CC yükseltmek için motor önerisi

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar, şuan tvs Jüpiter 125 var elimde ve artik kesmiyor. O yüzden cc yükseltmek istiyorum ama nasıl motor alsam bilemedim. Ama şunu söylemek istiyorum 3. Motorum Adventure tarzı birşey olacak. Alacağım motorda geçiş motoru olacak gibi bişey. Bütçem biraz karışık aslında. 100.000tl kadar nakit(130.000a çıkar Max) ve 150.000 kadar kredi karti limitim var. Racing hariç her motoru seviyorum. Genel olarak ev iş(otoyol toplam 40km) ve haftasonu gezi için kullanacağım. Ayda birde şehir dışına çıkacağım. Kafandakiler Dominar 400ug , joyride 300un kampyasi var ama bilemedim. Önereceğiniz motor var mıdır?

Birde 7 8 farklı ülkede özellikle Asyada scooter kullandım o yüzden oldukça deneyimliyim fakat vitesli motorda pek deneyimim yok.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben ikisi arasında joyride 300 seçerdim. Dominar 400 kullandım ve titreişimi olsun, kronikleri olsun beni hiç tatmin etmedi. Arkadaşımda joyride 300 var. Dominardan çok daha kullanışlı. Özellikle maxi scooter olmasına rağmen ayk koyma yerinin düz olması çok iyi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
üstadım benim motoru iteleyeyim sana :) 35 binde, yağ, yağ filtresi, ön arka fren balataları ve zincir dişli setini bugün değiştirdim.. 40 bin olunca egzantrik zincir değişimi yaparsın sadece... 2023 model dominar 400 ug..

bir kaç resim atayım;

b2qkchn.jpg

bpj8gho.jpg

ovqfkye.jpg

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Fiyatı nedir hocam, güzel motormus

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Fiyatı nedir hocam, güzel motormus
135 bin civarı koyacaktım satışa, ağır hasar kayıtlı. benden önceki sahibi bedelsiz hasar falan filan bir şeyler salladı ama hiç bir şey anlamadım ben, motoru test ettim ve gidişinde sorun görmediğim için aldım...

iki el bırakıyorsun ve hafif sağa çekiyor ama sanırım bu dominar 400 lerin hepsinde var, onu bildiğim için üzerine durmadım.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Ah be hocam, tam da diyordum tam alinmalik motor ta ki ağır hasar kayıtlı yazısını görene kadar

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
sen bilirsin, henüz satışa koymadım, bütçe meselesi çünkü bu motorun böyle temizini ucuza bulamazsın. ağır hasar kaydı sonuç itibari ile tamir edilmiş meblağı gösteriyor yani hasar almış ama tamir edilmiş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ağır hasar kaydı sonuç itibari ile tamir edilmiş meblağı gösteriyor yani hasar almış ama tamir edilmiş.
Katılıyorum sana, yetkili serviste onarım görmüş, parçaları orijinal parçalarla değişmiş bir motoru binici olarak ben hasar kayıtsız olarak gözüken ama merdiven altı tamirhanelerde Allah'a emanet toplanmış, ne yapıldığı belli olmayan motorlara tercih ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar, şuan tvs Jüpiter 125 var elimde ve artik kesmiyor. O yüzden cc yükseltmek istiyorum ama nasıl motor alsam bilemedim. Ama şunu söylemek istiyorum 3. Motorum Adventure tarzı birşey olacak. Alacağım motorda geçiş motoru olacak gibi bişey. Bütçem biraz karışık aslında. 100.000tl kadar nakit(130.000a çıkar Max) ve 150.000 kadar kredi karti limitim var. Racing hariç her motoru seviyorum. Genel olarak ev iş(otoyol toplam 40km) ve haftasonu gezi için kullanacağım. Ayda birde şehir dışına çıkacağım. Kafandakiler Dominar 400ug , joyride 300un kampyasi var ama bilemedim. Önereceğiniz motor var mıdır?

Birde 7 8 farklı ülkede özellikle Asyada scooter kullandım o yüzden oldukça deneyimliyim fakat vitesli motorda pek deneyimim yok.
İleride yüksek cc bir Adv alacaksanız şimdiden vitesli bir motorla tecrübe kazanmanızı tavsiye ederim. Sym Joyride da çok güzel bir motor ama ilerisi için size zaman kaybettirir.

Şehir içi yoğun kullanacaksan uzun yoldada mutlu edebilecek Joyride 300 tavsiye ederim , 2000 km oldu bende yeni aldım , sehir içi İstanbul yoğun dur kalk aralardan sıyrılmalı trafikte biraz ağır kalıyor ama trafik akmaya başlayınca çok güzel uzuyor , bu hacimde böyle giden motora denk gelmedim , alt devirlerden itibaren iki kişi , arka çanta ful dolu , sele altı ful dolu , ayak koyduğum yerde de bir çanta olmasına rağmen 4000 devirde rampaları uçarak çıkıyor , yakıt tüketimi 100 km de 3 lt civarı..

Sym de sıfır peşinat 12 taksit kampanyasıda var , bazı bayiler çanta , koruma demiri vs hediyede ediyor , gidip canlı pazarlık etmek lazım , telefon sonuç vermiyor..

Joyride 300 ile aynı blok Adv 300 de çıktı , çok daha yakışıklı görünüyor ama Joyride daha kullanışlı bir sukuter bence..

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Umut usta var, Analiz Moto Eksper youtube kanalının sahibi, adamın çalışma tarzına konuşmasına hayranım, yüz yüze tanıyıp motosiklet tamir ettirmişliğim yok ama videolarından gördüğüm kadarıyla en iyi tamircilerden biri gibi görünüyor..

önemli bir tamir işinde motosikletimi böyle bir ustanın hatta Umut ustanın tamir etmesini isterim, bir kaç video alıntısı koyayım, adamın işi tamamen sorun çözmek :D çok olumlu pozitif biri,

hatta bir videosunda kazalı bir dominar 400 motorun gidonunun şasiye bağlandığı kısımdan bahsediyordu; motorun şasi sağlamlığı çok iyi ve amortisörlerde iyi diyordu ama çok şiddetli bir kaza olduğu için birisi yamulmak zorunda kalıyor demişti.. komik bir anlatımı var; "şasimizde çok delikanlı, amortisör borumuzda çok delikanlı ama kaza sırasında birisi mecburen bükülmek zorunda kalıyor. yoksa ikisi de çok delikanlı parçalar" der gibi komik bir anlatım canlandı gözümde.. hatta videosunu en alta koyayım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar