CBR500R ile Balıkesir-Safranbolu Hafta Sonu Gezisi

Motosikleti
Honda CBR500R
Herkese selamlar, uzun zamandır planladığım uzun yol gezisini geçtiğimiz hafta sonu tamamladım. Amacım motosiklet ile sadece uzun yola çıkmaktı. Bu bahaneyle Safranbolu'ya kız arkadaşımı ziyarete gittim. Motosikletim CBR500R 2016 37 bin kilometrede. Toplamda gidiş-geliş ve şehir içi turlar dahilinde 1172 km yol kat ettim. 1172 kilometrede 43 litre benzin harcadım. Ortalaması sanırım 3,7L/100km.

Balıkesir'den sabah 06.00'ya doğru yola çıktım, Safranbolu'ya vardığımda saat 13.30 civarıydı. Toplamda 3-4 kez mola verdim. Bir tanesi yemek diğerleri benzin molasıydı. Sadece otoyol kullandım, ortalama hızım 130-140 km/h idi bu da ortalama 6000-6200 devire tekabül ediyordu. Motosiklet zaten 7000 devirde maksimum tork değerini, 8750 devirde de maksimum beygir gücünü veriyor. Dönerken de aynı şekil 130-150 km/h ile yol aldım. Yolun müsait olduğu zamanlarda da 170'leri gördüm. 170 km/h ise sanırım 8000 devire yakın bir şeydi.

Bu hızlarda motosiklet üzerine kapanma gereksinimi duymadım, olabildiğince dik bir oturuşla çok konforlu bir şekilde sürebildim. Sadece hızdan dolayı rüzgar biraz tokatladı. 7 saat sonunda yorgunluk da hissetmiyordum sadece yolun sonlarına doğru totom düzleşti ama bunu da konfor sele ile çözebilirim.

Yol boyunca tek eksik hissettiğim motosiklette yan çanta olmaması ve ön camın biraz alçak kalmasıydı. Onun haricinde Supersport sürüyormuş gibi hisse girmedim. Bu motosiklet bana göre kesinlikle Sport Touring kategorisinde olmalı. Duruma göre rahatça kapanabilir ya da dik sürebilirsiniz.

Son üç fotoğraf Amasra'dan. Safranbolu sonrasını araçla gittik.

Son olarak da yanlara çanta düşünüyorum. Şu görseli yapay zekaya yaptırdım referans olsun diye.

Edit: Resim linklerini medyadan ekleyemedim hata verdi.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Son olarak da yanlara çanta düşünüyorum. Şu görseli yapay zekaya yaptırdım referans olsun diye.

Edit: Resim linklerini medyadan ekleyemedim hata verdi.
Güzel gezi olmuş, CB500F / CBR500R çok rahat motosikletler, gayet keyifli uzun yol yapılabiliyor.

Yan çanta olarak Kappa K33N tavsiye ederim, eski CB500F'imde de kullandım, şimdiki DL650'mde de kullanıyorum. İçinde de Givi V35 iç çantalardan aldım, süper pratik. Çantaların ve uyumlu demirlerin tasarımı sayesinde dışarıya çok çıkıntı yapmıyorlar ve şehir içinde bile rahat kullanım sunuyorlar. Yan çantalar olunca üzerine bir de hava koşullarına dayanıklı sosis çanta eklerseniz (güzel yerli üretmler var...) acayip bir yük kapasiteniz oluyor. Haftalarca yolculuk yapabilirsiniz isterseniz.

Motosikleti
Honda CBR500R
NX500 de cb500x'in yeni versiyonu diye kalmış aklımda. Yani honda cb500x yerine yeni modeline nx500 demiş.
Evet orası öyle CB500X, CBR500R ve CB500F ile beraber gelseydi anlamında söylemiştim. NX500 fiyatı bütçemi aşıyordu o sıra.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel gezi olmuş, CB500F / CBR500R çok rahat motosikletler, gayet keyifli uzun yol yapılabiliyor.

Yan çanta olarak Kappa K33N tavsiye ederim, eski CB500F'imde de kullandım, şimdiki DL650'mde de kullanıyorum. İçinde de Givi V35 iç çantalardan aldım, süper pratik. Çantaların ve uyumlu demirlerin tasarımı sayesinde dışarıya çok çıkıntı yapmıyorlar ve şehir içinde bile rahat kullanım sunuyorlar. Yan çantalar olunca üzerine bir de hava koşullarına dayanıklı sosis çanta eklerseniz (güzel yerli üretmler var...) acayip bir yük kapasiteniz oluyor. Haftalarca yolculuk yapabilirsiniz isterseniz.
Yakın zamanda değerlendirmek istiyorum. Araştırmalarım devam ediyor. Teşekkürler.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Akşam akşam enfes gezi raporları geliyor valla.

Hay maşallah.

Kaç kez gittim şu Amasraya, lav sütunlarını göremedim dünya gözüyle.

Ya çok kalabalık olduğu için girişte jandarma yolu kapatmış oluyor (x3), ya da başka bir gerekçeyle önceliği civardaki başka bir yere verince bir daha geri dönmeye üşeniyoruz falan (x2).

Bu yıl bir daha deneyeceğiz bakalım.

Tamamı otobandan olunca Bursa-Sakarya-Düzce-Gerede üstü olması lazım.

Otoban sürüşleri müthiş sıkıcı geliyor ama diğer yollardan gidilse minimum 2-3 saat uzardı bu yolculuk.

Son olarak harflere bakarsak yapay zeka baba tarafından Tayland'lı ve anne tarafından Rus gibi sanki. :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar