cbr600f egzoz patlaması

selam arkadaşlar belki gereksiz bi soru!kusura bakmayın ama kafama takılan bi sorun var. cbr600f aldım boş dükkana çektim malum havalar...üç dört günde bir çalıştırıyorum 10 15 dakika çalışıyor gaz vediğimde egzoz bazen hafif patlama yapıyor..kapalı ortamda çalıştı için bu sorunu verirmi??

sorun olmaz.yalnizca sen gazdan zehirlenme.patlama deyince surekli mi gaz verdiginde patliyor?

bende gazı bırakınca keskin saniyelik bir ses yapıyo sübap ayarı yapılacak dedi motorcu.

aslında olay şu ilk aldığımda acemiliği ile bas bas buji yağladım soğuk bi alanda duruyordu açıktı..buji değiştrdim gene patırtı yapıyodu ayrıca silindirlerin ikisi ısınmıyordu.patlama yaparak çalıştı,buji kablolarını doğru takınca normala döndü ama sen sulu benzn almıssın dediler deiştrdim onuda..hatta karbüratörü boşaltan vidaları tarif ettiler onuda bvoşalttım.sorun çözülmüştü ama iki gün önce çalışştrdım 10 15 dakika. sonra biraz gaz verince patırtı verdi.stop ettim 2 saat sonra bastım ısıttım biraz ve bişi çıkmadı.bugün gene çalıştı 15 20 dakika hafif ateş çıkarttı bi iki kez patrtı verdi. pek anlamam ama 400 km ye yakın yol geldim makineyle şeytan kulağına bi yağ kaçağı dahi yok ama bunlar kafa karıştırıyo doğrusu..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------

yanlış cümle kurmuşum 15 20 dakika ısıttım gazı verince patırtı yapıyo rolantide bişi yok.

bendede aynı şekil ama patırtıdan ziyade pıs diyo bayağı dikkat çekici şekilde sadce gazı bıraktığımda motosiklet tamircisinin dediğine göre sübap ayarı yapılacak dedi senin 600f de öyle olabilir bilmiyorum motorcunun yalancısıyım emin değilim.

anladım.sağol kardeşim.herhangibir şıkırtısı yok ama bu işin kısası sanırım sezon başlayınca bi bakım lazım...

Model kaç arkadaşım motorun?
Modelini söylersen ona göre cevap verebiliriz

Senkron ayarındandır buji bozması ve eksoz patlatması..
Eğer senkron ayarın tutmuyorsa karbüratörleri değiştirmen gerekicek ne yazıkki..
Msn adresimi vereyim istersen detaylı anlatırım [email protected]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar