Çekmeköyden Kadıköye gidebilir miyim?

Merhabalar öncelikle

Benim 80cc bir kuba bluebird var. Çekmeköy Nişantepeden Kadıköy Göztepede bulunan staj yerime gitmek istiyorum. Yaklaşık 26km falan. Daha önce Nişantepeden Kartala gitmiştim ama Göztepe bir tık daha uzak. Sizce sorun yaşamadan gidip gelebilir miyim? Yolu bilenler bi yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sürekli 70 km hız ile gitmeye çalısacağın için motor şişecek eziyet yani

Dudullu üzerinden de gitsen, tepe üstünden de gitsen bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Dudullu üzeri trafik olur biraz zahmet çekersin. Tepeüstünden emniyet şeridini kullanman gerekir bence daha kolay yol katılımınların da biraz dikkatli ol.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
her motorla her yola gidilir ama o motorla o trafiğin hızına yetişememek güvenli değil ayrıca konforlu olacağını da sanmıyorum

Motosikleti
Honda Forza
Mesafe problem değil de en sağ şeritten bile yavaş kalıyorsan cc nedeniyle o problem olabilir. 125cc rodaj döneminde 50km yi geçmemeye çalıştığım dönemde sağdan giderken bile kamyonların sıkıştırmasına maruz kalıyordum.

Hesabını motorunun hızına göre yapmalı ve karar vermelisin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Çevreyoluna çıkmadan gidilebilecek bir rota varsa oradan gitmeni tavsiye ederim. Gerekirse yol uzasın ama araçların hızlı aktığı ve senin onlara yetişemediğin yollara çıkma. En tehlikelisi o.

Motosikleti
Hero Dash125
Böyle uzun bir rutin rotayı 50 cc ile yapmak her yönden sıkıntı verir. Hiç olmazsa git bir otomatik motosiklet ehliyeti al, 150 cc bir şey bul kendine... O zamana kadar da toplu taşıma ile devam et, yoksa en iyi ihtimalle başın ağrıyabilir.

Motosikleti
RKS 125S
Zamanında Göztepe'den Başıbüyük'teki Maltepe Üniversitesi kampüsüne (15 km, 5 km'si full yokuş) bisiklet ile gitmiş olarak diyorum, bence kafaya koyduysan 80 cc motor ile o dediğin rotayı da gidersin. Muhtemelen zamandan da kazanırsın, toplu taşıma ile en iyi ihtimalle (hem işinin Marmaray ya da M4 metroya hem evinin M5 metroya yakın olduğu durumda yani) 3 vasıta kullanacaksın o rotada.

Son düzenleme:
Abi cuma günü gidiyorum staja, dönerken özellikle toplu taşımayla o kadar uzun sürüyor ki zaman kazanmamamın imkanı yok zaten ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böyle uzun bir rutin rotayı 50 cc ile yapmak her yönden sıkıntı verir. Hiç olmazsa git bir otomatik motosiklet ehliyeti al, 150 cc bir şey bul kendine... O zamana kadar da toplu taşıma ile devam et, yoksa en iyi ihtimalle başın ağrıyabilir.
Motor ehliyeti almayı çok istiyorum ama kısa vadede mümkünatı sıffıro. Para biriktiyorum şimdilik hem motor hem daha iyi ekipman hem de ehliyet için

Abi cuma günü gidiyorum staja, dönerken özellikle toplu taşımayla o kadar uzun sürüyor ki zaman kazanmamamın imkanı yok zaten ya

Motor ehliyeti almayı çok istiyorum ama kısa vadede mümkünatı sıffıro. Para biriktiyorum şimdilik hem motor hem daha iyi ekipman hem de ehliyet için
Zaman kazanmasına kazanırsın ama zaman kazanmak için hem kaza riski alırsın hem scooterın normalin üstünde zorlanarak sana daha büyük masraflar açabilir. Forumda senin benim gibi Z kuşağı çok olmadığından "sıfırro" vs. gibi cümleleri çok kullanmamak lazım anlaşılması biraz daha zorlaşıyor.

Zaman kazanmasına kazanırsın ama zaman kazanmak için hem kaza riski alırsın hem scooterın normalin üstünde zorlanarak sana daha büyük masraflar açabilir. Forumda senin benim gibi Z kuşağı çok olmadığından "sıfırro" vs. gibi cümleleri çok kullanmamak lazım anlaşılması biraz daha zorlaşıyor.
Amcaları gömme hemen onlar her şeyi anlar ;)

Nişantepe'den Kartal 40km, Göztepe 30km. Soru tam olarak nedir?
Aslında yolu bilen ve daha önce gidip gelmiş olanların fikrini almak istedim. Kartal Çekmeköy arasını bildiğim için yola çıkmak benim için daha kolay oldu ama nedense Kadıköye doğru gitmek daha zor geliyor, tedirgin oluyorum. Etrafımda motor kullanan bir tanıdığım olmadığı için de buraya sorayım dedim.

Kız nolcak sıfır demişim işte anlarlar bence

Aslında yolu bilen ve daha önce gidip gelmiş olanların fikrini almak istedim. Kartal Çekmeköy arasını bildiğim için yola çıkmak benim için daha kolay oldu ama nedense Kadıköye doğru gitmek daha zor geliyor, tedirgin oluyorum. Etrafımda motor kullanan bir tanıdığım olmadığı için de buraya sorayım dedim.

Kartal'a giderken Paşaköy'den arka yolu kullanıp Samandıra'dan indin sanırım. Paşaköy bağlantı yolunda gidebildiysen sorun yok.
Göztepe'ye giderken ters gelebilecek sadece şile otobanı var ama staj için gidiyorsan sanırım iş saatlerinde gidersin, trafik olacağı için süratler çok yüksek olmaz. Ya da Sultangazi caddesinden Baraj yoluna bağlanıp oradan Kozyatağı'na kadar inebilirsin. Kartal'a giderken ne kadar zorluk çıkardı ise aynısı olur.

Kartal'a giderken Paşaköy'den arka yolu kullanıp Samandıra'dan indin sanırım. Paşaköy bağlantı yolunda gidebildiysen sorun yok.
Göztepe'ye giderken ters gelebilecek sadece şile otobanı var ama staj için gidiyorsan sanırım iş saatlerinde gidersin, trafik olacağı için süratler çok yüksek olmaz. Ya da Sultangazi caddesinden Baraj yoluna bağlanıp oradan Kozyatağı'na kadar inebilirsin. Kartal'a giderken ne kadar zorluk çıkardı ise aynısı olur.
Teşekkürler hocam

Motosikleti
Hero Dash125

İşte o zamana kadar toplu taşımayı sev. 50 cc ile buradan karsa da gidilir ama günlük yolculuk sıkıntı olabilir. Yani yapamazsın değil yapmamalısın sıffırooo!

Abi z' de sıffıro var mıydı ya... Bu sanki, şu benim moralim sıffır diyen arkadaşın ifadesine yorum katmış gibi geldi. 🤣🤣🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar