2015 yılında ilk motorumu aldım. Birkaç defa plakayı kapatıp hgs den kaçak geçtim. Sonra düşündüm yanlış yapıyoruz ne gerek var aylık 30 lira için.
Hgs almaya gittim, daha o zaman 6. sınıf yok. Eee 1. sınıf geç babam geç, fatura kabardı. Bir de bir türlü okuyamıyor. Ha bire en uzak mesafe kesilip duruyor. Her seferinde alarmlar öterek geçiyorum, giriş yok, bakiye yetersiz, kaçak geçiş.... Haftada 200 TL yüklüyorum, en uzak mesafeler, kaçak geçişler, bitiyor.
3 günde bir saatlerce HGS müşteri hizmetlerini ara, anlat, düzelttir.... Düzeltme işleminin hesabıma tekrar yüklenmesini bekle...
Artık 4-5 yanlış kaçak geçişi 1 seferde arayıp yaptırır olmuştum. Orda da HGS bakiyem hızla azalıp, bu sefer hepten bakiye yetersizliğinden cezalı duruma geçer oldum.
Ciddi manada param ve vaktim gider oldu. Oturup düşündüm, eğer plakayı kapatıp geçmeye devam etseydim, bu kadar uğraşır mıydım diye.
Motoru satana kadar böyle uğraştım. Sonra yeni motor alınca baktım 6. sınıf çıkmış. Tamam dedim işler düzeldi. Orada da ayrı dertlerle uğraştım;
https://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/178966-trajikomik-hgs-sorunu.html
Yani bilmiyorum.