Çekiş Kontrol ve Son Hız

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir süre önce çekiş kontrol sisteminin bana top speed de ayak bağı olduğunu fark etmiş bulunmaktayım. Emin olmak için aynı yol ve aynı hava koşullarında çekiş kontrol açık ve kapalı şekilde defalarca top speed denemeleri yaptım. Kadran verileri bir kenara gps ile yaptığım ölçümlerde çekiş kontrol açıkken son hızım 286 KM olarak gözüküyor. Çekiş kontrol sistemini kapadığım zaman ise gps son hızımı 293 KM olarak ölçüyor. Bir diğer fark ise devirde gerçekleşiyor. Çekiş kontrol açıkken devir 14 800 de kalıyor. Yine çekiş kontrolü kapadığım zaman 15 500 leri görebiliyorum.

hocam şaşırmaya gerek yok hız ve performans istiyorsan abs hariç tüm sistemi kapatmak gerekiyor.hız yükseldikçe ufak zıplamalar vs oluyor sensörler ölçüp ayar yapıyor.oda tabi ister istemez motor devrini tamamlayamıyor.bence buda tam bir çelişki mağdem hızlı gitmek için bir motor aldık ama sistem izin vermiyor bu seferde sistemi kapatıcaksak niye böyle bir motor aldık:silent:mt09a hallendiğimde aklıma gelen bu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
E yani. Sen kalk 286'da takil. Bi kil oluyorum ama...

:queen:

Azicik viraj alin...

Motosikletin sınırlarını zorlamak yerine kendi sınırlarınızı zorlayin...

Uyuz olmak yerine zevk alirsiniz :wiinkk:

E yani. Sen kalk 286'da takil. Bi kil oluyorum ama...

:queen:

Azicik viraj alin...

Motosikletin sınırlarını zorlamak yerine kendi sınırlarınızı zorlayin...

Uyuz olmak yerine zevk alirsiniz :wiinkk:

Olurrrr muu hocam yaa,daha bunun 299 görmüyor bu diye satmak isteyeni de çıkacak.Bu ülke de ki motosiklet kültürü bu kadar,299 görmüyorsa yaramaz o motosiklet,çöp yani bildiğin.Hem arkadaş daha 299 görüp bunu video ya alması video'yu da yayınlaması lazım.Haaa ama olur da piste çıkarsa,viraj çalışmış,eksiklerini görüp tamamlamış bir R25 bile eminim bu arkadaşın içinden geçip deler.

nyk

devir çevirmesini niye engellesin ya tcs ilk defa böyle birşey duyuyorum. TCS’nin tek kademesi mi var? Kademeleri değiştirip deneyin komple kapatmak yerine ya da siz tcs’ddn ziyade sürüş modlarını değiştiriyor olabilir misiniz? Tcs’nin devir kesmesi falan mantıklı gelmedi bana hiç.

Son sürat ve ara hızlanmalar için çok fazla etken var bu arada yoldaki eğim çok ciddi etkiliyor mesela ya da rüzgar. Birebir aynı yerde ve peşpeşe denemek lazım gerçek etkisini görmek işin.

Forumda ip tespiti yapılamıyor mu?

yapılabiliyor ama öyle bir karakter ki sırf bunun için farklı ıp ile yüzlerce hesap açıp yıllarca burada yaşabilir. O yüzden gereksiz bulduğunuzda cevap vermemek en iyisi. Zaten forumda yaşayan ve bu arkadaşın açtığı her konuya ısrarla cevap veren üyelerin hepsinin aynı beyinden kontrol edildiğini düşünüyorum :)

Salih bu Kalkavana da takmış durumdasın, yaratıcılığına nooldu ? Başka isim mi bulamıyorsun ? Come on man :queen:

Tabi yaaaa o kadar para vermişsin millet 293 km/h ile yardırıyo sen emniyet şeridinde 286 km/h ile tın tın gidiyorsun. Haklısın salih insan ister istemez uyuz olur.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şimdi abiler benim km saatine 2 tur attırsam 320 yapmış olurmuyum?

O hızlarda rüzgar direncinden dolayı lastiklerin yol tutuşu azaldığı için çekiş kontrol sistemi devreye giriyordur diye tahmin ediyorum.

Suzuki Hayabusa ilk piyasaya çıktığı zaman, ilk denemelerinde mühendsilerin hesapladığı hızlara çıkamadığı, nedeninin de rüzgar direnci ve arka lastiğin yol tutuşu olduğunu anladıkları, sonra da hayabusa'nın aerodinamiğini daha da iyileştirdikleri gibi şehir efsaneleri vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar