Cc ve lastik

S.a şartlar müsait olursa 2016 model xmax250 alma niyetindeyim sizce 2016 ya basar basmaz çıkarmı.

Motorun ömrü kaç km dir.Tekrar motor taktırma ömrü

250 cc ye sahip bir motora motorun ömrü bittiğinde daha büyük cc taktırsak ve aynı vergiyi ödemeye devam etsek anlaşılır mı

muayene sırasında yada trafik polisi anlar mı ruhsata bakıp anlar mı

Bir de ben anlamayamadım sanki dalavere var gibi işin içindi araba lastiği ömrü 4 seneymiş motosiklet ömrü neden 2 sene lastikler ince olduğu için mi

birde 2sene ömrü geçen tekeri kullanmaya devam etsem yazın haftada 1 kere belki 2 km yol giderim

en kötü ihtimal 4 senelik lastiği yazın en fazla 40 bilemedin 50 km hızla kullansam bana en kötü senaryo ne olur hoşçakalın

Xmax çok başarlı bir motor uzun yıllar devam edecektir.
Motor iyi bakılırsa en az 100.000km gidebilir.
Motor bitiğinde zaten değişimi tüm araçlarda yasaldır, gerekli bir kaç prodsedürü yaptırılır ve devam edilir.
Lastiğin ömrü hava koşullarından dolayı 2 senedir. Gittikçe sertleşir.Sertleşen lastık özelliğini kaybeder.
Lastik kullandıkça yıpranır, 2 sene hiç kullanılmasa bile sertleşmiş olacaktır.
4 senelik lastikle dolaşan birçok insan var fakat tehlikelidir, yol tutuşu kötüdür. Ben motoru aldığımda orjinal lastik vardı üstünde yani 4 sene geçmişti, arka feci şekilde kayıyordu. Yani sıfır lastiğe göre yol tutuşu nerdeyse %50 düşmüştü.
En kötü senaryo düşmek/kaza yapmak :)

Motorlarda(araba, motosiklet, tekne herşeyde) kullanılan her sıvınında ömrü 2 senedir. yağ, hidrolikler vs. Bunlar her iki senede bir değişmeli. Fakat ülkemizde pek çok insan değiştirmez :)

Yaş değişmez ise motor sürtünme artar ve soruna yol açar... hidrolikleri değiştirmezseniz de performans kaybı ve kitlenme durumları olabilir.

Doğrusu ben anlamakta zorlanıyorum. Sorunuza s.a. ile başlıyorsunuz, ama daha üçüncü satırda devlete karşı hile (diğer bir deyişle hırsızlık) yapmak istediğinizi beyan ediyorsunuz. Siz çok mu safsınız, yoksa çok mu uyanık? Sizin dininizde devletten çalmak caiz midir?

Kardeş motordan girdik konuya konu dine çıktı ayrıntıya girmişsin devlet her şeyde vatandaşa yüklenirse vatandaşta yaşayabilmek için çok zarar vermeden yaşamımı nasıl idame ettirebilirim gibisinden düşünmeye başlıyor kaldı ki bu düşüncem diğer yapılan dalavarelerin en masumudur nickime yorum yapmak aklına gelmedi sanırım bu nasıl nick hem s.a diyorsun doğru değil yaptığım ama yolda yürürken yol hakkı diğer aracınsa sen yol vermeden geciyorsan kul hakkına girer kim dikkat ediyor buna siz ediyormusunuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

o kadar iyi bakıcam ki su soğutmalıymış saf su konuluyormuş bende normal su konuluyorsa ben çeşmeden içiyorum ona gidip kaynak suyu alacaktım hem de en iyisinden ben 1 milyon km kullanmak isterim ilk ve son motorum olacak herkes bir ömür boyu kullanmak ister benim durumum da öyle

once isin uckaadini bir ogrenelim sonrasi kerim diyor yani... off off anlasilmaz kardesim anlasilmaz, saterken problem cikar.. birde vergi isi turkiyede yasayan herkesi ilgilendirdiginden vergide kacakcilik yaptigindan hem manen hem madden vebalide olur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar