şehiriçi kullanmalık 50CClik bir scooterım olursa anca onda bakkala sağa sola giderken takarım o kadar.

Bende de Revit'in Quantum 2 modeli var yazın püfür püfür esiyor normal ceketlerimden bile daha rahat hissettiriyor bana 2 yıldan sonra sadece cırtcırtlarında çok minik deformeler var iki cekette birbirinin kopyası gibi zaten ikisini de öneririm.
bilmediğimden soruyorum, 110 ile arabaya vurup da güven verecek bir kask var mı? 110 la giderken volvonun içinde olsam arabaya vurduğumda güven duymam.

bilmediğimden soruyorum, 110 ile arabaya vurup da güven verecek bir kask var mı? 110 la giderken volvonun içinde olsam arabaya vurduğumda güven duymam.
Burda sıkıntı olan mekanizmanın paramparça olması bu kazayı 60la yapsam da aynı sonuç olabilirdi bunu kimse bilemez ama mekanizmasının ayrılıp içeri katlanıp yüze zarar vermesi de sıkıntılı bir durum Shoei veya başka markaların mekanizması üst kalitelerdedir bir şey olmaz ama ben bilimsel bir şey söylemiyorum bana bu saatten sonra 50CCden sonrasında açılır kask taktıramaz. Şuan kullandığım kask Shoei'nin en üst düzey kasklarından birisi bana çok ayrı bir güven veriyor kaskı aldığımdan beri çok dikkat ederim çizilmemesine sağa sola düşmemesine çizilmemesine ayrı bir bağ oluştu aramızda 😂

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Konfor ve kişisel koruyucu ekipman ... ikisi aynı anda olamıyor maalesef. Çene açılır kask; gözlük kullanımı, motosikletten indikten sonra markete uğrarsın, benzin alırken kaldırırsın vs işe yarar.

Fakat sıkışık trafikte de olsa çene kısmı kesinlikle açılmamalıdır.

Kazalarda çene bölgesinden hasar oranı %34,6 olarak tespit edilmiş. Aradan dereden geçerken ki yavaş hızlarda da çeneye alınan bu darbe çok ciddi zarar verir.
Çene açılır kaskların çene mekanizması kapandığında daha rijit yapıya kavuşur kask. Çenesi açık olduğu ve çeneden hasar almasanız bile kaskın bütünü, mekanizma açıksa çok zayıf hale gelir.

Bazı sürücülerde görüyorum, çene açık sürüş yapıyor. Belki ferah olabilir amam kesinlikle koruyucu değil. Önü açık yarım kasklardan bir farkı kalmıyor.

Tabiki terleyeceğiz, tabiki bunalacağız, kolay olmayacak. Fakat konforu öncelikleyip, kişisel koruyucu ekipmanlarımızı ona göre dizayn etmek veya kullanmak doğru değil. Lazım olduğu anda önemini anlıyorsunuz zaten.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
4gi6d68.jpg

Çene açık sürüş yapmak ile kondomu delip "sürüş" yapmak arasında fark yoktur. Yapmayın!

Motosikleti
Forza 250
Çok Düşük hızlarda özellikle ağaçlık kırsal yerler de çene açık ve güneş gözlükleriyle sürmek öyle bir datlı oluyor ki ancak kullanan bilir :)

O paraya ancak ls2 ya da mt2 nin modelleri alınır.
Ben boğazdan geçerken çeneyi mutlaka açıyorum. Tehlikeli mi evet. Ama aldığım risk çok düşük. Verdiği lezzet aldığım riske değiyor. Köprüyü geçince hemen kapatıyorum tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar