Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2006 model 600f şu anda 21 bin km lerde, daha önce böyle bir sorunum yoktu, günden güne zaman geçtikçe 6. viteste 115 ile 120 km arasında gidonda bir titreme meydana geliyor, 120 den sonra titreşim azalıyor ve hissedilmez oluyor.
lastiklerim 2011 metzeller m5 yeni sayılır, balansı alınmıştır.
hızımı 115-120 arasında tuttuğumda 6. viteste vibrasyon vuruntuyu hissedebiliyorsunuz fakat o aynı hızda 5. viteste titreme vibrasyon vuruntuyu kesiyor. yine 115-120km hızlarda debriyajı sıktığımda titreşim vibrasyon yok oluyor.
5. viteste 90-100km gibi çok az yine vibrasyon yapmakta. lastiklerden olabileceğini sanmıyorum motordan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Ön takım kontrol ettik bir boşluk, sorun görünmemekte.
nette yaptığım araştırmalarda şu ana kadar buna benzer bir şeyi pek göremedim.
acaba 6. vites dişlisimi kırıldı? rezonans gibi bir ince vibrasyon değil. vuruntu balans gibi bir şey. gergi zinciri olabilirmi dedik, olsa sürekli haşırtı ve ses ve titreşim yapabilir ama bizimkisi belirli bir süratte 5500-6000 devir aralığında 6. viteste hissediyorum beni oldukça rahatsız etmekte diğer viteslerde pek hisedilmiyor
Motorları değiştik arkadaşla 1000rr bindim o da benim motora çok az var dedi ama sıkıntı yapılacak kafaya takılacak bir şey değil dedi, ama ben kafaya taktım
Bu konuda tecrubesi bilgisi olan arkdaşlardan, ustalardan yardım bekliyorum
kazasız sürüşler dilerim.
lastiklerim 2011 metzeller m5 yeni sayılır, balansı alınmıştır.
hızımı 115-120 arasında tuttuğumda 6. viteste vibrasyon vuruntuyu hissedebiliyorsunuz fakat o aynı hızda 5. viteste titreme vibrasyon vuruntuyu kesiyor. yine 115-120km hızlarda debriyajı sıktığımda titreşim vibrasyon yok oluyor.
5. viteste 90-100km gibi çok az yine vibrasyon yapmakta. lastiklerden olabileceğini sanmıyorum motordan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Ön takım kontrol ettik bir boşluk, sorun görünmemekte.
nette yaptığım araştırmalarda şu ana kadar buna benzer bir şeyi pek göremedim.
acaba 6. vites dişlisimi kırıldı? rezonans gibi bir ince vibrasyon değil. vuruntu balans gibi bir şey. gergi zinciri olabilirmi dedik, olsa sürekli haşırtı ve ses ve titreşim yapabilir ama bizimkisi belirli bir süratte 5500-6000 devir aralığında 6. viteste hissediyorum beni oldukça rahatsız etmekte diğer viteslerde pek hisedilmiyor
Motorları değiştik arkadaşla 1000rr bindim o da benim motora çok az var dedi ama sıkıntı yapılacak kafaya takılacak bir şey değil dedi, ama ben kafaya taktım
Bu konuda tecrubesi bilgisi olan arkdaşlardan, ustalardan yardım bekliyorum
kazasız sürüşler dilerim.