arkadaşlar bende çelik motor un 150 lik.crown( chopper) modeli var.yaklaşık 2 senedir kullanıyorum.zaman geldi günde en az 300 km durmaksızın yol yedim.maşallahı var tık demedi.diyeceğim benim bu motorun esas servisi başkası.ammaaa şu an gittiğim usta ,ne zaman yola gideksem, a-dan z ye motoru elden geçirip ,gönül rahatlığıyla yola çıkıyorum.demkki neymiiş çinli minli ,önemli olan buraya (türkiyeye ) geldikten sonra işi bilen birisine bakımını yaptırırsanız pekaalaa aklınınz vede gönlünüz rahat bir şekilde yola çıkabilirsiniz.kilometrem ise şu an 7 bin küsürlerde.tek sorunum farın sadece uzunları çalışıyor olması.onun da üstüne düşmüyorum (üşengeçliğimden)
ha bu arada hatırlatayım :benim motor 12 ay kapının önünde.değil paslanmak ,marş basmamak,karda kışta bile en fazla 2 marşta alıyor.sırrı ise bir lt.gazyağı veya mazot, bir tanede eski camsil fısfısı.ayda bir defa yıkıyorsun,bir gece bırakıyorsun...istersen denize at.bir tane kromajda leke yok.artıı orjinal aküleri en fazla 9 ay gidiyor( 5 ah lık) az paraya kıyıpta 9 (ah)luk akü alırsanız,vede en az (hava şartlarına göre)2 günde bir defa en az bir sigara içimlik(3-5 dk) motoru boşta çalıştırırsanız,hiiiç bi sorun yaşamazsınız.
ha bir de bu tip motorlarda(150 lik crown) bulunması gereken herdaim olmazsa olmazı:yedek buji vede buji anahtarı.pis bir yakıt aldığınızda buji ilk önce iflas eder.değiştir yola devam et....sağlıklı günler sizlere