Ben bu malzeme kalitesi lafını çok merak ediyorum son zamanlarda sık sık duymaya başladım. Hangi malzeme mesela geride değil, hangisi ileride, hangisi denk?
Ve bunların tespitini nasıl yapıyoruz?
Üretimde kullanılan metalin,alaşımın,cıvatanın,şasinin kaynak prosesleri,montaj öncesi yapılan analiz,dayanım,ürün,tasarım mühendisliğinde sonlu
elemanlar terimi vardır,birbirine geçen parçaların,demontaj/montaj süreçlerinden tut,tüm handikaplar analiz edilerek uygulanır,gelelim karenaj ve
plastik aksam parçalarına,üretim yönteminde,plastik enjeksiyonmu?vakum mu? örnek plastik enjeksiyonda hammadeye(abs)ye şekil vermek(form)kazandırmak
ve feder(dayanım için braket mantiği) atarak sağlamlaştırmak daha kolaydır,el ile dokunarak bile anlayabilirsin,yüzey ve çizgi yoğunlugunun
devamı,ve puruzsuzluğunu,gelelim,ana iskelet(karkas) veya halk agzıyla şasi ye,robot kaynağı olacak,kaynak öncesi yüzeylere zinkalit maddesi
sürülecek,profil birleşimleri mümkün olduğunca kaynak yüzeyinin tam öpüşmesi için aparat(fixtur)mantığıyla yapılacak,iskelette mutlaka kataforez su
boşaltma delikleri olacak,boya öncesi iskelet yapı, kesinlikle kataforez havuzuna daldırılacak.montaj esnasında seçilen cıvata,saplama,burç,vs
kaliteli malzemeden olacak 10:9 kalite cıvata,somun,arka salıncak,ön boğaz,ana motor kulaklarının geçtiği burçlar,st52 malzemeden olacak şekilde
cnc'de işlenecek,vs vs.bu anlattığım üretim formülasyonu en basit olması gerekendir..